Brugerdiskussion:Dalmer

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, Dalmer!
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst; den vil hjælpe dig med at komme i gang.

Du kan starte med at læse vores fulde velkomst, og læse punkterne nedenfor.

Hvis du har brug for yderligere hjælp, besøg da gerne hjælpe- og chatkanalen, hvor du kan få et svar meget hurtigt.

Sidst, men ikke mindst, er du velkommen til at læse vores politikker og normer, for at sikre dig at du ikke bryder dem ved et uheld.

Med venlig hilsen
- Sarrus (db) d. 2. jul 2010, 22:25 (CEST)

Et par tips[rediger kildetekst]

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl.
Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du laver større eller mindre ændringer i artikler, samt når du laver nye artikler, så husk venligst at udfylde feltet "Opsummér redigering" placeret under den store redigeringsboks. Dette er med til at informere andre wikipedianere om, hvad du har rettet på den aktuelle side. Du sparer således andres tid, hvis du lige noterer, at du f.eks. blot har rettet en stavefejl. Omvendt kan det også tiltrække ekstra opmærksomhed, hvis du noterer, at du har lavet en større omskrivning eller tilføjelse til en artikel, så dine tilføjelser kan blive læst igennem. Hvis du har svært ved at huske at beskrive dine ændringer, kan du tilrette dine indstillinger, således at du får besked, hvis ikke du har beskrevet en ændring. Med venlig hilsen Knud Winckelmann 4. aug 2010, 23:49 (CEST)
Hejsa. Husk venligst ovenstående. Mvh Knud Winckelmann 19. sep 2010, 09:07 (CEST)
Davs. Det ville stadig være rart, hvis du ville bruge ovenstående tips lidt mere aktivt i dit arbejde på WP. Det ville lette arbejdet for andre ved at give større overblik over dine redigeringer. --Medic (Lindblad) 13. okt 2010, 16:30 (CEST)
Wikipedia er ikke...

På Wikipedia er vi meget glade for nye bidrag, men vi har nogle grundregler, og da ikke alle dine bidrag ser ud til at være i overensstemmelse med disse, vil vi gerne minde om at Wikipedia ikke er:

  • ... et sted hvor du skal reklamere for dig selv, dine venner, din hjemmeside, arbejdsplads eller forening eller bare butikker og hjemmesider, du godt kan lide
  • ... en ordbog – brug i stedet Wiktionary
  • ... en talerstol
  • ... en kampplads eller diskussionsforum
  • ... et sted hvor du kan uploade billeder, blot for at dele dem med dine venner
  • ... et CV-indeks
  • ... en netavis eller blog
  • ... et chatroom
  • ... en kogebog – brug i stedet Wikikogebogen

Du kan læse mere om hvad Wikipedia ikke er, og samtidigt er det vigtigt at du skriver ud fra et neutralt synspunkt.

Ved at overholde disse regler får vi alle mest ud af det i længden. Du er selvfølgelig velkommen til at spørge i begynderforummet, såfremt du har yderligere spørgsmål.

Med venlig hilsen Knud Winckelmann 15. nov 2010, 11:58 (CET)

HEjsa. Vær venligst obs på ovenstående, man bør ikke skrive om emner man er eller har været personligt involveret i. Desuden vil jeg gerne bede dig om ikke at slette de forskellige skabeloner, som f.eks. {{wikify}} og {{tætpå}}, de er påsat af en grund, og det gør det sværere at holde styr på alle artiklerne, hvis de bliver slettet. Mvh Knud Winckelmann 15. nov 2010, 15:22 (CET)

Hej igen. Pas venligst på, når du redigerer, du kom til at slette skabelonerne igen. Mvh Knud Winckelmann 15. nov 2010, 17:32 (CET)

Hej Dalmer. Jeg vil gerne bede dig om at udfylde feltet "opsummer redigering". Det gør det nemmere at holde styr på hvad, som er blevet ændret. Mvh Asger N. Hansen (Asger1995 // Diskussion) 10. aug 2013, 01:19 (CEST)

Sletning af skabeloner[rediger kildetekst]

Hej Dalmer. Stop venligst med at slette skabeloner uden begrundelse, de er påsat af en årsag. Jeg har flere gange bedt dig om at være forsigtig, når du redigerer, så du ikke kommer til at slette dem, men nu kan jeg se at det er bevidst at du fjerner dem. Knud Winckelmann 15. nov 2010, 17:37 (CET)

