Wikipedia:Landsbybrønden/Ny velkomst-skabelon?

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Ny velkomst-skabelon?[redigér wikikode]

Det har tidligere været nævnt i en anden diskussion (jeg har ikke kunnet genfinde den, så det er efter hukommelsen) at vi måske burde opdatere velkomst-skabelonen i stil med den svenske. Altså et enklere design, med de vigtigste punkter etc. Er det en god idé, eller er den nuværende den bedste? Hvis det skulle være velkommen-skabelonen, der ændres, burde man måske gøre som på enwiki hvor man med subst: har "fastholdt" velkomst-teksten, så alle beholder den tekst de fik i sin tid, selv om man ændrer velkomsten. Alternativt kunne man lave en velkommen3. --Martin Manscher 1. sep 2006 kl. 19:46 (CEST)

Jeg synes afgjort at den svenske velkomst er bedre end den danske og vi burde skifte. Derudover synes jeg at deres Fadder-ide er smart. En samling brugere som man kan komme til med problemer vedr. Wikipedia. Selv ville jeg gladeligt være en af sådanne. --Lhademmor 1. sep 2006 kl. 20:52 (CEST)
Bemærk at selv anonyme bruger får en velkomst-skabelonen i Sverige hvor de danske anonyme bruger får en tom afvisende side og et surt QA på det som de har skrevet. Hvorfor mon den Svenske wikipedia er så meget større? Bemærk de nye bruger får ikke et link til koderne på wikipedia, det vil sige at de skal lede rundt fem link i dybten for at få mulighed for at bruge og forstå koderne. POK 1. sep 2006 kl. 21:15 (CEST)
Og alligevel ser vi nye og anonyme brugere, der fint koder løs. Og dit postulat med QA holder kun delvis. Og den tomme side forstår jeg ikke. Men - ok - jeg er også stemt for en bedre modtagelse som foreslået.--Jørgen 1. sep 2006 kl. 21:26 (CEST)
Anonyme brugere får Skabelon:VelkommenIP. --Pred (diskussion) 1. sep 2006 kl. 21:38 (CEST)
Eller Skabelon:Test som godt kan være lidt svær at kommer vidre fra.--Jan Friberg 1. sep 2006 kl. 21:44 (CEST)

Forslag[redigér wikikode]

Mit foreløbige forslag fra sv ser således ud:

Info-pictogram.png   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Landsbybrønden/Ny velkomst-skabelon?!

Jeg håber at du vil trives her. Begynd gerne med at læse om de mest almindelige begynderfejl og tips til hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere. Hvis du har spørgsmål kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia. Hvis du har andre spørgsmål så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

 • Vær ikke bange! Den væsentligste fejl som nybegyndere begår er slet ikke at skrive. Skriv! Om du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting er ikke noget større problem. Andre vil rette den slags til efterhånden. Undlad dog at skrive direkte fejlagtige informationer.
 • Kig dig omkring! Se brugerforsiden - der findes flere nyttige links.
 • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om Wikipedias navngivningskonventioner og om god opførsel på Wikipedia.
 • Stil spørgsmål! Spørg nogle af os erfarne brugere hvis du undrer dig over noget - vi hjælper dig gerne med dine problemer! Tøv ikke med at kontakte en af vores faddere.
 • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne) så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at skrive fire tilder efter hinanden - sådan her: ~~~~

Endnu en gang - velkommen til!

Jeg synes det virker flot og overskueligt (og ikke bare en samling links). Det ville også betyde at vi ville oprette en gruppe "faddere" - folk som er parat til at tage nye brugere i hånden hvis brugerne henvender sig til dem. På den måde undgår vi også at de bliver skræmt væk af en sur administrator :-). Kommentarer? --Lhademmor 1. sep 2006 kl. 21:45 (CEST)

