Abraham Harkavy

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Formatering
Denne artikel bør formateres (med afsnitsinddeling, interne links o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Abraham Harkavy.

Abraham Jakovievitsch Harkavy (27. oktober 1835 - 15. marts 1919) var en russisk orientalist.

Harkavy studerede paa Rabbinerskolen i Vilna, derpaa ved Univ. i Petrograd, hvor han en Aarrække var Bibliotekar ved det kejserlige Bibliotek, og hvor han særlig har gjort sig fortjent ved at undersøge, beskrive og delvis udgive Samlingens semitiske Haandskrifter, »Studien und Mittheilungen aus der Skt Petersburger kaiserl. Bibliothek«, Bd I—V [1879—92]). Han har ogsaa udg. »Altjüd. Denkmäler aus der Krim« (1876), foruden mange Skr og Afh. paa Fransk, og især paa Russisk, saaledes Om muselmanske Forfatteres Efterretninger om Slaver og Russer (1870), Om Semiters, Indoeuropæers og Hamitters oprindelige Hjem (1872) med mere.


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.