Wikipedia:Sletningsforslag/Tomme rum (flertydig)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
  • Slet Jf. Wikipedia:Flertydige titler#Kun to betydninger i alt skal der ikke oprettes en flertydig-side, hvis der kun er en hovedbetydning og én sekundær betydning af et flertydigt navn. Derfor foreslår jeg at Tomme rum (flertydig) slettes og erstattes af {{redirflertydig3|Tomme rum|filmen|Tomme rum (film)}} i toppen af Vakuum. Hilsen Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 13. apr 2018, 13:06 (CEST)
  •  Kommentar Jeg synes ikke umiddelbart at Tomme rum bør have Vakuum som hovedbetydning. Det er så vidt jeg kan vurdere ikke et særlig udbredt synonym for vakuum - om noget skulle Tomrum henvise. Når vi har ebn film med denne præcise titel, synes jeg den bør have forrang for en løs viderestilling. Slutresultatet er dog formodentlig at denne slettes. NisJørgensen (diskussion) 14. apr 2018, 09:45 (CEST)
Jeg har lige tjekket, og er er to artikel-henvisninger til Tomme rum. Begge kunne med fordel ændres til Det tomme rum, som ligeledes omdirigerer til Vakuum - det gør jeg hermed. Derfor foreslår jeg omdirigeringen Tomme rum slettet, Tomme rum (film) flyttet til Tomme rum, og en hatnote indsat på sidstnævnte med henvisning til Vakuum. NisJørgensen (diskussion) 14. apr 2018, 10:19 (CEST)
  •  Kommentar Jeg synes heller ikke at Tomme rum bør have Vakuum som hovedbetydning. Den meste almindelige betydning af "det tomme rum" er vel (uofficiet) om rummet mellem planeterne og stjernerne, altså den del af verdensrummet (det meste) som ikke ligger i en planets eller sols atmosfære. Jeg har aldrig set vakuum omtalt som hverken tomrum, tomt rum eller det tomme rum. --Honymand (diskussion) 21. apr 2018, 14:00 (CEST)
Konklusion:
Ikke megen debat, men der synes at være enighed om, at den flertydige artikel slettes tillige med omdirigeringen Tomme rum, hvorefter filmartiklen flyttes dertil. --Pugilist (diskussion) 13. maj 2018, 21:57 (CEST)[svar]