Wikipedia:Landsbybrønden/WikiLove

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hej alle sammen. Jeg synstes der har være list uro bland forskellige brugere, og personligt syntes jeg godt vi kunne blive lidt sødere ved hinanden. Jeg kom derfor til at tænke på en udvidelse (extension) og at vi faktisk godt kunne bruge sådan en. Den hedder WikiLove.

Hvad gør den?
Det den gør er at den tillader alle registrere brugere at give hinanden et klap på skulderen gennem deres diskussionsside. Hvis nu en bruger har gjort et godt stykke arbejde med at opret en stor artikel, ladet en masse gode redigeringer eller har været yders hjælpsom med fjernelsen af hærværk, så vil du kunne give dem lidt moralsk boost.

Hvorfor skal vi have den?
Alle mennesker kan godt lide at få et klap på ryggen engang imellem. Og noget så simpelt som en besked er nok til at boost ens morale og arbejdslyst. Jeg tvivlet på at der er nogen herinde om ikke kan lide at få af de at de har gjort et godt job. Det vil den her udvidelse kunne klare.

Barnstars jo?
Ja, de har godt nok allerede nogle forskellige skabeloner som siger det ene og det andet, men det er virkelige ikke de fleste der kender til dem. Ved at have denne udvidelse så vil det tillade alle (også nye) at kunne give klap på skulderen til flittige folk.

Hvordan får vi den tilføjet?
Det er ikke svært. Hvis der findes konsensus omkring at vi gerne vil have den, så laver vi en sag på http://phabricator.wikimedia.org/ og derefter så bliver det hele klaret.

Bemærk, dette er dog kun et forslag, så input kom hid!

Meninger[rediger kildetekst]

Her kan du skrive om hvad du syntes om dette. Jeg vil personligt syntes det ville være en dejlig lille ting at have. --SimmeD (diskussion, bidrag) 2. nov 2017, 15:17 (CET)

  • Støtter – Hvorfor ikke? --EeveeSylveon 2. nov 2017, 15:19 (CET)
  • Støtter ikke Der er allerede en mulighed for at sende et anonymt tak. Der er allerede en mulighed for at skrive tak på vedkommendes diskussionsside. Vi har forskellige underlige fænomener, som heldigvis ikke bruges meget nu til dags, så som ladestjerner og småkager, og muligheden for at kalde sig et eller a la "PlusNamEmeritus og den slags efter et vist antal redigering. Bliver WikiPedia et bedre sted af at tilføje endnu et system? --Madglad (diskussion) 2. nov 2017, 18:42 (CET)
    • Det kan jeg ikke svare på, men jeg kan svare på at der kommer højst sandsynlig flere "tak beskeder" osv., end der gør lige pt. Og jeg er temmelig sikker på at folk vil få bedre morale. Nu nævner du "tak funktionen", det er også sandt at vi har sådan en, men kan du huske de gange du er blevet takket? - Jeg er sikker på hvis du have en sød besked på din diskussion at du ville tænke mere over det, end en notifikation der siger "Du blev takket". --SimmeD (diskussion, bidrag) 2. nov 2017, 19:22 (CET)
  • Støtter - Egentlig retter jeg mig efter tanken om, at arbejdet bærer lønnen i sig selv, men jeg kan godt lide at blive værdsat, hvilket også var derfor, jeg tog initiativ til fortjenstmedaljerne fortjenstudmærkelserne. Der er desuden ikke meget ved frivilligt arbejde, hvis ens medfrivillige ikke er flinke, og man ikke selv har det sjovt. Hvis WikiLove kan give et positivt bidrag - og SimmeD melder sig som tovholder for indførelsen - kan jeg bestemt støtte det. --Inc (diskussion) 2. nov 2017, 23:26 (CET)
 Kommentar Tak til Inc for at hjælpe mig med at huske hvad dette system hedder. Fortjenstudmærkelserne er som jeg forstår det udmærkelser, man tildeler sig selv. Jeg foreslår at systemet ikke indføres, se Wikipedia:Sletningsforslag/Wikipedia:Fortjenstudmærkelser. --Madglad (diskussion) 3. nov 2017, 03:51 (CET)
  • Støtter – Det ser ud til at WikiLove kan sænke barrieren for at give offentlige skulderklap, og dermed gøre det lettere for nye brugere, noget der kan hjælpe med fastholdelse og motivation. Men jeg frygter måske at diskussionssiderne kommer til at ligne MySpace anno 2007. Men jeg synes godt vi kan prøve det, hvis der ikke er tekniske problemer med det, det ser ihvertfald ud til at udvidelsen er i brug mange steder. --Kim Bach (diskussion) 7. nov 2017, 18:21 (CET)