Wikipedia:Ansøgning om administratorstatus

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Solicit-Reference.svg Gnome-system-run.svg Monobook icon.svg Incomplete-document.svg Wiki-name.svg Wiki-newadmin.svg Bookmark-new.svg RCPatroller Badge.png
Anmodning om
administratorassistance
Requests for administrator attention
Anmodning om botstatus
Bot approval requests
Anmodning om botassistance Anmodninger om
forbud
Anmodning om ændring af brugernavn
Rename requests
Ansøgning om
administratorstatus
Ansøgning om
bureaukratstatus
Ansøgning om
patruljantstatus

Genvej:
WP:ADM/A

Vil du ansøge om administratorstatus, er du kommet til det rigtige sted. Den nuværende politik på den danske Wikipedia er at give administratoradgang til ansøgere som generelt er kendt for at være aktive bidragydere på Wikipedia, samt har vist forståelse for Wikipedias politikker og normer. Administratoradgang tildeles af bureaukrater efter almindelig konsensus blandt registrerede brugere. Bureaukraten kan nægte administratoradgang, hvis det vurderes at afstemningsreglerne er blevet misbrugt.

Overvejelser før du søger[redigér wikikode]

Før du ansøger om at opnå administratorstatus, bør du overveje, hvorfor du ønsker administratorstatus og din baggrund for dette. Her er en række overvejelser du bør læse før du tilføjer din ansøgning:

 • Nogle tror at det kræver administratorstatus for at bidrage med nye artikler eller rettelser til artikler på Wikipedia. Dette er ikke tilfældet, og du bør læse reglerne igen. Det er de færreste ting på Wikipedia der kræver en administrator.
 • Andre tror, at en administrator er noget særligt og at vedkommendes mening vægter højere end andre brugeres. Sådan er det ikke – se også Wikipedia:Administratorer.
 • Til gengæld kan administratorer slette artikler og blokere brugere, hvis de ikke skønnes at overholde politikker og normer samt skrivebeskytte sider. Det er imidlertid her vigtigt, at man både kan vise omtanke, så man ikke skaber unødige konflikter, men samtidig også kan handle hurtigt og hårdt overfor brugere, der udøver gentagent hærværk eller ikke er modtagelige for fornuft.
 • Nogle har ansøgt om administratorstatus på grundlag af ganske få redigeringer, men med henvisning til at vedkommende i forvejen har kendskab til wiki-konceptet, fx gennem interne firma-wikier. Dette er ikke et grundlag for administratorstatus på Wikipedia. Det er ikke kendskabet til konceptet, men din praksis her på Wikipedia.
 • Den nok hyppigste grund til at ansøge om administratorstatus her på Wikipedia er ønsket om at være med til at stoppe hærværk. Men du skal være opmærksom på at det ikke kun er administratorer der kan håndtere hærværk. Det kan du også som ganske almindelig bruger. Til dette findes der bl.a. en række skabeloner som kan bruges til at henlede administratorernes opmærksomhed på problematiske artikler.
 • Generelt kan det siges til administratoraspiranter: Din ansøgning bliver vurderet på baggrund af dine redigeringer. Du bliver ikke admin på grundlag af andet end det, der foregår her på Wikipedia. Der er ingen faste regler for hvor længe du skal have været her, eller hvor mange redigeringer du skal have lavet, men har du for eksempel været her mindre end 6 måneder eller har færre end 1.000 redigeringer, så skal du ikke regne med at blive administrator. Denne praksis er simpelthen for at sikre at du har lært Wikipedias opbygning, funktioner, normer, praksis og medbrugere at kende, og for at vi andre har noget at bedømme dig på. Det er heller ikke nok blot at skrive og rette stavefejl, du skal have demonstreret at du forstår principperne ved for eksempel at fjerne hærværk, indsætte relevante velkomster og påsætte relevante skabeloner (som {{notabilitet}}, {{copyvio}}, {{nonsens}}, {{POV}} osv). Endelig værdsættes det at du også deltager i diskussioner, og helst med mere end bare "Det synes jeg også", så vi andre kan få bedre indtryk af dig, og for at du selv kan vise, at du kan begrunde dine holdninger og handlinger. Det sidste sætter navnlig nybegyndere pris på, og det er ikke mindst dem, man som administrator bruger tid på at yde hjælp og forklaringer.

