Wikipedia:Ansøgning om administratorstatus

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Solicit-Reference.svg Gnome-system-run.svg Monobook icon.svg Incomplete-document.svg Wiki-name.svg Wiki-newadmin.svg Bookmark-new.svg RCPatroller Badge.png
Anmodning om
administratorassistance
Requests for administrator attention
Anmodning om botstatus
Bot approval requests
Anmodning om botassistance Anmodninger om
forbud
Anmodning om ændring af brugernavn
Rename requests
Ansøgning om
administratorstatus
Ansøgning om
bureaukratstatus
Ansøgning om
patruljantstatus

Genvej:
WP:ADM/A

Vil du ansøge om administratorstatus, er du kommet til det rigtige sted. Den nuværende politik på den danske Wikipedia er at give administratoradgang til ansøgere som generelt er kendt for at være aktive bidragydere på Wikipedia, samt har vist forståelse for Wikipedias politikker og normer. Administratoradgang tildeles af bureaukrater efter almindelig konsensus blandt registrerede brugere. Bureaukraten kan nægte administratoradgang, hvis det vurderes at afstemningsreglerne er blevet misbrugt.

Overvejelser før du søger[redigér wikikode]

Før du ansøger om at opnå administratorstatus, bør du overveje, hvorfor du ønsker administratorstatus, og din baggrund for dette. Her er en række overvejelser du bør læse før du tilføjer din ansøgning:

 • Nogle tror, at det kræver administratorstatus for at bidrage med nye artikler eller rettelser til artikler på Wikipedia. Dette er ikke tilfældet, og du bør læse reglerne igen. Det er de færreste ting på Wikipedia, der kræver en administrator.
 • Andre tror, at en administrator er noget særligt, og at vedkommendes mening vægter højere end andre brugeres. Sådan er det ikke. Se også Wikipedia:Administratorer.
 • Til gengæld kan administratorer slette artikler og blokere brugere, hvis disse ikke skønnes at overholde politikker og normer, samt skrivebeskytte sider. Det er imidlertid her vigtigt, at man både kan vise omtanke, så man ikke skaber unødige konflikter, men samtidig også kan handle hurtigt og hårdt overfor brugere, der udøver gentagent hærværk eller ikke er modtagelige for fornuft.
 • Nogle har ansøgt om administratorstatus på grundlag af ganske få redigeringer, men med henvisning til, at vedkommende i forvejen har kendskab til wiki-konceptet, fx gennem interne firma-wikier. Dette er ikke et grundlag for administratorstatus på Wikipedia. Det er ikke kendskabet til konceptet, men din praksis her på Wikipedia.
 • Den nok hyppigste grund til at ansøge om administratorstatus her på Wikipedia er ønsket om at være med til at stoppe hærværk. Men du skal være opmærksom på, at det ikke kun er administratorer, der kan håndtere hærværk. Det kan du også som ganske almindelig bruger. Til dette findes der bl.a. en række skabeloner, som kan bruges til at henlede administratorernes opmærksomhed på problematiske artikler.
 • Generelt kan det siges til administratoraspiranter: Din ansøgning bliver vurderet på baggrund af dine redigeringer. Du bliver ikke admin på grundlag af andet end det, der foregår her på Wikipedia. Der er ingen faste regler for, hvor længe du skal have været her, eller hvor mange redigeringer du skal have lavet, men har du for eksempel været her mindre end 6 måneder eller har færre end 1.000 redigeringer, så skal du ikke regne med at blive administrator. Denne praksis er simpelthen for at sikre, at du har lært Wikipedias opbygning, funktioner, normer, praksis og medbrugere at kende, og for at vi andre har noget at bedømme dig på. Det er heller ikke nok blot at skrive og rette stavefejl; du skal have demonstreret, at du forstår principperne ved for eksempel at fjerne hærværk, indsætte relevante velkomster og påsætte relevante skabeloner (som {{notabilitet}}, {{copyvio}}, {{nonsens}}, {{POV}} osv.). Endelig værdsættes det, at du også deltager i diskussioner, og helst med mere end bare "Det synes jeg også", så vi andre kan få bedre indtryk af dig, og for at du selv kan vise, at du kan begrunde dine holdninger og handlinger. Det sidste sætter navnlig nybegyndere pris på – og det er ikke mindst dem, man som administrator bruger tid på at yde hjælp og forklaringer.

