Wikipedia:Landsbybrønden/Er informationssøgning er blevet for nemt?

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Er informationssøgning er blevet for nemt?[redigér wikikode]

Jeg vil gøre opmærksom på denne klumme: https://pov.international/hverdagsdansk-informationssogning-er-blevet-for-nemt/

Men informationssøgning kan vel ikke gøres for nemt. Jeg kom til at tænke på maskinstormer da jeg lige havde læst det. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 18. aug 2019, 01:49 (CEST)

Savner dengang det at overleve polio betød noget særligt. Børn nutildags har det alt for nemt. Jeg har meget svært ved at afkode hvad pointen med hendes klumme overhovedet er. Hvad er budskabet? Tror hun at universitetsstuderende har erstattet bøgerne med Wikipedia? Hvis nogen formår at forstå om klummen har en reel mening eller budskab, må i meget gerne oplyse mig. vh. LouisCle (diskussion) 18. aug 2019, 03:02 (CEST)
Interessant artikel, men misforstået. Problemet er at informationssøgning kræver massiv forståelse af kildekritik. USA's nyhedsstrøm tæppebomber os via de danske medier med forvansket information om de områder USA vil underlægge sig. Ukraine, Venezuela, Syrien, Irak, Afghanistan... Når man hører historien fra lokale fra disse områder, hører man en helt anden historie. Så kildekritik er vejen frem, også på W. /Madglad (diskussion) 18. aug 2019, 05:35 (CEST)
Jeg sagde jo, at det var et ligegydligt medie ;-) Denne besynderlige artikel understreger det blot. Toxophilus (diskussion) 18. aug 2019, 08:28 (CEST)
@Toxophilus:Den slags debatindlæg findes i alle medier.
...Indlægget er et udslag af god gammeldags nostalgi og autoritetstro, og begrunder ikke hvorfor dat er et problem at det er blevet let. Det er da et stort fremskridt at man let kan sammenholde en række kilder, og så selv forholde sig til hvad der er skidt, og hvad der er kanel.- Nico (diskussion) 18. aug 2019, 09:39 (CEST)