Wikipedia:Landsbybrønden/Kategorisering af omdirigering

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Kategorisering af omdirigering[rediger kildetekst]

Kategorisering af omdirigering er fornuftig, fordi det omdirigerede udtryk derved kommer til at optræde i linklisten til kategorien, og den står med kursiveret skrift.

Eksempel: Omsagnsled omdirigeres (videresendes, redirectes) til udsagnsled, der indeholder omsagnsled sidst i artiklen; men de to begreber er ikke ensbetydende.

Jeg havde på omdirigeringen sat kategori Grammatik, og derved stod der i denne kategoris linkliste både Udsagnsled og med kursiv Omsagnsled. Brugeren har jo ingen chance for at gætte sig til, at omsagnsled skal findes under udsagnsled, så det var godt, at også omsagnsled stod i listen på Kategori Grammatik.

Det blev der så ændret på: 6. maj 2020, 19:31‎ Metalindustrien diskussion bidrag‎ 24 bytes -23‎ Jeg er rimelig sikker på at vi ikke kategoriserer redirects - Fjerner version 10349232 af Hchristophersen (diskussion) (fjern redigering | tak) (Tag: Omgjort)

Denne ændring er jeg utilfreds med. Ikke alene var min kategorisering fornuftig og uden nogen ulemper, men det at det virker og fører til et kursiveret link, viser, at tanken/muligheden er blevet implementeret og anvendt. Så må man simpelthen tænke sig godt om for at finde en god praksis, og ikke bare henholde sig til, hvad en (godtnok erfaren) wikipedianer mener at vide om hidtidig praksis. Jeg beder om tilslutning til at måtte kategorisere 'redirects'!

Flere kursiveringer optræder i Kategori:Grammatik -- vil Bruger:Metalindustrien nu gå i gang med at ødelægge dem også? Jeg frygter det værste.

Hans Christophersen (diskussion) 8. maj 2020, 14:29 (CEST)Reply[svar]

Hjælp:Omdirigeringer#Kategorisering_af_omdirigeringer siger: Selvom en omdirigeringsside ikke vises kan det være gavnligt alligevel at kategorisere dem. Jeg kan ikke helt gennemskue meningen, men det er ihvertfald ikke i strid med reglerne. - Nico (diskussion) 8. maj 2020, 15:34 (CEST)Reply[svar]
Jeg bruger også kategorier i omstillinger. Fx Ida og Bent From er diverse kategorier lagt på de personlige omstillinger. Det kan også bruges til medlemmer af grupper. Jeg synes også det er gavnlig at gøre det på den måde. Og er ret udbredt rundt omkring. --Steen Th (diskussion) 8. maj 2020, 15:42 (CEST)Reply[svar]
Jeg tror konklusionen er at Bruger:Hchristophersen godt kan genindsætte kategorien.--Honymand (diskussion) 9. maj 2020, 20:33 (CEST)Reply[svar]
Jeg har været henne at tælle. Der er 1008 omstillinger med kategori ud over dem som er en af kategorier i Kategori:Omdirigeringer. Ialt er der 2226 omstillinger med en kategori inklusiv de specielt kategorier for omstilling. --Steen Th (diskussion) 9. maj 2020, 21:44 (CEST)Reply[svar]