Det er heller ikke hverken konstruktivt eller velset blot at tømme en side for indhold; hvis du mener, siden bør slettes, så opret i stedet et sletningsforslag. I det hele taget ville det være rart at høre, hvad dine tanker bag dine redigeringer egentlig er - de reaktioner, du har fået frem til nu er alene baseret på dine handlinger. Du kan med fordel starte dialogen ved at svare på nogle af alle de henvendelser, du har fået her på siden. I modsat fald bliver det svært at hjælpe dig i din færden her på Wikipedia. Mvh. --Medic (Lindblad) 16. nov 2010, 07:12 (CET)
Der er ikke valgt nogen licensskabelon for ovenstående fil!

Tak fordi du uploader til Wikipedia - vi er glade for at få frie filer.
Desværre har du ikke angivet en licens og uden licens kan det ikke afgøres, om filen er udgivet under en fri licens og således må anvendes på Wikipedia.
Hvis ikke du angiver en gyldig og korrekt licens, vil filen blive slettet efter minimum 7 dage.

Du kan se en liste over godkendte licenser her.

Med venlig hilsen
- Sarrus (db) d. 15. maj 2011, 16:56 (CEST)[svar]
Jeg har nu slettet ovennævnte fil. Hvis du får styr på licensforholdene, kan du anmode en administrator om at gendanne filen. Dette kan gøres på Wikipedia:Anmodning om administratorassistance.
- Sarrus (db) d. 27. maj 2011, 21:53 (CEST)[svar]

Vær venligst opmærksom på ophavsretten - Fil:Charles E.Spearman.jpg[rediger kildetekst]

Jeg har mærket Fil:Charles E.Spearman.jpg som en overtrædelse af ophavsretten, da den lader til at være hentet her. I tilfælde af der ikke står noget om rettigheder på siden, er der almindelig ophavsret, hvilket betyder, at man skal have rettigheder til at lægge filen ud under f.eks. Creative Commons. Du skal altså selv have lavet filen eller fået lov til at lægge den ud under denne licens. Dette skal anføres på filens diskussionsside.
For detaljer om hvad der accepteres se mere her: Hjælp:Valg af billedlicens
Filen du har lagt op vil snarest muligt blive slettet. Hvis du mener at der ikke er tale om en overtrædelse af ophavsretten, så forklar venligst hvorfor på filens diskussionsside.

Med venlig hilsen Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 15. maj 2011, 17:44 (CEST)[svar]

Jeg har nu slettet ovennævnte fil. Hvis du får styr på licensforholdene, kan du anmode en administrator om at gendanne filen. Dette kan gøres på Wikipedia:Anmodning om administratorassistance.
- Sarrus (db) d. 27. maj 2011, 21:53 (CEST)[svar]

Det ser nu ikke ud til at være bruger:Tjalland - men bruger:212.242.171.254, som har lavet ændringen? TherasTaneel (diskussion) 17. jan 2014, 09:29 (CET)

Tvungen billedstørrelse[rediger kildetekst]

Undlad venligst at indsætte tvungen billedstørrelse i artiklerne. Brugere læser Wikipedia på mange platforme og på mange skærme, og hvad der ser godt ud på din skærm ser ikke nødvendigvis godt ud på min skærm. Pugilist (diskussion) 16. apr 2014, 09:00 (CEST


Min kære Pugilist! - Jeg tror, der er behov for, at jeg til ovenstående lige vil gøre følgende bemærkninger om mine bevæggrunde:

Allerførst er jeg naturligvis udmærket klar over, at det på Wikipedia er leksikonartiklerne, der er i centrum, og ikke forfatterne. Imidlertid har der siden juni sidste år, hvor jeg tillod mig at udskifte den bestående og faktuelt set stærkt fejlbehæftede artikel om jazz, kun meldt sig yderligere én seriøs bidragyder, hvis tilføjelser derfor findes integreret i artiklen (samt to, der formentlig nok havde noget konstruktivt på hjerte, men som desværre ødelagde store dele af artiklen til efterfølgende restaurering grundet yderst ringe viden om tekstprogrammering på Wikipedia). Og denne ringe interesse for evt. ændringsforslag, til trods for at artiklen dagligt modtager gennemsnitligt ca. 50 til 60 opslag - eller ca. 18 til 20.000 opslag året rundt - har betydet, at mit bidrag indtil videre stort set udgør hele den nuværende artikelopsætning om dette emne.