Hvis du får afslag[redigér wikikode]

Først og fremmest: lad være med at blive sur, fornærmet eller ked af det hvis du får afslag. De andre afslår ikke af ond vilje. Men som kandidat stiller man sig selv til offentlig skue og vurdering, og så kan man ikke uden videre forvente, at alle andre automatisk kommer med støtte og ros. Tværtimod sker det af og til, at nogle påpeger svagheder og problemer. Det kan være manglende tålmodighed, uigennemtænkte handlinger eller unødig ophidselse. Ting som man måske ikke altid selv er opmærksom på, men som udenforstående ofte ser noget klarere – og ikke mindst skal leve med.

Så når du har sundet dig, så læs diskussionen igennem i ro og mag. De andre vil typisk påpege nogle ting, du kan gøre bedre, f.eks. gøre mere for hærværksbekæmpelsen, vise mere tålmodighed eller deltage aktivt i diskussioner. Hvis du så i de følgende måneder viser forbedringer, så øger du også chancen for, at en eventuel ny ansøgning går igennem. Det er normalt en god idé at vente mindst et halvt år med at søge på ny; søger du hurtigere end dét vil der næppe være meget nyt at bedømme din ansøgning ud fra, hvorfor det er usandsynligt at stemmerne falder anderledes ud. Vis hellere lidt mere tålmodighed og brug tiden på at gøre en konstruktiv indsats. Så bliver de andre også mere positivt stemt overfor dig.

Ansøgningsvejledning[redigér wikikode]

Du ansøger om administratorstatus ved at skrive {{Ansøgning om administratorstatus|bruger=DITBRUGERNAVN}}. Hvis du har oprettet en ansøgning flere gange, skriver du nummer efter alle ansøgninger bortset fra den første, således at der ved nummer to kommer til at stå: {{Ansøgning om administratorstatus|bruger=DITBRUGERNAVN|nummer=ANTAL}}. Herefter gemmer du og trykker på det røde link i skabelonen. Herinde skriver du din ansøgning, gemmer og krydser ben og tæer.

Når ansøgningen er blevet behandlet, vil en guru sørge for at den bliver ordentligt arkiveret.

Denne diskussionsside indeholder et eller flere forslag, hvor en bruger ønsker yderligere kommentarer fra andre brugere først.

Om du støtter eller ikke støtter forslaget kan du vise således:
*{{støtter}} (''begrundelse'') --~~~~ vil blive Symbol support vote.svg Støtter (begrundelse) --din signatur
*{{neutral}} (''begrundelse'') --~~~~ vil blive Symbol neutral vote.svg Neutral (begrundelse) --din signatur
*{{støtter ikke}} (''begrundelse'') --~~~~ vil blive Symbol oppose vote.svg Støtter ikke (begrundelse) --din signatur

Denne skabelon bør fjernes efter forslaget er gennemført/droppet.

Tidligere ansøgninger kan findes i:

Aktive ansøgninger[redigér wikikode]

Bruger:Ramloser

Denne ansøgning er lukket. Rediger venligst ikke mere i teksten.

I dag er det 15 år siden, at Wikipedia Danmark så dagens lys, og i den anledning har Dagbladet Information interviewet blandt andet Ole Palnatoke, Jan Friberg og Willy Fink Isaksen om verserende problemer blandt brugerne. Jeg har selv holdt mig uden for de verserende uenigheder, bortset fra to tilfælde: Jeg afgav min stemme i forbindelse med afstemningen om projektskabelonerne og jeg fremsatte et meget beskedent forslag til ændringer i stilmanualen, hvilket affødte en usædvanlig hidsig debat, som jeg ikke på nogen måde havde forudset. Jeg har været blandt de mest aktive bidragydere i over 8 år, men har efter de nævnte skærmydsler holdt en meget lav profil, mens jeg overvejede, om jeg skal bruge kræfter på et projekt, hvor der er så mange angivelige problemer. Jeg er ikke altid enig i Tøndemagerens dispositioner, men har meget stor respekt for denne administrators energiske forsøg på at afgøre konflikterne. Flere af de andre administratorer har jeg haft et meget konstruktivt samarbejde med om forbedring af artikler, ingen nævnt, ingen glemt, men de pågældende er nok selv klar over, hvad jeg sigter til. Jeg har afholdt flere små konkurrencer, som deltagerne har været glade for, og som vinder af seneste julequiz føler jeg en forpligtigelse til at sikre, at denne tradition fortsætter. Det store arbejde med at etablere en sådan kræver administratorværktøjer, hvis det ikke skal blive alt for surt. I starten vil jeg holde lav profil med advarsler etc. til "besværlige" brugere, men jeg er naturligvis indstillet på at gøre en større indsats mod hærværk end hidtil. Jeg har dog foretaget i nærheden af 5000 patruljeringer, selv om min væsentligste indsats har været at oprette, skrive og redigere i artiklerne. Hvis man ikke finder mig værdig til denne status, forlader jeg projektet, ikke i fornærmelse, men fordi jeg opfatter en afvisning som en tilkendegivelse af, at flertallet vil noget andet med Wikipedia end det, jeg står for. Venlig hilsen ramloser

