Wikipedia:Landsbybrønden/Test af skabeloner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Test af skabeloner[rediger kildetekst]

Jeg har bemærket at der i en del tilfælde har været midlertidige fejl ved visninger af artikler fordi der er blevet rettet i skabeloner (f.eks. infobokse og kildeskabeloner) uden tilstrækkelig test af resultaterne.

Må jeg venligst i den forbindelse venligst gøre opmærksom på den udmærkede specialside Skabelon-sandkasse som kan bruges til teste og udvikle skabeloner uden at ændre eller forstyrre live-artikler. Siden er ganske enkelt at bruge: Man kopierer de skabeloner man arbejder med til sin private skabelonsandkasse (undersider til ens brugerside), arbejder på dem der, og man kan så undervejs teste med vilkårlige versioner af eksisterende artikler (så det ikke forstyrrer ens test hvis andre brugere opdaterer de pågældende artikler undervejs) eller med vilkårlig wikikode. God fornøjelse med forbedring af skabelonerne! Mvh. Kartebolle (diskussion) 17. jul 2016, 08:12 (CEST)

Jeg gå videre. De vigtigste skabeloner bør så vidt som mulighed havde både en sandkasse og testcases tilknyttet. Det fanger mange fejl. F.eks.K
* {{Navboks}} har {{Navboks/sandkasse}} og {{Navboks/testcases}}
* {{Infoboks folk}} har {{Infoboks folk/sandkasse}} og {{Infoboks folk/testcases}}. Her bruges {{testcase table}} til at sammenligne de 2 udgaver af infoboks.
Jeg vil også gerne have bedre test af skabeloner. Men der skal arbejdes med at få det ind i en rutine. --Steen Th (diskussion) 17. jul 2016, 09:33 (CEST)
Supplerende for mindre afprøvninger med 'Forhåndsvisning'
For mindre afprøvninger kan man benytte et inputfelt nederst på den pågældende skabelonside (i redigeringstilstand) hvor der står:
"Forhåndsvis en side med denne skabelon" (Se omtale på engelsk fra Mediawiki) Man finder evt. en oversigt over artilker at se virkningen af en ændring på via linket ude til venstre "Hvad henviser hertil".
Ved omlægning af skabeloner til label/data kan der ske overraskende ting fordi brugere kan indsætte forskellige formateringskoder i artiklerne som kursiv og fed skrift. Man har derfor brug for at se virkningen på adskillige artikler. (Se to oversigter over skabeloner der med tiden skal omdannes; "Ikke konverteret" og "hiddenStructure")
Hvis man både vil lave mindre ændringer i skabelonkoden OG samtidig i det udfyldte forlæg der indsættes i artiklerne, kan man blot tilrette forlægget og indsætte det under <noinclude> nederst i skabelonkoden, så kan man komme langt blot med "Forhåndsvisning" og behøver ikke gemme en ny version for hver mindre afprøvning.
-- Mvh PHansen (diskussion) 17. jul 2016, 10:51 (CEST)

Spørgsmål Nu vi er i gang: Kan vi ikke definere en permanent diskussionsside om skabeloner? Standarder, design og problemer? Eller har vi allerede et egnet sted? --Madglad (diskussion) 17. jul 2016, 10:57 (CEST)

Der findes et "WikiProject Templates" på wikidata:Q5413052, men endnu ikke noget på dansk jeg har kunnet finde. Hvis der skal oprettes noget lignende her, er det nok bedst at Steenth gør det.
Norsk har : no:Wikipedia:Underprosjekter/malstandardisering - svensk: sv:Wikipedia:Projekt mallstandardisering -- Mvh PHansen (diskussion)
Det kræver ikke særlige kvalifikvationer at oprette en diskussionsside. Det kræver bare at vi bliver enige. Men vi kan vel bruge Wikipedia-diskussion:Skabeloner? --Madglad (diskussion) 17. jul 2016, 12:03 (CEST)
Der vil være bedre at oprettet en Wikipedia:WikiProjekt Skabeloner, som summere aktiviteter op og bruge dens diskussionsside til diskussioner. --Steen Th (diskussion) 17. jul 2016, 12:11 (CEST)
Et WikiProjekt Skabeloner vil i den grad være ønskeligt. Der mangles et sted med et overblik og informationer om status, gældende regler, best praksis, tips og tricks mm. - Nico (diskussion) 17. jul 2016, 12:23 (CEST)
God ide. Nu lagde jeg bare tilfældigvis mærke til at nævnte side tidligere har været brugt til lignende diskkussioner. Men jeg stemmer for Wikipedia:WikiProjekt Skabeloner. --Madglad (diskussion) 17. jul 2016, 12:26 (CEST)
Projektside oprettet. Jeg har kun lige samlet det op, som jeg hurtig kunne samle sammen. Men jer andre kan også udbygge det med mere. --Steen Th (diskussion) 17. jul 2016, 12:48 (CEST)