Jeg synes det ser sk... godt ud. Jeg er også med på at agere fadder. Hvordan foregår det svenske system? Har den en speciel "fadderbrønd", eller henvender man sig direkte til dem? Måske skal vi kalde det noget andet (uden religiøse konnotationer :-), f.eks. mentor, tankel (DTU-erne ved hvad det betyder :-), guru, kollega, guide.... kom selv med flere forslag. --Martin Manscher 1. sep 2006 kl. 22:15 (CEST)
Jeg har altid godt kunne tænke mig at være mentor :-) Jeg tænkte at der kunne være en mentorliste og så kunne newbies så henvende sig til en af dem når de havde brug for hjælp. Jeg tror ikke nogen brønd er nødvendig (så længe vi ved hvad vi taler om :-)). --Lhademmor 1. sep 2006 kl. 22:52 (CEST)
Flot og indbydende skabelon - fadder / mentor / ... - jeg hælder mest til mentor af de fremkomne forslag, men prøver , indtil videre uden held, at vride knolden for et bedre forslag - idéen er super. Vi har tidligere underskrevet velkomsterne , skal vi fortsætte med det, og skal det evt. indarbejdes i skabelonen ? -- Nico 1. sep 2006 kl. 23:32 (CEST)
Det ser skide godt ud, men jeg har et par punkter:
 1. Det er en god ide med en fadderbrønd så man kan kontakte alle hjælpsomme sjæle frem for en enkelt (jeg synes "gurubrønd" lyder fedt :-))
 2. Der mangler måske noget om:
  • Licensering, mange nybegyndere forstår ikke at de ikke bare kan kopiere ind
  • Forhåndsvisning, et tilbagevendende irritationsmoment
 3. I stedet for at skrive det der med tilderne skulle man måske bruge denher: Wiki-edit-signatur.PNG, det er nemmere at huske
Supergodt initiativ --Morten LJ 2. sep 2006 kl. 11:07 (CEST)
Jeg mener også det ville gavne hvis man på en eller anden led fik anført at "det er ikke god stil at kopiere materiale der ikke er frigivet til denne type projekter" og "det er ikke god stil at skrive om sig selv eller sit firma pga. risiko for manglende NPOV. Formuleringen skal sikkert ændres, men det er budskabet, jeg gerne vil have på fra starten (sagde dobbeltmoralens vogter). Ellers synes jeg det er en flot opstilling og formulering, som burde være mere positiv og opfordrende end den jeg selv fik i sin tid. Fadder-systemet har jeg ikke undersøgt, og mener ikke selv jeg er klar til at indgå i gruppen, selvom det nok kommer på et tidspunkt. Vedr. navn til et evt. samlingssted, kan mentorer så træffes på lærerværelset? Er rådmænd for formelt, og er de på rådhuset, modsat ved landsbybrønden hvor alle mødes? G®iffen 2. sep 2006 kl. 11:46 (CEST)

Jeg har lavet et revideret forslag baseret på det ovenstående:

Info-pictogram.png   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Landsbybrønden/Ny velkomst-skabelon?!

Jeg håber at du vil trives her. Begynd gerne med at læse om tips til hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia. Hvis du har andre spørgsmål så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

 • Vær modig! Den væsentligste fejl som nybegyndere begår er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. Du kan også bruge forhåndsvisning til at se hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem. Husk blot at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre disse er frit indhold, og altid skal skrive fra et neutralt synspunkt.
 • Kig dig omkring! Se bl.a. brugerforsiden - der findes flere nyttige links.
 • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og designmanualen.
 • Stil spørgsmål! Spørg nogle af os erfarne brugere hvis du undrer dig over noget - vi hjælper dig gerne med dine problemer! Tøv ikke med at kontakte en af vores mentorer.
 • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne) så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér" knappen Wiki-edit-signatur.PNG

Endnu en gang - velkommen til! Martin Manscher 2. sep 2006 kl. 12:08 (CEST)

Et par noter:

 • Jeg har fjernet det om navngivningskonventionerne - det er ikke så vigtigt at nye brugere kender dem; ofte vil artiklen blive flyttet hurtigt til det rigtige sted.
 • "Vær modig" er et altarnativt forslag - jeg synes "Vær ikke bange" er lige så godt.
 • "designmanualen" er et forslag til nyt navn for stilmanualen - dette skal naturligvis debatteres separat.
 • Signatur inde i skabelonen - dette skal være automatisk
 • Jeg har forsøgt at få forslagene ovenfor ind.