 • Symbol support vote.svg Støtter - Ramloser har altid slået mig som en bruger der ønsker Wikipedia det bedste, og evner at se ud over egen næse, og faktisk lytte til andre brugeres argumenter. Så jeg er glad for at brugeren vælger at søge, og kan kun støtte. mvh Tøndemageren (diskussion) 19. maj 2017, 16:54 (CEST)
 • Symbol support vote.svg Støtter - En seriøst arbejdende wikipedianer, som jeg tror vil være en god admin. - Nico (diskussion) 19. maj 2017, 17:29 (CEST)
 • Symbol support vote.svg Støtter - Ramloser har en god tilgang til konflikter som ikke er optrappende og han forstår at trække sig i tide hvis situationen spidser til. Hvis han træder ved siden af, er han ikke bange for indrømme sin fejl. - Savfisk (diskussion) 19. maj 2017, 18:10 (CEST)
 • Symbol support vote.svg Støtter - Jeg støtter af samme grund som de tidligere ærede talere, men jeg forstår ikke helt et par af dine udsagn herover. Det at lave en quiz kan da umuligt kræve administratorværktøjer; du har da før lavet en quiz uden. Og så bryder jeg mig ikke så meget om den halvskjulte trussel, der ligger i sidste sætning. Jeg vælger at tro, at det er en overfortolkning fra mig - ellers ville jeg jo nok heller ikke støtte. Men jeg kunne da godt tænke mig at høre din kommentar hertil. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 19. maj 2017, 18:18 (CEST)
 • Symbol neutral vote.svg Neutral - Egentlig ville jeg gerne støtte denne ansøgning, men som Amjaabc undrer jeg mig. Så indtil videre er jeg neutral, men forbeholder mig muligheden for at ændre holdning. Rmir2 (diskussion) 19. maj 2017, 18:35 (CEST)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar Til Rmir2 (diskussion og Arne (Amjaabc) (diskussion- Jeg har ikke nogen skjult trussel. I den nuværende krisesituation vil jeg som ansøger om administratorstatus bestræbe mig på at efterfølge Wikipedias værdier. Hvis afstemningen viser, at der ikke er enighed om min fortolkning af disse værdier, trækker jeg mig tilbage. Så det er ikke en trussel, men en realistisk indfaldsvinkel til spørgsmålet om, hvad der kan gøres for at vi forbedrer dette koncept. Derfor har jeg også som hensigt så vidt muligt at intensivere arbejdet med kvalitetsoffensiven. Jeg mener ligeledes, at konsensus er vigtigt, men vil dog også arbejde for, at en lille minoritet ikke kan blokere for forandringer. Så i enkelte tilfælde kan afstemning være nødvendig. Vedrørende konkurrencer, så ser jeg da gerne at Arne og Pugilist deltager i et forsøg på at videreføre julequizzen, da de jo også for nylig har vundet den.--Ramloser (diskussion) 19. maj 2017, 20:17 (CEST)
 • Symbol support vote.svg Støtter - Jeg har stor respekt for Ramlosers indsats på sitet. Økonom (diskussion) 19. maj 2017, 21:12 (CEST)
 • Symbol support vote.svg Støtter - Ramloser har stor erfaring og er god at samarbejde med, bla. om møller og rockmusik. Ramloser og jeg har formentlig samme holdning til wikipedia, hvilket er anden grund til min stemme. Villy Fink Isaksen (diskussion) 20. maj 2017, 23:10 (CEST)
