Wikipedia:Ansøgning om administratorstatus

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Solicit-Reference.svg Gnome-system-run.svg Monobook icon.svg Wiki-name.svg RCPatroller Badge.png Wiki-newadmin.svg Bookmark-new.svg
Anmodning om
administratorassistance
Anmodning om botstatus
Bot approval requests
Anmodning om botassistance Anmodning om ændring af brugernavn
Rename requests
Ansøgning om
patruljantstatus
Ansøgning om
administratorstatus
Ansøgning om
bureaukratstatus

Genvej:
WP:ADM/A

Vil du ansøge om administratorstatus, er du kommet til det rigtige sted. Den nuværende politik på den danske Wikipedia er at give administratoradgang til ansøgere som generelt er kendt for at være aktive bidragydere på Wikipedia, samt har vist forståelse for Wikipedias politikker og normer. Administratoradgang tildeles af bureaukrater efter almindelig konsensus blandt registrerede brugere. Bureaukraten kan nægte administratoradgang, hvis det vurderes at afstemningsreglerne er blevet misbrugt.

Overvejelser før du søger[redigér wikikode]

Før du ansøger om at opnå administratorstatus, bør du overveje, hvorfor du ønsker administratorstatus og din baggrund for dette. Her er en række overvejelser du bør læse før du tilføjer din ansøgning:

 • Nogle tror at det kræver administratorstatus for at bidrage med nye artikler eller rettelser til artikler på Wikipedia. Dette er ikke tilfældet, og du bør læse reglerne igen. Det er de færreste ting på Wikipedia der kræver en administrator.
 • Andre tror, at en administrator er noget særligt og at vedkommendes mening vægter højere end andre brugeres. Sådan er det ikke – se også Wikipedia:Administratorer.
 • Til gengæld kan administratorer slette artikler og blokere brugere, hvis de ikke skønnes at overholde politikker og normer samt skrivebeskytte sider. Det er imidlertid her vigtigt, at man både kan vise omtanke, så man ikke skaber unødige konflikter, men samtidig også kan handle hurtigt og hårdt overfor brugere, der udøver gentagent hærværk eller ikke er modtagelige for fornuft.
 • Nogle har ansøgt om administratorstatus på grundlag af ganske få redigeringer, men med henvisning til at vedkommende i forvejen har kendskab til wiki-konceptet, fx gennem interne firma-wikier. Dette er ikke et grundlag for administratorstatus på Wikipedia. Det er ikke kendskabet til konceptet, men din praksis her på Wikipedia.
 • Den nok hyppigste grund til at ansøge om administratorstatus her på Wikipedia er ønsket om at være med til at stoppe hærværk. Men du skal være opmærksom på at det ikke kun er administratorer der kan håndtere hærværk. Det kan du også som ganske almindelig bruger. Til dette findes der bl.a. en række skabeloner som kan bruges til at henlede administratorernes opmærksomhed på problematiske artikler.
 • Generelt kan det siges til administratoraspiranter: Din ansøgning bliver vurderet på baggrund af dine redigeringer. Du bliver ikke admin på grundlag af andet end det, der foregår her på Wikipedia. Der er ingen faste regler for hvor længe du skal have været her, eller hvor mange redigeringer du skal have lavet, men har du for eksempel været her mindre end 6 måneder eller har færre end 1.000 redigeringer, så skal du ikke regne med at blive administrator. Denne praksis er simpelthen for at sikre at du har lært Wikipedias opbygning, funktioner, normer, praksis og medbrugere at kende, og for at vi andre har noget at bedømme dig på. Det er heller ikke nok blot at skrive og rette stavefejl, du skal have demonstreret at du forstår principperne ved for eksempel at fjerne hærværk, indsætte relevante velkomster og påsætte relevante skabeloner (som {{notabilitet}}, {{copyvio}}, {{nonsens}}, {{POV}} osv). Endelig værdsættes det at du også deltager i diskussioner, og helst med mere end bare "Det synes jeg også", så vi andre kan få bedre indtryk af dig, og for at du selv kan vise, at du kan begrunde dine holdninger og handlinger. Det sidste sætter navnlig nybegyndere pris på, og det er ikke mindst dem, man som administrator bruger tid på at yde hjælp og forklaringer.

Hvis du får afslag[redigér wikikode]

Først og fremmest: lad være med at blive sur, fornærmet eller ked af det hvis du får afslag. De andre afslår ikke af ond vilje. Men som kandidat stiller man sig selv til offentlig skue og vurdering, og så kan man ikke uden videre forvente, at alle andre automatisk kommer med støtte og ros. Tværtimod sker det af og til, at nogle påpeger svagheder og problemer. Det kan være manglende tålmodighed, uigennemtænkte handlinger eller unødig ophidselse. Ting som man måske ikke altid selv er opmærksom på, men som udenforstående ofte ser noget klarere – og ikke mindst skal leve med.

Så når du har sundet dig, så læs diskussionen igennem i ro og mag. De andre vil typisk påpege nogle ting, du kan gøre bedre, f.eks. gøre mere for hærværksbekæmpelsen, vise mere tålmodighed eller deltage aktivt i diskussioner. Hvis du så i de følgende måneder viser forbedringer, så øger du også chancen for, at en eventuel ny ansøgning går igennem. Det er normalt en god idé at vente mindst et halvt år med at søge på ny; søger du hurtigere end dét vil der næppe være meget nyt at bedømme din ansøgning ud fra, hvorfor det er usandsynligt at stemmerne falder anderledes ud. Vis hellere lidt mere tålmodighed og brug tiden på at gøre en konstruktiv indsats. Så bliver de andre også mere positivt stemt overfor dig.