Som hovedforfatter til artiklen har hele dens indhold, disponering og opsætning derfor måttet blive mit ansvar, og således præget af, dels mine æstetiske normer, dels mit faglige kendskab til mere læsevenlige tekster - alt sammen under behørigt hensyntagen til Wikipedias generelle manual-bestemmelser, forstås.

Særlig vanskeligt har her været opsætningen af relevant fotomateriale, såfremt der skal en forklarende tekst under billederne. Denne tekstlinje må ikke blive for lang, da den automatiske ombrydning så vil dele linjen op i to eller flere stykker på en helt arbitrær og ofte unaturlig måde, der kun alt for sjældent imødekommer læsevenlige krav tillige med en nogenlunde præsentabel typografisk opsætning. Jeg har af den årsag altid søgt at undgå at bruge mere end én forklarende tekstlinje under diverse indlagte fotos. I praksis foregik det ved, at jeg talte antal tegn op, som der var plads til under billedet, givet en fotostørrelse á et bestemt antal pixels.

Et check på såvel en nyere bærbar PC (Sony) og en tablet (både Acer og iPad), som en iPhone og en smartphone (Samsung) - herunder således de to mest benyttede browsere, iOS og Windows - viste mig, at min forholdsregel i det store hele synes at fungere fuldt ud tilfredsstillende. Enkelte mindre populære platforme har muligvis ikke kunnet drage fordel heraf (jeg ved det faktisk ikke, for dette er jeg endnu ikke stødt på). Men det bør vel ikke kunne bestemme over det store flertal af brugere?).

Imidlertid har man fra centralt hold for ganske nylig ændret på den eksisterende, reducerede bogstavstørrelse (default) i PC-udgaven til både undertekster og noter. Jeg har derfor følt det naturligt at følge med denne udvikling og har blot måttet forstørre pixel-antallet på billederne en smule for atter at kunne få plads til billedernes undertekster på samme måde som før.

- Men, med al respekt. Hvorfor synes du i grunden, at denne fremgangsmåde, bestemt af dels et læsevenligt, dels et æstetisk synspunkt, samt et ønske om løbende at korrigere opsætningen i forhold til de fortkommende redaktionelle ændringer fra centralt hold, er forkert? - Er der således kommet nye bestemmelser, jeg ikke ved af? Jeg har nemlig ikke tidligere mødt nogen indvendinger mod denne måde at sikre underteksterne på med hensyn til de generende arbitrære ombrydninger.

(Vi bør vel under alle omstændigheder kunne blive enige om, at denne glimrende idé, som Wikipedia er på hele det folkeoplysningsmæssige område, af mange grunde fortjener en så lettilgængelig og præsentabel opsætning, som det er muligt at lave for det store flertal på et moderne elektronisk medie, som dette)?

--Dalmer (diskussion) 17. apr 2014, 17:19 (CEST)


Min kære Pugilist! - Idet jeg erindrer dig om ovenstående, ser jeg gerne, at du tager dig tid at svare på mine spørgsmål på denne diskussions-side.

Mvh, --Dalmer (diskussion) 28. apr 2014, 01:40 (CEST)


Til Pugilist & andre.

Eftersom det til min overraskelse åbenbart er umuligt at diskutere noget emne på den hertil indrettede diskussion-side, forbeholder jeg mig herefter over alt, hvor jeg måtte finde det passende (jfr. ovenstående kriterier), at tilbageføre de af Pugilist slettede billed-pixels til dimensioneringen af artiklens billedmateriale.

Jeg ønsker herunder navnlig at henholde mig til, at når den tilsvarende og væsentlig større amerikanske side om Jazz på Wikipedia har kunnet gøre brug af hele 17 fotos med en fast pixel-skalering, så må også jeg kunne tilstås samme ret for et færre antal fotos. - Der bør for god ordens skyld herske lige vilkår på begge sider af Atlanten! (Med mindre man da som bidragsyder til dette ellers udmærkede internetleksikon finder det OK at være helt afhængig af lokale, selvbestaltede smagsdommeres personlige opfattelser).

