Wikipedia:Anmodning om administratorassistance/Ændring af MediaWiki:common.css i forbindelse med opdatering af Refbegin-skabelonen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Jeg har til hensigt at opdatere {{Refbegin}} med flere funktioner (se evt. Speciel:Diff/9331165Teknisk forum). Den nye funktion kalder nogle CSS-klasser som vi ikke har i den danske MediaWiki:common.css

Den nuværende del af CSS-filen ser i øjeblikket sådan her ud (linje 35):

/* gør listen over fodnoter/referencer mindre */
ol.references {
  font-size: 100%;
}

.references-small { font-size: 90%;}

Jeg anmoder om at den ændres til (overført fra en:MediaWiki:common.css med oversættelse af kommentarer):

/* Gør listen over fodnoter/referencer mindre */
ol.references,
div.reflist,
div.references-small,
div.refbegin {
	font-size: 90%;      /* Standard-tekststørrelse */
	margin-bottom: 0.5em;
}
div.refbegin-100 {
	font-size: 100%;      /* Mulighed for normal tekststørrelse i {{refbegin}} */
}
div.reflist ol.references {
	font-size: 100%;      /* Nulstil tekststørrelse når indlejret i div.reflist */
	margin-bottom: 0;     /* Undgå dobbelt-margen når indlejret i div.reflist */
	list-style-type: inherit; /* Anvend brugerdefinerede liste-stile */
}

/* "Hængende indrykning" for {{Refbegin}} */
.refbegin-hanging-indents > ul {
	list-style-type: none;
	margin-left: 0;
}
.refbegin-hanging-indents > ul > li,
.refbegin-hanging-indents > dl > dd {
	margin-left: 0;
	padding-left: 3.2em;
	text-indent: -3.2em;
	list-style: none;
}

Derudover skal denne sektion (linje 1249) fjernes da den er inkluderet i ovenstående hvor den hænger sammen med relaterede elementer så den ikke står alene.

div.reflist ol.references {
 list-style-type: inherit; /* Enable custom list style types */
}

Jeg har fjernet nogen ting der lå mellem de forskellige afsnit på den engelske version da de ikke var direkte relaterede til skabelonen. Effekterne af denne ændring vil være:

For {{Refbegin}}

 • {{Refbegin}} vil som standard være 10% mindre end normal tekst (ligesom det er nu, men det fungerede ikke med den nye kode uden disse ændringer), men teksten kan gøres til 100% størrelse med parametren |normalfont=yes.
 • {{Refbegin}} vil have en ny parameter (|indent=) der gør at anden linje af et afsnit er indrykket, dette er nyttigt i lange lister med kilder.

Mere generelt

 • {{Reflist}}-tekst vil være 10% mindre, hvilket tilsyneladende altid har været hensigten jf. dokumentationen, men aldrig er blevet ført ud i livet.
 • Reflister indlejret i andre reflister vil ikke blive mindre og mindre (akkumulation af tekststørrelsen på 90%).

Så vidt jeg kan se vil der ikke være yderligere effekter, men en teknisk kyndig administrator bør nok dobbelttjekke at alt er som det skal være, specifikt vil jeg gerne være sikker på at min flytning af "references-small" er udført korrekt. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 21. dec 2017, 17:06 (CET)

Jeg kigget på references-small - de fleste steder bruges den sammen med en div. Ellers bruges den nogle få steder i en tabel - de eksempler jeg har fundet er Kvindehandel under eksterne henvisninger, FDF-kredse, Albanien ved sommer-OL 2012 og S.S.C. Napoli - mit forslag at vi retter de 4 artikler til. references-small bruger ikke på enwiki. Det kunne overvejes at face den css-klasse ud. Men den findes pt. på 824 steder.
Ellers jeg ikke fundet andet end det. Jeg foretage ændringen senere idag. --Steen Th (diskussion) 22. dec 2017, 15:13 (CET)
Muchas gracias. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 22. dec 2017, 16:09 (CET)
Yes check.svg Gjort --Steen Th (diskussion) 22. dec 2017, 16:28 (CET)
@Steenth: Tak for hjælpen. Du ved ikke tilfældigvis hvad der skal gøres for at overskrifter ikke står alene som det ses her (til sammenligning med her hvor det ikke forekommer)? På en-wiki har de følgende i common.css, mon det er det som forhindrer det i at ske?
/* Avoid elements from breaking between columns */
.nocolbreak,
div.columns li,
div.columns dd dd {
	-webkit-column-break-inside: avoid;
	page-break-inside: avoid;
	break-inside: avoid-column;
}
-- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 22. dec 2017, 16:53 (CET)
Ja, det er den, jeg prøvede at indsætte den i min common.css, og overskrifterne står ikke længere alene. Såfremt den ikke har nogen utilsigtede effekter, kan den så også indsættes i common.css (evt. med dansk kommentar)? -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 22. dec 2017, 16:59 (CET)
Lav en ny anmodning istedet for at tilføje nyt til en sag, som var ved en afslutning. Jeg kan se der noget arbejde i det nye med aftesting. --Steen Th (diskussion) 22. dec 2017, 17:48 (CET)
Ok. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 22. dec 2017, 17:50 (CET)

Yes check.svg Gjort Jeg lukket sagen. Den oprindelige sag er løst, der lavet en ny på ekstra arbejdet og ingen har rapporteret problemer med. --Steen Th (diskussion) 16. jan 2018, 14:04 (CET)