--Martin Manscher 2. sep 2006 kl. 12:08 (CEST)

I mine øjne en den klar til brug, så snart vi får en side der beskriver mentorer. G®iffen 2. sep 2006 kl. 12:39 (CEST)
Jeg støtter også. Meget nydeligt, og fint i tråd med mit eget tidligere forslag om netop at bruge den svenske velkomst som oplæg. Og jeg er gerne mentor :) --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 2. sep 2006 kl. 12:57 (CEST)
Så er der en mentorside som den svenske. --Palnatoke 2. sep 2006 kl. 13:06 (CEST)
Omkring automatisk indsættelse af signatur, så er det for eksempel lavet i en:Template:Welc-m, men så skal skabelonen subst'es ind på siden. Så vil det ikke virke, hvis den blot indsættes som {{Velkomst}} (der desuden er mit forslag til et passende navn til skabelonen). Den skal altså indsættes som {{subst:Velkomst}}. --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 2. sep 2006 kl. 13:11 (CEST)
Jeg synes også vi er ved at være der. Som foreslået ovenfor, synes jeg at der skal ryddes op velkomst-skabeloner ved samme lejlighed. Dvs. at alle eksisterende velkomst-skabeloner subst:'es og vi derefter kun har en skabelon. Hvad synes I om det? --Martin Manscher 2. sep 2006 kl. 13:27 (CEST)
OK med mig. Jeg går ud fra at nogen har en bot til subst'erne? G®iffen 2. sep 2006 kl. 14:18 (CEST)
Det vil måske være nyttigt at have én skabelon for IP-adresser og én for brugere med brugernavn - de førstnævnte bør vel opfordres til at registrere sig.. --Palnatoke 2. sep 2006 kl. 14:36 (CEST)
Enig med Palnatoke. Mht. subst: kan jeg sagtens lave en bot der klarer det. --Martin Manscher 2. sep 2006 kl. 14:38 (CEST)
Jeg synes der desuden bør være en skabelon til de uartige i stil med Skabelon:Test. --|EPO| 2. sep 2006 kl. 21:20 (CEST)

Det bliver bedre og bedre, jeg har et par yderligere foreslag:

 • Sidste punkt skal linke til: Wikipedia:Signér indlæg på diskussionssider
 • Brugerforside -> Skribentforside så det fremstår som i menuen.
 • Omskrivning af "vær modig"
  • Vær ikke bange! Den væsentligste fejl som nybegyndere begår er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. Du skal altid bruge forhåndsvisning til at se hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem. Husk at du aldrig må kopiere andre steder fra og at du altid skal skrive fra et neutralt synspunkt.
 • Måske et "med venlig hilsen" eller lignende foran signaturen.

Jeg synes stadig der skulle være en nybegynderbrønd, vi kunne evt. fylde nogle uhyggeligt basale spørgsmål herind for at skabe den rette atmosfære. --Morten LJ 2. sep 2006 kl. 14:52 (CEST)

Måske skal nybegynderbrønden kobles med mentorordningen? Altså en "mentorbrønd?" Tilrettet jf. forslag (dog har jeg bibeholdt noten om frit indhold):

Info-pictogram.png   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Landsbybrønden/Ny velkomst-skabelon?!

Jeg håber at du vil trives her. Begynd gerne med at læse om tips til hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia, eller på nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

 • Vær ikke bange! Den væsentligste fejl som nybegyndere begår er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. Du kan også bruge forhåndsvisning til at se hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem. Husk blot at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre disse er frit indhold, og altid skal skrive fra et neutralt synspunkt.
 • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
 • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og designmanualen.
 • Stil spørgsmål! Spørg nogle af os erfarne brugere hvis du undrer dig over noget - vi hjælper dig gerne med dine problemer! Tøv ikke med at kontakte en af vores mentorer.
 • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne) så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér" knappen Wiki-edit-signatur.PNG

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen Martin Manscher 2. sep 2006 kl. 12:08 (CEST)

--Martin Manscher 2. sep 2006 kl. 15:05 (CEST)

Ja det jeg forestiller mig er at vi har nogle mentorer og så en fælles kommunikationsvej til dem, altså en mentorbrønd. På den måde får nybegynderne hurtigst svar. Skabelonen er super duper. --Morten LJ 2. sep 2006 kl. 15:12 (CEST)
Skabelonen er fin - jeg er lidt i tvivl med at omdøbe stilmanualen; Enig i at designmanualen lyder bedre, men stilmanualen dækker jo også sprog og navngivning, det er jeg ikke sikker på design gør uden at det kommer til at virke lidt søgt ...? Mentorbrønden synes jeg absolut vi skal have med som en interaktiv OSS, der vil give mulighed for indspark fra flere vinkler, end i en e-mail kommunikation. -- Nico 2. sep 2006 kl. 18:53 (CEST)
Fuldstænding enig med Nico. --|EPO| 2. sep 2006 kl. 21:20 (CEST)

