Wikipedia:Landsbybrønden/Ny rettighed til Patruljanter

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Ny rettighed til Patruljanter[redigér wikikode]

Davsen. Siden den sidste tråd om nye rettigheder, har jeg tænkt på om jeg ville lave en ny omkring denne ene rettighed som også blev nævnt i den anden, og det er: at kunne Flytte sider uden at oprette en omdirigering fra det gamle navn (suppressredirect). Jeg personligt har nu haft brug for den nogle gange, så jeg ville lige høre hvad I tænker omkring denne rettighed. Jeg personligt som patruljant vil gerne have muligheden til at kunne lave en flytning uden nødvendigvis at skulle efterlade en omdirigering. Hvis jeg skal lave en sådan flytning, så skal jeg hav fat i min bot, som åbenbart har tilladelse til at lave den flytning. Jeg kan ikke se det giver mening at en bot skal kunne, og ikke en gruppe som er beregnet til at hjælpe med at rydde op på Wikipedia. Så derfor syntes jeg godt at patruljanter kan blive tildelt denne ekstra rettighed. Jeg syntes ikke den skal tildeles til alle da den også kan udnyttes. Men når patruljanter bliver valgt så tror (og håber) jeg da at det er på grundlag af tillid, erfaring og kendskab til Wikipedia. --Simeondahl (diskussion) 29. jul 2013, 02:21 (CEST)

Jeg støtter forslaget. TherasTaneel (diskussion) 29. jul 2013, 03:01 (CEST)
Det lyder som om botter har for mange rettigheder. Sideflytning bør ikke kunne foregå skjult. --Palnatoke (diskussion) 29. jul 2013, 08:42 (CEST)
Er enig med Palnatoke på dette punkt. Yderligere så synes jeg egentlig ikke at det skal være et patruljants job at flytte side - de skal derimod "blot" gøre opmærksom på at siderne skal flyttes. Patruljant betyder jo netop at patruljere, så det er vel i princippet "blot" det de skal have rettigheder til? mvh Tøndemageren (diskussion) 29. jul 2013, 10:08 (CEST)
Jeg synes forslaget virker rimeligt. I øvrigt kan sideflytninger kan ikke ske skjult. Botter kan vælge at markere redigeringer så de som udgangspunkt skjules i seneste ændringer mv. De kan også vælge ikke at lave den markering. Men andre handlinger end redigeringer som for eksempel flytninger kan ikke bot-markeres. Byrial (diskussion) 29. jul 2013, 11:21 (CEST)
Det glæder mig at jeg tog fejl mht. botters mulighed for skjulte handlinger. Om "suppressredirect" så er noget, botter overhovedet skal kunne, er ikke emnet her. Jeg kan godt lide at have en ret klar linje mellem patruljanter og administratorer, så jeg er lidt tvivlende i forhold til dette forslag. --Palnatoke (diskussion) 29. jul 2013, 11:34 (CEST)
Tøndemageren: Patruljanter laver jo også andet end at patruljere. De sørge for at sider bliver flyttet korrekt, og at redigeringer som folk laver er efter de regler som Wikipdia har. Det betyder at patruljer. Men vi har også rettigheden i at kunne lave en tilbagerulning, og så skal vi ikke patruljeres af andre. Vi rediger også artikler samt hjælper brugere i gang på Wikipedia. Jeg har hjulpet brugere på IRC kanalen osv. så en patruljant er ikke bare en som patruljere. Patruljanter flytter mange sider, jeg personligt har flyttet omkring 100 sider efter nogle statistiker jeg har. Dog er jeg heller ikke sikker på hvad du mener med at vi skal "gøre opmærksom" på at en side skal flyttes? --Simeondahl (diskussion) 29. jul 2013, 12:43 (CEST)
Hvis en patruljant står med problemer angående flytning af en side, som denne ikke selv har rettigheder til at flytte, kan de jo bare kontakte en administrator - på samme måde som når der skal slettes en side. I korte træk er patruljantens opgave "blot" at patruljere at de ændringer der laves på da.wiki, er i overensstemmelse med normerne. At hjælpe andre brugere igang er ikke noget der er forbeholdt en patruljant, det kan man sådan set også gøre uden specielle rettigheder. Jeg er dog stadig af den opfattelse, som også Palnatoke siger, at der skal være en klar afgrænsning mellem administrator-rollen og patruljant-rollen - ellers mener jeg ikke at der er en pointe i sidstnævnte rolle. Og ærligt talt, så synes jeg at der kommer en del efterspørgsler (og kan godt være jeg husker forkert, men mener da at have set flere det sidste års tid) på at give patruljanter flere rettigheder, hvilket jeg synes kan være et lille problem, men det er en anden diskussion. At du personligt at flyttet 100 sider er jo bare en cadeau til dig, men det er i min optik ikke et gangbart argument for at patruljanter skal have flere rettigheder. Håber der opklarer dine spørgsmål mvh Tøndemageren (diskussion) 29. jul 2013, 12:53 (CEST)
Tak for din besked, og jeg fik besvaret mine spørgsmål tak. Jeg skal lige ud til stranden nu, så kan ikke få at tilføje et længere svar. --Simeondahl (diskussion) 29. jul 2013, 13:01 (CEST)
Jeg kan egentlig godt se pointen her - patruljanterne gør et godt og værdifuldt stykke arbejde. Men står de efter en flytning med en redirect, der er uheldig eller direkte ubelejlig, kræver det blot at man slettemarkerer den, så går der ikke længe før en administrator kommer forbi med den stive gårdkost og fejer til bunds. --Jørgen (diskussion) 30. jul 2013, 10:10 (CEST)