Hvis du får afslag[redigér wikikode]

Først og fremmest: lad være med at blive sur, fornærmet eller ked af det hvis du får afslag. De andre afslår ikke af ond vilje. Men som kandidat stiller man sig selv til offentlig skue og vurdering, og så kan man ikke uden videre forvente, at alle andre automatisk kommer med støtte og ros. Tværtimod sker det af og til, at nogle påpeger svagheder og problemer. Det kan være manglende tålmodighed, uigennemtænkte handlinger eller unødig ophidselse. Ting som man måske ikke altid selv er opmærksom på, men som udenforstående ofte ser noget klarere – og ikke mindst skal leve med.

Så når du har sundet dig, så læs diskussionen igennem i ro og mag. De andre vil typisk påpege nogle ting, du kan gøre bedre, f.eks. gøre mere for hærværksbekæmpelsen, vise mere tålmodighed eller deltage aktivt i diskussioner. Hvis du så i de følgende måneder viser forbedringer, så øger du også chancen for, at en eventuel ny ansøgning går igennem. Det er normalt en god idé at vente mindst et halvt år med at søge på ny; søger du hurtigere end dét vil der næppe være meget nyt at bedømme din ansøgning ud fra, hvorfor det er usandsynligt at stemmerne falder anderledes ud. Vis hellere lidt mere tålmodighed og brug tiden på at gøre en konstruktiv indsats. Så bliver de andre også mere positivt stemt overfor dig.

Ansøgningsvejledning[redigér wikikode]

Du ansøger om administratorstatus ved at skrive {{Ansøgning om administratorstatus|bruger=DITBRUGERNAVN}}. Hvis du har oprettet en ansøgning flere gange, skriver du nummer efter alle ansøgninger bortset fra den første, således at der ved nummer to kommer til at stå: {{Ansøgning om administratorstatus|bruger=DITBRUGERNAVN|nummer=ANTAL}}. Herefter gemmer du og trykker på det røde link i skabelonen. Herinde skriver du din ansøgning, gemmer og krydser ben og tæer.

Når ansøgningen er blevet behandlet, vil en guru sørge for at den bliver ordentligt arkiveret.

Denne diskussionsside indeholder et eller flere forslag, hvor en bruger ønsker yderligere kommentarer fra andre brugere først.

Om du støtter eller ikke støtter forslaget kan du vise således:
*{{støtter}} (''begrundelse'') --~~~~ vil blive Symbol support vote.svg Støtter (begrundelse) --din signatur
*{{neutral}} (''begrundelse'') --~~~~ vil blive Symbol neutral vote.svg Neutral (begrundelse) --din signatur
*{{støtter ikke}} (''begrundelse'') --~~~~ vil blive Symbol oppose vote.svg Støtter ikke (begrundelse) --din signatur

Denne skabelon bør fjernes efter forslaget er gennemført/droppet.

Tidligere ansøgninger kan findes i:

Aktive ansøgninger[redigér wikikode]

Bruger:Zelrin

Denne ansøgning er lukket. Rediger venligst ikke mere i teksten.

