Wikipedia-diskussion:Skyd en minister

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

www.folketinget.dk[rediger kildetekst]

www.folketinget.dk er der portrætter af alle tingets medlemmer, og dermed også af ministrene. Der er billeder af bygningerne, hvor der står at de frit må benyttes, men om det også gælder portrætterne fremgår ikke. Det var måske værd at undersøge. --IbRas 19. jul 2008, 20:06 (CEST)

Don't mention the war! :-) --Hockeyindustrien 19. jul 2008, 20:16 (CEST)
Hvis du er interesseret kan du læse om det på: Commons:Commons:Deletion requests/Template:Www.folketinget.dk. Konklusionen er så vidt jeg forstår at man ikke må bruge billederne kommercielt og de derfor ikke helt kan siges at være frie. Jeg vil dog mener at der er lovning omkring det der gør at man fx ikke må bruge et billede af Anders Fogh Rasmussen i en reklame uden at spørge ham først selvom man har ophavsret til billedet men jeg er ikke jurist. Så spørgmålet er om billederne ikke er så frie som det er teknisk muligt?
På commons stod der (indtil |EPO| slettede det):
All images on the Danish Parliament's website have been placed in the public domain, including this one. From "Billeder fra Folketinget" (Pictures from the Parliament) [1], translated from Danish: "These pictures from the Parliament are all for free use, on websites and in publications." When asked via email if this permission applied to ALL photographs published on ft.dk, webmaster Benny Høyer affirmed, specifying the following [2] "Regarding 'Permission to use photographs from ft.fk for articles': The pictures we use on ft.dk are either photographed by Parliament staff or by professional photographers who have been paid extra for the right to release the pictures for free use.
Men det er desværre ikke tilstrækkelig tilladelse ifølge EPO. Kinamand 7. apr 2009, 17:13 (CEST)
Det er ikke mig, der siger, at tilladelsen ikke er tilstrækkelig. Der har været en lang diskussion om det på Commons, hvor man spurgte ind til detaljerne i den angivne tilladelse. Svaret fra Folketinget var:
Citat Materialet (...) må ikke gøres til genstand for selvstændig kommerciel udnyttelse Citat
Folketinget blev så spurgt, om det var muligt at frafalde den betingelse, men det afviste de. Når teksten ikke er blevet ændret siden diskussionen i 2007, anser jeg det som usandsynligt, at betydningen er blevet ændret. --|EPO| COM: 7. apr 2009, 17:23 (CEST)

Idéen med at have en liste over manglende billeder er nærmest duplikeret på Commons. Bortset fra at der bliver det gjort med kategorier, hvilket måske er nemmere at vedligeholde i stor skala. Se en:Category:Wikipedia requested photographs of people of Denmark. Jeg har tilføjet et trin til siden her. --Ysangkok 22. aug 2009, 14:27 (CEST)

Forkert målgruppe[rediger kildetekst]

Ministrene er midlertige viljeløse ofre for bestandige departementschefer og derudover smarte spindoctors.

Man kan derfor ikke definere en minister uden at angive hvilke departementschefer og spindoctors, der har været i spil til at udforme de politiske budskaber, som ministeren har udsendt. (Skrev Thulemanden (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Hvad har ovenstående at gøre med ønsket om billeder af ministre? - Kåre Thor Olsen (Kaare) 14. jan 2011, 20:18 (CET)

Med alt ære og respekt for projektet, ligner det ikke lidt det her? TherasTaneel (diskussion) 28. sep 2013, 22:52 (CEST)

Omkategorisering?[rediger kildetekst]

Hej, jeg opdagede lige at listen dækker over hvad der ser ud til at være den forrige regering. Jeg har ikke lige ressourcerne til at rydde op i listen, men ville det ikke være smart at lave en liste over forhenværende ministre vi har billeder af, sådan så listen ikke skal have punkter slettet hver gang der kommer en ny regering. Mvh. InsaneHacker (🗪) 27. nov 2015, 13:16 (CET)

Det er da bestemt en mulighed. Men skal man sætte en begrænsning på hvor langt, man skal gå tilbage? Som udgangspunkt tænker jeg at projektsiden skal omhandle nuværende ministre. --|EPO| COM: 27. nov 2015, 13:21 (CET)
Dem der er på listen nu er vist alle forhenværende og pt. er Lars Løkke Rasmussen i gang med sin anden regering i denne periode, så det er også en del der er blevet skiftet ud i denne omgang med ham som statsminister. Hvis man skulle gå længere tilbage i rækken af Danmarks regeringer, synes jeg det skulle være til Regeringen Lars Løkke Rasmussen I (2009), da det stadig er ministre der var det den gang, som også er det nu. Så har vi også alle fra Lars Løkkes og Helle Thornings tid. /Patrik Näsfors (diskussion) 8. dec 2016, 03:30 (CET)