@Ramloser. Jeg tror jeg forstår hvad du mener med at trække dig tilbage, hvis du ikke bliver valgt, men er det egentlig relevant for afstemningen? Vi er jo en forholdvis bred gruppe af brugere, som har forskellig intentioner og mål med wikipedia. Når vi er så forskellige, kan den enkelte administrator ikke "rumme" alle retninger, som Wikipedia bevæger sig i. Vi brugere har hver især vores stærke og svage sider og vi skal i forening forsøge at føre projektet viderere. Du har også dine stærke og svage sider. Jeg er faktisk ikke enig i din akademiske tilgang til artiklerne og jeg har aldrig interesseret mig for vurdering af artikler. Jeg synes dog der skal være plads til det uden at det behøver være retningsgivende. Så når jeg stemmer på dig, er det ikke en stemme på din fortolkning af wikipedia, men en stemme på den personlighed jeg kender og din måde at håntere samarbejdet på. Jeg håber det giver mening. - Savfisk (diskussion) 21. maj 2017, 12:07 (CEST)
 • Symbol support vote.svg Støtter - Jeg har stor respekt for Ramloser, der efter min mening har vist stor tilbageholdenhed i konflikter på dansk wikipedia, og jeg er sikker på han ønsker at bestræbe sig på at efterfølge Wikipedias værdier. Samtidigt finder jeg indstillingen: "men vil dog også arbejde for, at en lille minoritet ikke kan blokere for forandringer" absolut nødvendig for administratorer på da wiki. mvh Per (PerV) (diskussion) 21. maj 2017, 12:31 (CEST)
 • Symbol support vote.svg Støtter - har været aktiv på dansk wikipedia i mange år. --Glenn (diskussion) 21. maj 2017, 12:58 (CEST)
 • Symbol question green.svg Spørgsmål @Ramloser: Generelt har jeg ikke noget at udsætte på dine redigeringer mv. og på den baggrund ville jeg gerne støtte din ansøgning, men har ventet med at skrive alene på grund af formuleringen om at ville trække sig hvis den ikke imødekommes... Jeg har vendt og drejet det siden du oprettede ansøgningen, og jeg kan virkelig ikke se hvordan jeg kan fortolke det som andet end en trussel i retning af "hvis ikke jeg får min vilje, så skrider jeg". Selvom du skriver "ikke i fornærmelse". Uanset hvordan man stemmer kan jeg ikke se nogen kobling mellem hvordan en afvisning ville være en tilkendegivelse af at ville noget andet med wikipedia end du selv vil. Retningen for wikipedia debatteres løbende forskellige steder, et andet sted helt separat debatteres disse adminansøgninger, man kan godt være admin og helt uenig i hvordan udviklingen går. Jeg synes det er forkert at kæde de to sammen som noget uløseligt forbundet. Kan du ikke forklare hvorfor du mener de to ting skal blandes sammen? Hvorfor du valgte at skrive det i ansøgningen, ansøgningen kunne sagtens klare sig fint uden at du skrev det, og du kunne bare have enten meddelt det bagefter, eller bare stille være forsvundet, det virker på mig enormt provokerende at formulere det sådan, og det er da mildest talt ikke heldigt i en "krisetid". Jeg håber du kan uddybe dine tanker bag den formulering du har valgt. -- Mvh. Vrenak (diskussion) 21. maj 2017, 13:09 (CEST)
Svar til Vrenak (diskussion). Med den støtte jeg har fået til min ansøgning hidtil, fortsætter jeg på wiki, også hvis det ender med en afvisning. Med støtte fra så mange admin'er og erfarne brugere, giver jeg den under alle omstændigheder en skalle mere. Jeg stillede det nok for ultimativt op, men det skyldes mine meget dybe overvejelser, som jeg skrev i ansøgningen.--Ramloser (diskussion) 21. maj 2017, 19:10 (CEST)--Tilføjelse: Med dybe overvejelser sigter jeg til at bruge mange kræfter på projektet. Det er det jeg har mest lyst til og det er derfor, jeg gerne vil være administrator.--Ramloser (diskussion) 21. maj 2017, 19:48 (CEST)
 • Symbol support vote.svg Støtter - Ingen indvendinger herfra - Ramloser er en langvarig, seriøs og respekteret bruger. Mvh Pelle Hansen 21. maj 2017, 14:50 (CEST)