Ansøgningsvejledning[redigér wikikode]

Du anmoder om administratorstatus ved at skrive {{Anmodning om administratorstatus|bruger=DITBRUGERNAVN}}. Hvis du har oprettet en anmodning flere gange, skriver du nummer efter alle anmodninger bortset fra den første, således at der ved nummer to kommer til at stå: {{Anmodning om administratorstatus|bruger=DITBRUGERNAVN|nummer=ANTAL}}. Herefter gemmer du og trykker på det røde link i skabelonen. Herinde skriver du din ansøgning, gemmer og krydser ben og tæer.

Når anmodningen er blevet behandlet, vil en guru sørge for at den bliver ordentligt arkiveret.

Denne diskussionsside indeholder et eller flere forslag, hvor en bruger ønsker yderligere kommentarer fra andre brugere først.

Om du støtter eller ikke støtter forslaget kan du vise således:
*{{støtter}} (''begrundelse'') --~~~~ vil blive Symbol support vote.svg Støtter (begrundelse) --din signatur
*{{neutral}} (''begrundelse'') --~~~~ vil blive Symbol neutral vote.svg Neutral (begrundelse) --din signatur
*{{støtter ikke}} (''begrundelse'') --~~~~ vil blive Symbol oppose vote.svg Støtter ikke (begrundelse) --din signatur

Denne skabelon bør fjernes efter forslaget er gennemført/droppet.

Tidligere anmodninger kan findes i:

Aktive ansøgninger[redigér wikikode]

Bruger:Savfisk

[redigér]
Denne diskussion er lukket. Rediger venligst ikke mere i teksten.

Jeg har færdes på da-wiki et par år. De fleste af mine redigeringer er foretaget i forbindelse med hærværk. Jeg hører sikkert ikke til de flittigste brugere, og har perioder, hvor jeg ikke har så meget tid til projektet, men jeg er kommet til at hænge på projektet og projektet hænger på mig. Derfor vil jeg gerne tilbyde min assistance. De fleste kender sikkert til mig og mine holdninger, og dem tror jeg ikke der grundliggende vil blive ændret på. Men kommentarer og gode råd er altid velkomne, og jeg skal prøve at være lydhør. En ting bliver dog ændret og det er min brugerside, som vil komme til at reflektere det større ansvar. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 2. nov 2015, 22:18 (CET)

 • Symbol support vote.svg Støtter Ja tak! --Cgt (diskussion) 2. nov 2015, 22:36 (CET)
 • Symbol support vote.svg Støtter - Savfisk arbejder seriøst, og er god til at forklare evt. problemer. - Nico (diskussion) 2. nov 2015, 22:40 (CET)
 • Symbol support vote.svg Støtter - Selvfølgelig. --Sorenhk (diskussion // projekter // bidrag) 2. nov 2015, 22:43 (CET)
 • Symbol support vote.svg Støtter - En bruger der er i stand til at begrunde sine handlinger og holdninger, og som ikke lader sig slå ud af ophidsede henvendelser. --Dannebrog Spy (diskussion) 2. nov 2015, 22:52 (CET)
 • Symbol support vote.svg Støtter Undrer mig nogle gange helt over at du ikke er admin... Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 3. nov 2015, 05:22 (CET)
 • Symbol support vote.svg Støtter - Du holder en fornuftig tone i kontakten med andre brugere, også når de ikke gør. Dine redigeringer er der ikke noget at indvende imod. Du giver udtryk for dine holdninger, og tør holde fast i dem, selv i modgang. Du er velbekendt med Wikipedias normer og regler, og kan vejlede andre til at navigere gennem dem. Alt dette er kvaliteter, jeg leder efter i en admin. Derfor får du naturligvis min støtte. --Medic (Lindblad) (diskussion) 3. nov 2015, 12:09 (CET)
 • Symbol support vote.svg Støtter Jatak! --Palnatoke (diskussion) 3. nov 2015, 15:42 (CET)
 • Symbol support vote.svg Støtter Jeg har ikke at supplere med. --Steen Th (diskussion) 3. nov 2015, 16:25 (CET)
 • Symbol support vote.svg Støtter Ja selvfølgelig -- SDavidJacobsen (diskussion) 3. nov 2015, 18:47 (CET)
 • Symbol support vote.svg Støtter - Kåre Thor Olsen (Kaare) (diskussion) 4. nov 2015, 20:45 (CET)
 • Symbol support vote.svg Støtter - ved om jeg har stemmeret, men jeg støtter. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 4. nov 2015, 21:10 (CET)
 • Symbol support vote.svg Støtter - Knud Winckelmann (diskussion) 4. nov 2015, 21:13 (CET)
 • Symbol support vote.svg Støtter - Pugilist (diskussion) 5. nov 2015, 12:43 (CET)

13 for og ingen imod, Savfisk er hermed administrator. - Kåre Thor Olsen (Kaare) (diskussion) 9. nov 2015, 16:55 (CET)

Tak for de venlige kommentarer og tak for den fine opbakning, det forpligter. Det ligger mig på hjerte at bidrage til et godt klima på da-wiki. Men det kan være vanskeligt at skelne skidt fra kanel og jeg har stadigvæk meget at lære. Derfor tager jeg som nævnt gerne imod gode råd og vejledning samt et vink med en loftsbjælke, når jeg kommer til at træde i spinaten. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 9. nov 2015, 17:43 (CET)