Wikipedia-diskussion:WikiProjekt Folketinget

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Hej, er projektet stadigvæk aktiv? Med venlig hilsen Catfisheye (diskussion) 16. apr 2013, 16:29 (CEST)

Der er måske ikke så meget aktivitet på projektsiden her.. Men der er vel altid aktivitet omkring artikler, som indgår i projektet. Og det er vel det vigtigste. --|EPO| COM: 16. apr 2013, 16:31 (CEST)
Hej, tak for svar. Så arbejder I formodentlig via kategorier? Catfisheye (diskussion) 16. apr 2013, 16:39 (CEST)
Ja det vil nok være den bedste indgangsvinkel. Du kan se i historikkerne, om der er nogle brugere, der arbejder meget med netop disse artikler. --|EPO| COM: 17. apr 2013, 10:03 (CEST)

Folketingsmedlemmer i wikidata[rediger kildetekst]

Jeg fået kigget på d:Wikidata:WikiProject every politician/Denmark, hvor der er et forsøg på at få overblik over medlemmer af folketinget. Jeg fået kigget på det: Jeg fået indsæt storkreds på alle medlemer i det nuværende folketing og tjekket det om alle relevante er med. Er det rigtige antal fra hvert parti og storkreds. Der fandt jeg flere små fejl, som jeg har rettet op. Jeg lavet 2 lister indtil nu: Bruger:Steenth/Autoliste/nuværende folktingsmedlemmer - det bliver ændret til den nye valgperiode, når det er aktuel. Derudover vil jeg lave en liste pr. valgperiode, hvor nu er her, er det første på plads:

 • 1990
 • 1994
 • 1998
 • 2001
 • 2005
 • 2007
 • 2011
 • 2015
 • 2019
 • medlem uden artikel
 • Der kommer flere. Jeg er begyndt på 2007 og 2011 og tager den storkredsvis. Så de lister kommer snart. Hvis nogen vil arbejde med det, så sig til. Jeg har forberedet indtil 1971, hvor vi har lister over valgte i storkredsartiklerne.

  Jeg har også måtte oprette emner i wikidata, hvor der burde oprettes artikler. De kan findes her:

  SELECT ?item ?itemLabel ?groupLabel ?districtLabel ?start 
   WHERE { 
    ?item p:P39 ?ps . 
    ?ps ps:P39 wd:Q12311817 ; pq:P2937 wd:Q29093888 .
    OPTIONAL { ?ps pq:P580 ?start }
    OPTIONAL { ?ps pq:P582 ?end }
    OPTIONAL { ?ps pq:P4100 ?group }
    OPTIONAL { ?ps pq:P768 ?district }
    FILTER(!BOUND(?end) || ?end > NOW())
    SERVICE wikibase:label { bd:serviceParam wikibase:language "da,en" }
  }
  

  Prøv det!

  Det er lidt opgave.... Jeg kan se følgende har arbejde med det på et tidspunkt @Fnielsen, Palnatoke, Infobesity, Urbandweller og EileenSanda: --Steen Th (diskussion) 19. jan 2019, 00:03 (CET)

  Wikidata egenskab til ft.dk biografier[rediger kildetekst]

  Se wikidata:Wikidata:Property proposal/ft.dk politician identifier. --Ysangkok (diskussion) 13. jul 2019, 17:39 (CEST)

  Egenskaben blev oprettet og kan bruges vha f.eks. Skabelon:ft.dk link eller Skabelon:Infoboks MF. --Ysangkok (diskussion) 17. feb 2020, 17:52 (CET)

  Kontinuerlige ansvarsområder?[rediger kildetekst]

  Hej med jer. Det skal siges at jeg her bidrager for første gang i et WikiProjekt, så der er stor sandsynlighed for at jeg har misforstået noget, og muligvis gør noget forkert, så i første omgang vil jeg lige spørge ind til det - og så har jeg dog alligevel frækheden til at dele nogle idéer til projektets fremtidige udførsel.

  Nå, men først mine bange anelser: Jeg har oprettet 15 nye artikler med midlertidige stedfortrædere i Folketinget, og har så tilføjet dem til listen ude på vores projektside uden at vide om jeg må det, eller om de artikler jeg har skrevet overhovedet kan anses som en del af projektet (der stod ingen steder at de manglede på projektets side). Ligeledes har jeg altså oprettet sidediskussioner på alle disse nye artikler, med skabelonen der henviser til vores projekt. Må jeg det? Gør jeg det rigtigt?

  Anyway, den idé jeg tænkte på, var, om det kunne være smart at lave en oversigt over artikler som vi ved i fremtiden har brug for kontinuerlige opdateringer - og så fordele ansvarsområder i blandt os. Eksempelvis, så har jeg lagt mærke til at Kristo1410 hele tiden opdaterer meningsmålinger forud for næste folketingsvalg samt opdaterer antal vælgererklæringer på partier der ønsker at opstille ved næste folketingsvalg. Jeg selv holder øje med folketingsmedlemmer valgt i 2019, og opdaterer hver gang nogen skifter parti eller der kommer stedfortrædere ind, osv. I andre har sikkert også nogle specifikke artikler i går og opdaterer hver gang noget nyt sker.

  Ville det være en idé at nedfælde disse i en liste, også fordi at vi måske ikke selv er aktive i fremtiden, men så kan efterlade en slags arbejdsliste til de næste generationer? Bare en tanke :) Amargaard (diskussion) 9. mar 2021, 00:55 (CET)