 • Symbol support vote.svg Støtter - sund fornuft er godt, og det har Ramloser.Maunus (diskussion) 21. maj 2017, 17:32 (CEST)
 • Symbol support vote.svg Støtter - Jeg tilslutter mig koret, af brugere, der gerne ser Ramloser som admin på da:wki. En seriøs og hårdtarbejdende bruger med flere gode ideer og initiativer. Mvh. Toxophilus (diskussion) 21. maj 2017, 19:11 (CEST)
 • Symbol support vote.svg Støtter - Jo tak. Ramloser virker som en seriøs og moden bruger, og kan ikke se hvorfor han ikke bør kunne hjælpe mere med disse værktøjer. God vind herfra. --SimmeD (diskussion, bidrag) 22. maj 2017, 08:11 (CEST)
 • Symbol support vote.svg Støtter Dan Koehl (diskussion) 22. maj 2017, 17:06 (CEST)
 • Symbol support vote.svg Støtter - En meget erfaren og fornuftig bruger. Gode ønsker herfra. EileenSanda (diskussion) 22. maj 2017, 18:09 (CEST)
 • Symbol support vote.svg Støtter - Tror det hele er skrevet, gode ønsker herfra også ---Zoizit (diskussion) 22. maj 2017, 18:13 (CEST)
 • Symbol support vote.svg Støtter - Kåre Thor Olsen (Kaare) (diskussion) 22. maj 2017, 19:00 (CEST)
 • Symbol support vote.svg Støtter - selv om jeg er nødt til at lufte min bekymring for "hvis jeg vrages så går jeg"-udsagnet herover. Dansk Wikipedia har netop nu brug for ro, besindelse og rummelighed, mere end jeg har oplevet nogensinde tidligere. Et ultimatum som dette gør ikke meget til at give mig ro i sindet, selv om det dog er glædeligt at se, at du siden har modereret dine ord og heldigvis har valgt at fortsætte på projektet. Ikke desto mindre bør en adminansøgning vurderes på meget mere end et øjebliksbillede, og tænker jeg tilbage på de år jeg har set dig redigere, er en støtte til denne ansøgning det eneste rigtige valg. Jeg tror på, at du vil fortsætte i samme fine stil også som admin, og derfor har du nu også min stemme. Velkommen blandt skraldemændene. --Medic (Lindblad) (diskussion) 23. maj 2017, 16:20 (CEST)
 • Symbol support vote.svg Støtter - Tak for svaret, Ramloser. -- Mvh. Vrenak (diskussion) 23. maj 2017, 16:27 (CEST)
 • Symbol support vote.svg Støtter Den ansøgning tilhører ikke typisk gruppe af ansøgninger til denne rolle. Så der må tænkes om. Alle de kriterier, som jeg normalt bruger til afvise ansøgere dur ikke. For det er en moden og erfareren bruger som ansøger. Lige inden for top 100[1]. Det kan måske åbne op for ny gruppe af brugere i administratorrollen.... Det er jeg åben over for. --Steen Th (diskussion) 23. maj 2017, 17:23 (CEST)
Symbol comment vote.svg Kommentar@--Steen Th (diskussion). Tak for din bemærkning og ikke mindst henvisningen til statistikken, som blandt andet viser, at flere af de hyppigste bidragydere nu er inaktive. Jeg håber også, at jeg som administrator (hvis jeg bliver valgt) kan bruge mine erfaringer med konfliktløsning til at bilægge de stridigheder, som lige nu for mig at se er vores største udfordring.--Ramloser (diskussion) 23. maj 2017, 17:39 (CEST)
Jeg takker alle for tilliden, og er i særdeleshed glad for, at en halv snes administratorer og lige så mange erfarne brugere har støttet min kandidatur. Jeg vil bestræbe mig på ikke at skuffe nogle af jer.--Ramloser (diskussion) 26. maj 2017, 23:15 (CEST)
Crystal Clear action apply.png Konklusion:
Med 20 støtter, 1 neutral og ingen imod er Ramloser hermed administrator.
- Sarrus (db) d. 26. maj 2017, 20:22 (CEST)