"Designmanual" er stemt ned. Mht. nybegynderforum/brønd el. mentorbrønd - hvad er det mest hensigtsmæssige navn? --Martin Manscher 3. sep 2006 kl. 01:20 (CEST)

Jeg ved ikke, hvor nyttig sådan en "brønd" vilo være. Har vi ikke allerede Hjælp:OSS? --Palnatoke 3. sep 2006 kl. 06:47 (CEST)
Det er måske tilstækkeligt med diskusonssiden til Mentorer evt. med nogle tematiske undersider hvis det bliver meget brugt - det vigtige er bare at ha' et aktivt diskussionsforum for nybegyndere, som er let tilgængeligt. Hjælp:OSS er i den nuværende form en statisk ting, men diskusionssiden dér var selvfølgelig også en mulighed, men jeg tror jeg foretrækker den første, så mentorordningen forbliver samlet . -- Nico 3. sep 2006 kl. 09:25 (CEST)
At bruge Wikipedia:Mentorers diskussionsside lyder for mig som en god idé - det er nok også det mest enkle. --Martin Manscher 3. sep 2006 kl. 10:37 (CEST)
Enig - det ser godt ud. Og vi skal ikke bruge noget med -brønd, da det for nye er kryptisk nok at se logikken i begrebet landsbybrønden. Hvad vil de så ikke tænke om begrebet mentorbrønden? --Jørgen 3. sep 2006 kl. 11:55 (CEST)
Jeg synes ikke det er så god en ide at bruge diskussionssiden af to grunde:
 1. For det første bruges diskussionssiden til at diskutere "Wikipedia-tekniske forhold" for den enkelte side, fx blev omdøbningen af siden diskuteret her.
 2. Det kan være svært at finde for en begynder.
Jeg synes at begynderbrønden skal være en indgang til alle hjælpsomme sjæle. Mentorer synes jeg skal være nogle personer som i særlig grad forpligter sig til at kigge forbi brønden regelmæssigt og tage en nybegynder eller to i hånden. Hvem der er mentorer og hvordan de kontaktes er derfor ikke direkte relevant for nybegynderen, bortset fra den signalværdi det har at der er et (stort) antal personer der står parat til at hjælpe.
Jeg synes derfor at mentorsiden skal starte med en kort liste over hvem der er mentorer og måske en lille guide til indsættelse af spørgsmål efterfulgt af de spørgsmål der bliver stillet, ligesom på landsbybrønden. Vi skal nok starte med at fylde at par spørgsmål og svar på bare for at få gang i det. Systemet skal ikke køre som på landsbybrønden med skabeloner, da det kan være svært at finde ud af, og i øvrigt er anderledes fra alle andre diskussionssider.
Det jeg vil have er at systemet skal være ultra-nemt og indbydende. --Morten LJ 3. sep 2006 kl. 12:02 (CEST)

"Husk blot at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre disse er frit indhold, og altid skal skrive fra et neutralt synspunkt." - er en meget knudret sætning. Burde erstattes med noget lignende det her: "Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre indholdet er frit. Forsøg desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt." Btw: Jeg støtter forslaget, hvis tidligere velkomst-skabeloner subst'es først (som du skriver at du er parat til). Fint forslag , - ligger godt i tråd med hvervekampagnen --Anjoe (Anders) 3. sep 2006 kl. 12:30 (CEST)

Når selve skabelonen laves, skal den laves, så den kommer med en "advarsel", hvis den indsættes uden subst. Hvis vi laver den med autosignatur, skal den nemlig subst'es ind hver evig eneste gang. Det er dog ret nemt med denne advarsel, og kan så vidt jeg husker laves som indledningen på for eksempel en:Template:Afd, der muligvis er lidt kryptisk, men det virker :) --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 3. sep 2006 kl. 19:09 (CEST)
Eller Skabelon:Billede TvivlsomLicens. :) --Pred (diskussion) 3. sep 2006 kl. 20:22 (CEST)

Foreløbig status:

 • Template'en er næsten klar - jeg tager ovenstående rettelser med (stadig "Stilmanual" og Anjoes formuleringsforslag).
 • Der laves varianter til IP'er (med opfordring til at registrere sig), og til "de uartige" der skriver "pik" på en artikel. Forslag til formulering af sidste modtages gerne. Den nuværende tekst er måske lidt arrogant(?)
 • God idé med en advarsel hvis den ikke subst:'es - jeg kopierer "koden" fra enwiki.
 • Jeg sørger for automatisk at subst:'e gamle velkomst-templates.
 • Der er stadig delte meninger om hvor mentorerne skal kommunikere med nybegynderne - skal de have deres eget forum, skal det kun ske via mentorernes hjemmesider og e-mail, skal det ske via Wikipedia:Mentorers diskussionsside – der er mange muligheder.
 • Måske skal mentor-begrebet (som Morten LJ skriver ovenfor) adskilles fra et begynderforum (selv om det nok vil være de samme der svarer). Dvs. skal der dels være et begynderforum, hvor alle i princippet svarer, og en mentorordning, hvor en begynder knyttes til en mentor?

--Martin Manscher 3. sep 2006 kl. 20:04 (CEST)

Jeg synes godt om ideen med både et begynderforum, hvor alle i princippet svarer, og en mentorordning, hvor en begynder knyttes til en mentor. Derudover synes jeg vi måske kunne oprette lidt flere velkomstskabeloner - altså f.eks. en til åbenlys "pik-hærværk", en til folk som bare har misforstået Wikipedia og en standard til alle der er midt imellem. --Lhademmor 3. sep 2006 kl. 20:15 (CEST)
Enig med Lhademmor. Jeg så gerne skabelonerne havde sådan lidt sigende navne, ikke sådn velkommen2 og den dur. Måske "velkommen vandal", lissom de der husk skabeloner. --Morten LJ 3. sep 2006 kl. 21:04 (CEST)
Vi har brug for begge dele. Vi har både brug for en skabelon (faktisk en serie skabeloner) som {{Test}}, som kan modsvarer de tre "advarsler" fra en:Template:Test, en:Template:Test2 og en:Template:Test3. For vi skal jo gå ud fra, at hvis en bruger blanker en side (uden at skrive pik), eller skriver "hej med dig" midt i det hele, så er det nok ud fra en tankegang om at, det kan da ikke være rigtigt, at jeg bare kan skrive, men ikke ud fra en decideret ond hensigt. Samtidig skal vi også have en skabelon svarende til en:Template:Nocrap til dem, der decideret bare skriver "crap" i artiklerne. --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 4. sep 2006 kl. 08:55 (CEST)
En teknisk detalje om substituering af skabeloner: Alle brugere der bliver subst:'et vil få at vide at der er nye beskeder, men vil ikke umiddelbart kunne se nogen ændring. Skal der indsættes en tekst i bunden af diskussionssiden, eller er det nok at redigeringsbeskrivelsen henviser til denne diskussion? --Martin Manscher 4. sep 2006 kl. 09:31 (CEST)
Mht. de forskellige vandal-templates er jeg enig i at vi kunne have et par stykker, men måske er en enkelt nok. Det ville være godt med en "i god tro" tekst i retning af: "Hej. Jeg kan se at du er gået i gang med at eksperimentere med Wikipedia. Da ændringer vises med det samme, er det bedst at du eksperimenterer i sandkassen indtil du er fortrolig med systemet og gerne vil tilføje viden til artiklerne. At lave tests, eller skrive urigtige eller vildledende oplysninger på de "rigtige" artikler opfattes som vandalisme, og man risikerer at blive blokeret i kortere eller længere tid.". Denne tekst mener jeg både kan bruges til "pik-redigeringer", egnetlige vandalredigeringer og folk der er i god tro. --Martin Manscher 4. sep 2006 kl. 09:58 (CEST)

Ny status

 • Jeg har oprettet skabelonerne som Velkommen ny, VelkommenIP ny og Velkommen vandal ny. Det er tanken at de i sidste ende skal flyttes til den tilsvarende uden "ny". Alle andre gamle velkomst-skabeloner slettes eller arkiveres.
 • Skabelonerne har en automatisk advarsel hvis de ikke subst:'es
 • Der er oprettet en mentorordning og et nybegynderforum
 • Spørgsmål der skal afklares: Alle brugere der får subst:'et deres gamle velkomstskabelon vil få at vide at der er nye beskeder, men vil ikke umiddelbart kunne se nogen ændring. Skal der indsættes en tekst i bunden af diskussionssiden, eller er det nok at redigeringsbeskrivelsen henviser til denne diskussion? Jeg igangsætter subst: processen så snart dette er afklaret.

