Wikipedia:Landsbybrønden/Har denne artikel NPOV?

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Har denne artikel NPOV?[rediger kildetekst]

Jeg er i gang med at forbedre artiklen om det Engelske band The Smiths og har ambitioner om at artiklen skal blive meget bedre. Jeg er i gang med at finde og indsætte kilder i artiklen, men har svært ved at finde kilder, der ikke roser The Smiths. Gruppen har altid været meget kritikerrost, hvilket betyder at nærmest alle kilder jeg støder på, sætter The Smiths i et meget positivt lys. Kan man stadig sige at artiklen er NPOV, selvom kilderne ikke er neutrale? --Soren84 (diskussion) 29. okt 2017, 22:41 (CET)

Dejligt at du giver artiklen en omgang. Det vigtigste er, at udsagn, positive som negative, underbygges med kilder, så læseren kan finde ud af, hvem det er der mener de spiller god eller dårlig musik. Toxophilus (diskussion) 30. okt 2017, 13:07 (CET)
Jeg er enig med Toxophilus. NPOV betyder bare, at artiklen skal berette objektivt, hvilket ikke betyder lige meget positivt og negativt. Evt. kan du lave et Modtagelse-afsnit i lighed med dette. --Inc (diskussion) 30. okt 2017, 13:37 (CET)
Hvis størstedelen af kilderne er positive er det ikke POV at skrive dette. Det ville være et problem hvis der f.eks. var blandede meninger og du så valgte kun at fremhæve de positive eller vice versa. Mvh. InsaneHacker 🕊️ (💬) 30. okt 2017, 19:27 (CET)
Hvis jeg skal forstå jer rigtig, så er det OK med bias i kilder, så længe artiklen er neutraul? Tak for hjælpen :-) --Soren84 (diskussion) 30. okt 2017, 20:38 (CET)
Altså, selvfølgelig skal du bruge ordentlige kilder :) Når du specifikt skriver om anmeldelserne, er det forventeligt, at kilderne (anmeldelserne) har et bias. Se også WikiProjekt Kilder. --Inc (diskussion) 30. okt 2017, 21:18 (CET)