Wikipedia:Landsbybrønden/Vi mangler robotoprettede artikler

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Vi mangler robotoprettede artikler[rediger kildetekst]

Jeg har ved et tilfælde opdaget hvorfor den svenske wikipedia er "spurtet" fra f.eks. den danske. Bogstaveligt flere hundreder tusind over 1 million robot oprettede artikler er blevet lavet de sidste 2 år:

Hvor kan man finde software til sådan en wikipidia bot?
--Glenn (diskussion) 11. aug 2013, 11:32 (CEST)

Det har været diskuteret her: Wikipedia:Landsbybrønden/Robotartikler og Wikipedia:Landsbybrønden/Fler_än_1_miljonartikler. Ang. programmer faldt jeg en gang over denne: sv:Användare:Nasko/Robotskapande_av_artiklar_med_AWB_för_dummies men ved jeg ikke om det er den de bruger. - Nico (diskussion) 11. aug 2013, 11:50 (CEST)
Den samme som her:
A bot to create articles about species:
Kildekode:
Eksempel:
sv:Clupea
--Glenn (diskussion) 11. aug 2013, 12:17 (CEST)
Jeg mangler ikke ikke-encyklopædiske robot-nonsens-artikler. Hvis man ikke kan finde artiklen på dansk kan man nok finde den på et andet sprog, og måske endda oversætte den bedre end Google. --Madglad (diskussion) 11. aug 2013, 13:20 (CEST)
Herligt. Det har bare meget lidt med sagen at gøre. Pointen er ikke at oversætte fra andre sprog, men at finde databaser, som kan transformeres til artikler. Jeg brugte AWB på den nævnte måde sidste år til at oprette en bunke artikler om runesten på baggrund af en database, som Bruger:Runologen stillede til rådighed. --Palnatoke (diskussion) 11. aug 2013, 13:49 (CEST)
Forstår ikke helt diskussionen her - men er det planen af vi skal have en robot alá den på sv.wiki, så vi også kan få en masse robotskabte artikler? For synes (som jeg også tidligere har givet udtryk for) jeg er en rigtig god idé. mvh Tøndemageren (diskussion) 21. aug 2013, 10:21 (CEST)
Kvantitet kontra kvalitet - Hvad står den danske version af Wikipedia for? --Kontoreg 20. sep 2013, 22:40 (CEST)
Det er faktisk ganske irrelevant, Kontoreg: Kvantitet er det, der gør at folk overhovedet opdager kvaliteten. Og en kort, korrekt artikel er bedre end ingen artikel. --Palnatoke (diskussion) 6. nov 2013, 11:38 (CET)
Dette er faktisk vældigt relevant, at kunne sondre mellem kvantitet og kvalitet. Du skriver, citat: "en kort, korrekt artikel er bedre end ingen artikel." - Dette er jeg enig i, fordi så der er netop tale om kvalitet, eftersom artiklen er korrekt beskrevet. Spørgsmålet er så, hvad "korrekt" er i denne sammenhæng? --Kontoreg 6. nov 2013, 12:11 (CET)

Projekt oprettet[rediger kildetekst]

Jeg har nu oprettet Wikipedia:WikiProjekt Robotartikler for at have et sted, hvor vi kan afklare dels hvilke datasæt, der er at trække på, dels hvordan en ny robotartikel skal se ud, område for område - og naturligvis koordineret med de andre projekter, der måtte være på de pågældende områder. --Palnatoke (diskussion) 26. jan 2014, 14:37 (CET)