--Martin Manscher 5. sep 2006 kl. 12:08 (CEST)

Advarslen om forkert navnerum har en fejl. Ligenu er kun navnerummet Bruger accepteret, men det bør vel i realiteten kun være navnerummet Bruger diskussion der er accepteret. Indsættelse i Bruger diskusison giver fejl pt. --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 5. sep 2006 kl. 12:43 (CEST)
Det skulle være rettet nu. Den kunne ikke lide mellemrummet, så jeg brugte {{NAMESPACEE}} variablen. --Martin Manscher 5. sep 2006 kl. 13:06 (CEST)
 • Efter at have set på en:Template:Nocrap har jeg prøvet at lave følgende skabelon. Bidrag gerne:
Stop hand.svg   Lad venligst være med at skrive vrøvl og nonsens på Wikipedia!

Du bedes venligst lade være med at bidrage med vrøvl, sort snak, jokes eller andet uencyklopædisk indhold. Det betragtes som hærværk og hvis du fortsætter kan du ende med at blive blokeret i kortere eller længere tid. Hvis du søger et sted at være morsom kan du evt. prøve Spademanns Leksikon.

Med venlig hilsen ~~

--Lhademmor 5. sep 2006 kl. 14:14 (CEST)

Mit forslag er kun at have én skabelon til pik-hærværk, vrøvl, jokes etc. - simpelthen for ikke at have for mange. Jeg mener at teksten i Velkommen vandal ny dækker dette. Hvis vi skal dele den op, foreslår jeg en mere imødekommende tone. Det får sjældent nogen til at arbejde i en konstruktiv ånd at man får kaldt sit bidrag vrøvl etc., eller at man henviser til et sted med navnet "spademanns leksikon". --Martin Manscher 5. sep 2006 kl. 14:22 (CEST)
Jeg har blot oversat nogenlunde ordret fra den engelske skabelon - I øvrigt synes jeg (som flere andre) at Skabelon:Test virker meget "kønsløs" (bedre adjektiv søges), altså at den er meget anonym. Jeg synes personligt at vi skal have en skabelon der skruer bissen på overfor gentagne eller voldsomme vandaler. Ligesom vi har Skabelon:Test og Skabelon:Hærværk. --Lhademmor 5. sep 2006 kl. 14:38 (CEST)
Jeg har det nærmest modsat. De fleste vandaler kommer kun en gang, anset om vi skruer bissen på eller ej. Men for dem som gerne vil være med, men uforvarende trådte ved siden af, kan det virke utrolig afskrækkende med en sarkastisk besked som Skabelon:Test og Skabelon:Hærværk. Faktisk er det ikke umiddelbart klart at man skal bruge sandkassen, så mange vil sikkert bare gå ind på en artikel og prøve, og derefter få Skabelon:Test i hovedet. Tanken bag formuleringen i Skabelon:Velkommen vandal ny er netop at antage god tro, dvs. at folk kommer med gode intentioner, og alligevel advare om konsekvenserne hvis man fortsætter. Pik-vandaler forstår jo udmærket beskeden i Skabelon:Velkommen vandal ny. --Martin Manscher 5. sep 2006 kl. 14:47 (CEST)
Ok ok, jeg forstår godt hvad du mener. Jeg tror man som administrator bliver mere muggen med tiden :-). God pointe, glem mit forslag. --Lhademmor 5. sep 2006 kl. 14:50 (CEST)
Det kan være jeg skal trække min admin-ansøgning, hvis man bliver muggen af det :-) Er i øvrigt gået i gang med at subst:'e velkomst-skabeloner. --Martin Manscher 5. sep 2006 kl. 16:04 (CEST)

Alle velkomst-skabeloner er nu substitueret; der er kun ikke-indlejrede henvisninger. Jeg flytter nu de forkellige templates. Tak for et godt samarbejde, hvor alle spillede konstruktivt med. --Martin Manscher 5. sep 2006 kl. 22:21 (CEST)

PS: De tre velkomst-templates hedder Velkommen, VelkommenIP og Velkommen vandal. Jeg vil foreslå Test og Hærværk slettet i en separat diskussion. --Martin Manscher 5. sep 2006 kl. 22:30 (CEST)

Skabelon-overkill[redigér wikikode]

Skabelondiskussion:Velkommen rejser jeg diskussionen om skabelonens udseende i redigeringsvinduet. --Palnatoke 10. sep 2006 kl. 14:37 (CEST)