Spring til indhold

Wikipedia:WikiProjekt Færøerne

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Wikipedia:WPFO)
Genveje:
WP:Færøerne
WP:WPFO

WikiProjekt Færøerne er et Wikipedia-projekt, der blev oprettet den 17. april 2012 med det formål at forbedre artikler omhandlende emner i forbindelse med Færøerne.

Wikipedia:Projekt Færøerne/Arkiv 1

Artikler efter kvalitet[rediger kildetekst]

Færøerneartikler
FA FA 0
GA GA 1
Lovende artikel LA 11
B 24
Start 492
Stub 329
Liste 119
Ikke-vurderede 0
Total 976
Rediger

WikiProjekt kvalitetsvurdering

Manglende artikler om organisationer, institutioner og virksomheder[rediger kildetekst]

(hvilket? Der er flere, f.eks. Føroyingafelag i København, i Aarhus, i Aalborg, i Odense osv.) Føringafelag er allerede oprettet. Færinger som bor udenfor Færøerne stifter ofte foreninger og kalder dem Føroyingafelag, og hvis man vil skelne må man nævne byen også. Jeg ved dog ikki, om de er notable nok til artikler på Wikipedia, bortset fra det som allerede er oprettet.

Studenterforeningen i København i slutningen af 1800-tallet (stiftet i 1881), der havde stor betydning for den nationale bevægelse. Den fandtes stadig i 1930-erne. Har indsat årstal.--Batmacumba (diskussion) 14. mar 2016, 15:59 (CET)

Kultur (nye artikler - tilføjet manuelt)[rediger kildetekst]

Litteratur[rediger kildetekst]

  • Barnablaðið er hermed skrevet.-- / Kontoreg 18. dec 2012, 20:29 (CET)

Disse færøske litteratur/kulturpriser er oprettet, vi bør nok oprette artikler om flere af prismodtagerne:

Musik[rediger kildetekst]

  • Planet Awards er skrevet (oversat fra den færøske). Planet Awards var en færøske musikpris. Uddeltes ved en festlig begivenhed i slutningen af december, Planet Awards 2012 blev sidste gang denne pris blev uddelt. EileenSanda (diskussion) 31. dec 2012, 18:16 (CET)
  • Faroese Music Awards er skrevet, det er en ny færøsk musikpris, etableret i 2014, efter at Planet Awards blev nedlagt. EileenSanda (diskussion) 13. mar 2014, 12:18 (CET)
  • Marianne Clausen (1947-2014) er oprettet. Hun var dansk musikhistoriker, hun gjorde et stort arbejde for færøsk musikhistorie, har udgivet flere bøger om viser, kvad, skjaldur, kingosang mm. på Færøerne.

Sport[rediger kildetekst]

Sider er oprettet om enkelte færøske sportsfolk, f.eks. svømmeren Pál Joensen og Magnus Jákupsson. Der er indtil videre oprettet 25 artikler om færøske fodboldsspillere, 2 havroere, fire atleter og en skakspiller. Der er oprettet artikler om 12 fodboldklubber, en roklub og en svømmeforening.

Vurdering[rediger kildetekst]

WikiProjekt Færøerne kvalitetsvurdering

Tilføj dit navn til denne liste ved at bruge *{{bruger|dit brugernavn}}

Skabeloner[rediger kildetekst]

Projektrelaterede[rediger kildetekst]

  • {{WPFO}} benyttes til at registrere artikler som relaterer til WikiProjekt Færøerne og placeres på artiklens diskussionsside - {{WPFO}} fremkalder:
Færøerne Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Færøerne, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Færøernerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Denne bruger bidrager til WikiProjekt Færøerne.
Wikimedia Commons har medier relateret til:

Stubbe[rediger kildetekst]

Infobokse og sideboks[rediger kildetekst]

{{Færøsk bygd}} bruges til artikler om Bygder på Færøerne, der findes to alternativer som er:

{{Færøsk bygd lille}}
{{Færøsk bygd medium}}

Navigationsbokse[rediger kildetekst]

{{Færøske fodboldliga}}
{{Færøske øer}}

Andre[rediger kildetekst]

{{Barnstar|Færøernes}} er en udmærkelse du kan give til en bruger der har lavet bemærkelsesværdige bidrag til artikler der omhandler Færøerne. Den anvendes således:

{{Barnstar|Færøernes|Tak for din artikel!}}
Færøernes Barnstar
Tak for din artikel!