Jeg tror ikke, jeg har brug for nogen større introduktion for hvem jeg er, andet end at jeg for nyligt skiftede brugernavn fra EeveeSylveon til Zelrin (kan ses hvorfor på min brugerside. Det er efterhånden snart 2 år siden jeg sidst ansøgte om adminstatus, og sidenhen er en del sket - både på Wiki og min modenhed, og jeg føler, at jeg har lært al den kritik som vedkommende har påpeget. Jeg tror at vi er flere, der godt kan trænge til flere hænder, der gider at bruge tid på at lave oprydning på den danske Wikipedia. Det vil jeg gerne bidrage med. Jeg er efterhånden ved at blive lidt træt af at skulle indsætte {{hurtigslet}}-skabeloner, oprette AOA'er, hvor der nogen gange går lang tid til en egentlig reaktion. Eller når der i weekenderne trænger til oprydning blandt sider der er foreslået slettet hurtigt, og der så går lang tid, hvis ikke jeg påpeger siderne. Meget af dette kunne være en hel del nemmere, hvis jeg også selv havde værktøjerne. Jeg ved godt, at vi har en Landsbybrønd kørende om tidsbegrænsning, men dette burde ikke forhindre mig i at ansøge om at blive administrator igen. Jeg er stadigvæk fuldstændig fortrolig om værktøjerne; hvad må man, og hvad må man ikke, hvilket jeg til tider har påpeget hos andre administratorere. Jeg glæder mig til at høre jeres holdninger, og jeg håber at det lykkes denne gang med at blive admin. Med venlig hilsen, ‎‎‎‎Zelrin (DiskussionBidrag) 14. dec 2019, 20:12 (CET)

