Wikipedia:Landsbybrønden/Det Moderne Gennembrud

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Det Moderne Gennembrud[rediger kildetekst]

Jeg har den sidste tid lavet større ændringer på siden Det Moderne Gennembrud. Jeg synes at det kunne være en god idé hvis et nyt par øjne kiggede den igennem, eftersom den har været blandt de hundrede mest sete artikler sidste år og har haft samme popularitet de sidste mange år. - John Cambrick (diskussion) 28. aug 2020, 11:45 (CEST)

Jeg har læst den, og den har mange kvaliteter, men visse passager er noget kortfattede. Men giver et godt overblik.--Ramloser (diskussion) 28. aug 2020, 19:28 (CEST)
Nu har jeg også læst den, og jeg synes at bl.a. indledningen er blevet bedre. Jeg kan se at de to afsnit "Kendetegn ved Det Moderne Gennembrud" og "Forløb", der fandtes i denne version fra juni 2020 nu er væk. Jeg synes ellers, at de gav en god beskrivelse af perioden, som jeg også tror er understøttet af kilder, måske kan kapitel 8 i ebogen Litteraturens veje bruges. Det kan være artiklen hellere skal hedde "Det moderne gennembrud" uden store bogstaver, ligesom Det folkelige gennembrud. Mange af noterne er rå URL'er. Jeg har prøvet at forbedre en af dem i denne redigering. Jeg synes du har lagt et imponerende stort arbejde i artiklen. --Weblars (diskussion) 3. sep 2020, 01:07 (CEST)
Jeg har bestilt den fysiske version af bogen (den kommer nok i morgen, hvor jeg kan arbejde på artiklen), og jeg vil tilføje informationer i de afsnit, hvor den kan bidrage med noget. Jeg er enig i at "Kendetegn ved det moderne gennembrud" kan bruge en introduktion. "Forløb" indeholte informationer, der var inkluderet i indledningen, og blev inkluderet i "kvindekamp" og "Senere bevægelser". Jeg kan godt se idéen med et sådant afsnit, men det eksisterende så jeg ikke nogen fremtid i. John Cambrick (diskussion) 3. sep 2020, 08:07 (CEST)
Vedr. Weblars' forslag om at skrive artikelnavnet med små bogstaver: Både "det moderne gennembrud" og "Det Moderne Gennembrud" er korrekte stavemåder ifølge Retskrivningsreglerne § 12.13c om historiske begivenheder mv. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 3. sep 2020, 08:56 (CEST)
Godt, så er det fint som det er.--Weblars (diskussion) 3. sep 2020, 17:07 (CEST)