Wikipedia-diskussion:WikiProjekt Danmarks geografi

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Indbyggertalsskabeloner[rediger kildetekst]

Hej. Jeg er ved at oprettet indbyggertalsskabeloner for de danske byer. De findes på Kategori:Skabelon:Metadata Indbyggertal områder i Danmark - jeg i først omgang kopiere byer i kommuner, hvor kommunenummer starter med 1 - dvs området omkring København. Senere bør indbyggertal i artiklerne erstattes med en skabelon, som står den aktuelle antal op central, således vi undgå at skal rette alle 1800 artikler hver eneste år. Jeg har startet med Skovlunde som testeksempel. Og det må gerne komme flere. Næste trin er at få lavet en liste over artikler for danske byer, hvor skabelonen {{Metadata Indbyggertal DK}} bruges - det tager jeg fat i. Og der er også nogen gerne må tilpasse dokumentation. --Steen Th (diskussion) 2. okt 2012, 16:17 (CEST)

Jeg har lavet en liste - Bruger:Steenth/Liste8 - som mapper imellem koderne for byerne som Danmarks Statistik bruger og Wikipedia-artikler. Jeg se der mangler enkelte byartikler - de skal oprettes eller på anden måde tjekkes. Og der mangler match af nogle få af byerne - men det har jeg rettet op på til næste databasedump. Og der er helt sikret et par fejl som jeg ikke har opdaget. --Steen Th (diskussion) 22. okt 2012, 22:26 (CEST)

Så er de klar til at indsætte på artiklerne eller hvad. --Søren1997 (diskussion) 22. okt 2012, 22:54 (CEST)

Du kan godt stille og rolig indsætte dem. Husk også at indsætte en {{Metadata Indbyggertal DK||DATO}} for årstal. --Steen Th (diskussion) 22. okt 2012, 23:06 (CEST)

Hvis du vil indsætte den på en først sådan jeg kan se hvordan det ser ud så gør jeg ikke gør noget forket og skal til at lave dem om igen. Mvh --Søren1997 (diskussion) 22. okt 2012, 23:23 (CEST)

Det behøver du ikke at gøre alligevel :D. Du kan se hvordan det går med at indsætte dem på byerne her Bruger:Søren1997/projekter. Mvh--Søren1997 (diskussion) 26. okt 2012, 19:27 (CEST)
Den her slags skabelonbrug er vældig smart, men hvis I også indsætter en skjult forklaring (altså fx <!-- Se Wikipedia:WikiProjekt Danmarks geografi for forklaring -->), vil det nok være lidt mere ligetil for den, der lige tjekker sin landsbys indbyggertal og opdager at Wikipedias tal er anderledes end det, han regnede med. --Palnatoke (diskussion) 26. okt 2012, 22:48 (CEST)

Forbedringsforslag[rediger kildetekst]

Som jeg tidligere har givet udtryk for på min diskussionsside så er det et godt initiativ, som jeg gerne vil hjælpe med at udbrede. Inden da er der lige et par ting som jeg synes der på justeres. Under kilde bør der stå Danmarks Statistik først, så også ukyndige ved at de har fremstillet kildematerialet. Desuden bør den også opdatere indbyggertal og angive kilder i infoboksen for byerne. Dvs. byernes indbyggertal, kommunernes indbyggertal og kommunernes areal. Når det er klargjort, så går jeg gerne i gang. --Patchfinder (diskussion) 29. okt 2012, 19:47 (CET)

Bruger:Trade har også påpeget på Skabelondiskussion:Metadata Indbyggertal DK, at decimalpunktum mangler - fx Hobro. Men jeg kan at den tyske på en eller anden måde ordner det fx de:Odense - men jeg har endnu ikke gennemskuet hvordan.
Det kunne være en ide at bruge Hobro som prototype. --Steen Th (diskussion) 3. nov 2012, 10:45 (CET)
Jeg har fået decimalpunktum på Hobro artiklen via {{Formnum}}. Den metode bruges på de franske indbyggerdata. Jeg har overvejet pakke den i en ny skabelon, så der i de almindelig artikler kun skal bruges en skabelon. Ellers mangler vi stadig en prototype, som kan bruges som model ved udrullingen. --Steen Th (diskussion) 9. dec 2012, 13:17 (CET)

Fornemt at det er løst :-). Fin ide med at benytte artikel Hobro som prototype, jeg har nu indført i artikel Hobro, hvad jeg mente, der skulle udvides mht. kildeangivelser. --Patchfinder (diskussion) 9. dec 2012, 16:15 (CET)

Jeg arbejdet lidt videre med det, da jeg vil gerne have pakket skabelonerne ind, så det bliver lettere at læse. Jeg har brugt Karise som eksempel. Jeg har oprettet 2 skabeloner:
{{Vis indbyggere DK}} – viser "<indbyggertal> indbygger (<år>)[note]" og definere indholdet af note, så vi har en fælles note.
{{Metadata Indbyggertal DK ref ff}} – viser "<indbyggertal>[note]"
Jeg ændre Hobro senere. --Steen Th (diskussion) 10. dec 2012, 10:45 (CET)

Jeg har angivet kilde til kommunens areal i infoboksen for Hobro, hvis det bliver udvidet til også at omfatte kommunernes areal, så vil det være fornemt. --Patchfinder (diskussion) 20. jan 2013, 21:46 (CET)

Ajourføring 2013 af Indbyggertalsskabeloner og udrulning[rediger kildetekst]

Jeg har ajourført skabelonerne med indbyggertal, så de er ajour.

Derudover har startede en udrulning af brug af indbyggertalsskabeloner på byer via et botjob, så de fleste byer får helt ajourførte tal. Men der er stadig behov for manuel gennemgang for dem som jeg ikke få ramt via bot. --Steen Th (diskussion) 4. maj 2013, 10:10 (CEST)[svar]

Infoboks by[rediger kildetekst]

Angående Skabelon:Infoboks by. Den viser som det er nu, den kommune byen ligger i, hvilket er helt fint. Men måske det er lidt overflødigt med informationen om kommunens areal. Ville det ikke være bedre at bruge pladsen på byens areal (hvis det kan fremskaffes), eller en anden, for byen, relevant beskrivende information, f.eks. befolkningstæthed, aldersgennemsnit eller lignende? --Hofkas (diskussion) 4. maj 2013, 23:36 (CEST)[svar]

Det kan desværre ikke fremskaffes for danske forhold, derfor benyttes kommunens, fordi det er det eneste, der opgøres af Danmarks Statistik. Dermed kan befolkningstæhed heller ikke angives. I nogle tilfælde er det muligt at finde areal og befolkningstæthed for udenlandske byer og enkelte danske, til dette formål er der en valgfri udvidelsesmulighed indbygget i skabelonen. Med hensyn til øvrige forslag, så er infoboksen altid modtagelig for væsentlige forbedringer, du er velkommen til at eksperimentere i Wikipedia:Sandkassen. --Patchfinder (diskussion) 4. maj 2013, 23:48 (CEST)[svar]

Jeg har foreslået at der bliver oprettet en egenskab for DigDag på Wikidata - Digitalt atlas over Danmarks historisk-administrative geografi - forslaget er her. Hvis det går igennem, vil jeg indsætte det i en række skabeloner fx {{NyKommune}} og {{Infoboks sogn}}. --Steen Th (diskussion) 30. jan 2017, 17:35 (CET)