 • Symbol support vote.svg Støtter – Zelrin har de sidste 2 år været en af vores mest aktive patruljanter, og jeg er meget glad for det arbejde han udfører. Desværre (i denne sammenhæng) er der meget lidt deltagelse i diskussioner og redigering af encyklopædisk indhold. Man vælger selvfølgelig selv hvad man vil bidrage med, men det betyder at der kun er et lille grundlag til at vurdere om han kan håndtere de konflikter og situationer man som administrator vil komme ud for. Jeg synes dog samlet set at hans bidrag og tilgang til arbejdet ser gode ud, så jeg støtter ansøgningen. Men jeg ville være mere uforbeholden i min støtte hvis det var muligt at starte med en tidsbegrænset udnævnelse, så man havde en periode hvori man kunne vurdere hvordan det fungerede. Jeg håber at Zelrin hvis han udnævnes, starter forsigtigt og gerne rådfører sig med andre administratorer i svære og tvivlsomme situationer. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 15. dec 2019, 03:13 (CET)
  • PS. Du er ikke "fuldstændig fortrolig" med alle værktøjer, når du i skabelonen {{Ansøgning om administratorstatus}} angiver dit brugernavn som "Zelrin 2" og derved laver et forkert link til din brugerside. 2-tallet skulle som beskrevet i vejledningen være placeret i parameteren |nummer=2. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 15. dec 2019, 03:34 (CET)
Symbol comment vote.svg Kommentar - @Dipsacus fullonum: Tak for tippet og gode inputs. Det burde være helt naturligt for alle, at starte forsigtigt, og det som man er i tvivl med, lader man en anden administrator om at gøre. Det har jeg også tænkt mig at gøre. Som administrator betyder det ikke, at man SKAL tage stilling til alle brugeres bidrag. Jeg har et par gange som patruljant undladt at patruljere/tilbagerulle en redigering foretaget af en ny bruger/IP-bruger; det har ladt en anden bruger om at gøre. Jeg burde ikke være den eneste bruger, som sår tvivl om sådanne redigeringer.
PS. Hvad angår din PS, så er det vel bare en mindre detalje, at skulle ændre parametrene. Jeg er typen, som altid adlyder henstillinger, så jeg har rettet parametrene. Det er jo ikke hver dag, at man lige ansøger om administratorstatus. Med venlig hilsen ‎‎‎‎Zelrin (DiskussionBidrag) 15. dec 2019, 09:33 (CET)
 • Et forsigtigt Symbol support vote.svg Støtter – Jeg er stort set enig med Kartebolle, og kan være lidt i tvivl om modenheden ved en bruger der har haft fire forskellige brugernavne (ret forvirrende) og en signatur der fylder omkring 400 bytes (også ret forvirrende hvis man lige tror der er formuleret en kommentar/holdning og så klikker ind til 2-3 ord). Omvendt er Zelrin flittig velmenende og lærelysten, og jeg tror han, hvis han starter med forsigtighed, kan blive en god aktiv admin på dansk Wikipedia. - Nico (diskussion)
Symbol comment vote.svg Kommentar - Jeg har lovet mig selv ikke at skifte brugernavn igen. --‎‎‎‎Zelrin (DiskussionBidrag) 15. dec 2019, 10:24 (CET)
Symbol comment vote.svg Kommentar - Måske forklarede jeg det der med "egen viden" forkert. Det var mest af alt historien, hvor jeg henviste til det med "egen viden", selvom jeg (som du nok ved) har indsat et par kilder i det afsnit, og jeg indsætter flere kilder løbende. DEt her med at indsætte kilder (hvordan, hvad, hvor og hvornår) har jeg fået en hel del viden om, mens jeg var igang med at skrive artiklen - og fremtidige artikler vil komme til at indeholde flere kilder. Hvis du har tips, så skriv til mig på min disk. SÅ er du venlig :-) Mvh ‎‎‎‎Zelrin (DiskussionBidrag) 15. dec 2019, 11:39 (CET).
 • Symbol oppose vote.svg Støtter ikke - Ansøgers ageren på IRC i den periode, hvor Rodejong og et par andre marginale brugere brugte IRC til det ene svinske personangreb efter det andet på adskillige af dansk Wikipedias flittige og dygtige brugere, viser en total mangel på dømmekraft. Man kan selvfølgelig blive ældre og mere moden, men der skal nok gå noget længere tid. Pugilist (diskussion) 15. dec 2019, 14:01 (CET)
Symbol comment vote.svg Kommentar - @Pugilist: - Jeg mindes ikke at have haft en dårlig ageren i sådanne situationer på IRC-kanalen. Den mest utilstedelige tone, jeg har oplevet på kanalen var tilbage ca. den 8. maj 2018, hvor Tøndemageren var aktiv på IRC-kanalen, og jeg prøvede at sige til Rodejong (og andre), at de ikke skulle prøve at snakke utilstedeligt (trolle) til ham. Dette overholdte de ikke, og derfor ignorerede jeg resten af den samtale. Det nytter ikke at skulle bakke op om situationer, hvor flere brugeres ageren skaber splid, mens tonen samtidig er helt ude i hampen. Jeg tror, der er flere der har opfattelsen, at jeg ikke er negativ på kanalen. Ihvertfald ikke i et halvandet år. Jeg kan være ironisk på kanalen, men det er noget helt andet. Måske skal Pugilist prøve at komme på kanalen igen, så han kan se hvordan atmosfæren er blevet sidenhen :-) Mvh. ‎‎‎‎Zelrin (DiskussionBidrag) 15. dec 2019, 14:17 (CET)
 • Symbol oppose vote.svg Støtter ikke - Jeg mener der skal lidt mere erfaring samles sammen først, så en gang i fremtiden ---Zoizit (diskussion) 15. dec 2019, 17:04 (CET)
 • Symbol support vote.svg Støtter – Jeg vil støtte på baggrund af Zelrins handlinger på Wikipedia, som det også så fint fremgår af Wikipedia:Ansøgning om administratorstatus#Overvejelser før du søger (sidste punkt), at man bliver vurderet på, og med det fremstår Zelrin som en vedholdende og tålmodig bidragyder, især med oprydning og i bekæmpelsen af hærværk. Mere synlighed i diskussioner vil være ønskværdigt, men den deltagelse, som der har været, taler i mine øjne for. Jeg kan dermed godt støtte, men enig med Nico i, at der nok skal ske en forsigtig opstart. Mvh. Asger (diskussion • bidrag • e-mail) 17. dec 2019, 11:29 (CET)
 • Symbol support vote.svg Støtter - De bedste hilsner Pelle Hansen 17. dec 2019, 12:01 (CET)
 • Symbol support vote.svg Støtter – Som patruljant har du lavet et godt stykke arbejde, og jeg har tillid til at du vil kunne håndtere rettigheden til at kunne slette og blokere. Du kan stadig få mere erfaring i at skrive artikler og deltagelse i diskussioner. Jeg sætter pris på at du ikke har planer om at skifte brugernavn igen. Alt i alt, mener jeg at du vil gøre det godt.--Kjeldjoh (diskussion) 17. dec 2019, 16:36 (CET)
 • Symbol question green.svg Spørgsmål om konsensus - Jeg er ikke lige den bedste i matematik, men som det er nu, med 5 støtter og 3 støtter ikke; det er ikke nok til at opnå en konsensus. Hvis der ikke kommer flere Symbol oppose vote.svg Støtter ikke, men derimod 2 ekstra Symbol support vote.svg Støtter, er det nok til at opnå en konsensus? Mvh. ‎‎‎‎Zelrin (DiskussionBidrag) 19. dec 2019, 19:55 (CET)
 • Symbol oppose vote.svg Støtter ikke Jeg har været i tvivl, ikke mindst fordi jeg har fulgt din udvikling siden du begyndte at redigere på da.wiki, og jeg er generelt begejstret for de skridt, du har taget. Ikke desto mindre er der forskel på de udfordringer, man møder som hhv. skribent og administrator, og jeg er ikke overbevist om at du er klar til sidstnævnte, selv om du er blevet en fornuftig og værdsat skribent. En smule mere specifikt: som admin står man ikke sjældent i skudlinjen for angreb fra frustrerede brugere, der føler sig uretfærdigt behandlet - det være sig helt nye skribenter, der ikke forstår WP:NPOV, eller mere erfarne brugere, der er røget ind i en tvist af en eller anden art. I en sådan situation er kendskab til regler og politikker sjældent nok, ligesom man ofte vil stå i en situation, man ikke kan blokere eller slette sig ud af; jeg føler mig ikke overbevist om at du har roen og eftertanken til at kunne agere i de tilfælde. Tilsvarende er det mig påfaldende, at du herover spørger hvor mange stemmer der skal til, før der er nået konsensus (undskyld parafraseringen). Dels hjælper spørgsmålet mig ikke til at tro på at du har tålmodigheden, dels vil jeg forvente at en admin har forstået forskellen mellem flertal og konsensus, idet vi forventes at handle ud fra principperne, der ligger bag. Alt i alt tror jeg ikke at tiden er inde til dit adminflag. --Medic (Lindblad) (diskussion) 19. dec 2019, 21:27 (CET)
 • Symbol oppose vote.svg Støtter ikke Først og fremmest pga. for lidt erfaring med at lave og redigere artikler. Og ja, der er også noget med tålmodigheden. Indlæggene i denne diskussion antyder også lidt manglende modenhed/eftertænksomhed.--Honymand (diskussion) 20. dec 2019, 23:22 (CET)
 • Symbol oppose vote.svg Støtter ikke Først og fremmest vil jeg takke dig for din indsats på wikipedia. Du har mange gode egenskaber som kan bruges som administrator. I øjeblikket føler jeg der er et stort pres på administratorerne. Det er lidt som en storm. Det stiller lidt større krav om at være klar til at deltage i de mere vanskelige diskussioner. Og på det punkt mener jeg ikke du har erfaring nok. Med venlig hilsen - Savfisk (diskussion) 21. dec 2019, 12:04 (CET)
 • Symbol support vote.svg Støtter - Jeg synes det vil være rigtig fint for da.wiki, hvis der kommer nogle nye administratorer ind. Det er sandt at der nok er meget der skal mestres men jeg ser ikke nogen anledning til, at Zelrin ikke skulle passe fint ind. Det kan undre mig at flere af de nuværende administratorer modsætter sig i den grad som de gør, da det synes at ville være særdeles gavnligt med noget "nyt blod" i rækken. Dette især set oven på hele diskussionen omkring, hvorvidt administratorer skal være på valg eller ej, hvor jeg synes det fremgik tydeligt, at der ikke er nogen der har noget imod nogle nye folk - og når man så har sådan en kapacitet der stiller sig til tålrådighed, så bør man takke ja. De ting der ikke er styr på er jeg sikker på han nok skal få lært hen ad vejen. -- Mgir88 (diskussion) 30. dec 2019, 14:19 (CET)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar - Mon ikke det snart er på tide med en konklusion? Pelle Hansen 20. jan 2020, 19:52 (CET)

Undskyld ventetiden, begge vi bureaukrater må have overset eller glemt ansøgningen pga. ferietiden, da den blev oprettet. Da der ikke er generel støtte til ansøgningen, er jeg desværre nødt til at lukke den som uopfyldt. - Kåre Thor Olsen (Kaare) (diskussion)