--Dalmer (diskussion) 11. maj 2014, 15:43 (CEST)[svar]

Global konto[rediger kildetekst]

Hej. Jeg kan se du ikke har fået en global konto - se Speciel:CentralAuth/Dalmer. Du kan aktivere det i Indstillinger. Bagefter kan du hængte de konti, som er dine, fra andre wiki'er sammen, så det bliver samme konto. Du kan tjekke status med Speciel:MergeAccount. Fordelen er du kan komme til andre wiki'er, herunder Wikidata og Commons, uden at skal logge ind igen. Og på tidspunkt skal alle konti være globale. Hvis du vil være sikker på at du beholder samme brugernavn, så gør det nu. --Steen Th (diskussion) 29. sep 2014, 17:39 (CEST)

Oversætter hele artikel om IQ til dansk[rediger kildetekst]

Er begyndt på ny med at oversætte hele artiklen om IQ til dansk i min sandboks. Er kommet relativt langt. Du er velkommen til at hjælpe til https://da.wikipedia.org/wiki/Bruger:ParanoidLemmings/sandkasse ParanoidLemmings (diskussion) 23. okt 2014, 14:35 (CEST)

Hej. Kunne du se på disse to artikler i sammenhæng, så de kender hinandens eksistens af hensyn til læserne og til wikidata:Q951437, hvor blandt andet den norske no:Målenivå ligner det du har sat ind på Måleskalaer (husk kilder og kategorier).
Imidlertid optager artiklen Størrelsesforhold den danske plads på wikidata:Q951437, således at din Måleskalaer kommer til at svæve frit i luften.
Kunne du overveje at arbejde de to artikler sammen, så man kan 'komme ud i verden' og se hvad der skrives på de andre sprogversioner om emnet?
-- Mvh PHansen (diskussion) 26. okt 2014, 07:49 (CET)

PHansen: Jeg er altså bange for, at du blander to ting sammen. Artiklen om størrelsesforhold handler om brug ved kortlægning, modelbygninger mv. og skal forstås som forholdet mellem kort, modeller mv. og virkeligheden. Den norske artikel handler derimod om statistik og sammenligninger. Altså to forskellige ting der bare bruger nogle af de samme begreber. --Dannebrog Spy (diskussion) 27. okt 2014, 14:42 (CET)

Til Dannebrog Spy: Jeg kunne ikke finde en erstatning til din artikel om størrelsesforhold på wikidata (nu på wikidata:Q951437), hvor mange af artiklerne ser ud til at handle om netop måleskalaer som det afsnit jeg har sat ind som nødløsning. Du kunne måske prøve at finde de rigtige wikidata-steder at knytte de to separate artikler til, så kan måleskala-artiklen genoprettes som selvstændig artikel. -- Mvh PHansen (diskussion) 27. okt 2014, 17:14 (CET)

Jeg har rettet på Wikidata. Den rigtige side var wikidata:Q10858537, men af en eller anden grund var den danske artikel ikke kommet med der. Selvom Wikidata har været aktiv i halvandet år, gemmer der sig stadig nogle af den slags smuttere rundt omkring. --Dannebrog Spy (diskussion) 27. okt 2014, 17:29 (CET)

OK. Tak for hjælpen. Jeg har flyttet rundt så der nu er to separate artikler. -- Mvh PHansen (diskussion) 28. okt 2014, 07:57 (CET)

Kære Dalmer. Først og fremmest mange tak for dit store arbejde og engagement på artiklen om jazz. Jeg er helt enig i, at sådanne artikler fortjener en god, aktiv forbedringsindsats fra brugerne især som følge af de mange søgninger - og for dermed at højne Wikipedias anseelse. Jeg har fremsat en række væsentlige forbedringsforslag på artiklens diskussionsside. Jeg imødeser dine bemærkninger på artiklens diskussionsside. De bedste hilsner --Morten Haagensen Elmose (diskussion) 26. dec 2014, 10:30 (CET)

Sidetømning[rediger kildetekst]

Hej Dalmer. Jeg har ikke fulgt med i diskussionen, men uanset hvad, så er en sidetømning ikke acceptabel. Undlad venligst dette. Mvh Knud Winckelmann (diskussion) 29. dec 2014, 11:25 (CET)

Flytning af artikler[rediger kildetekst]

Angående Auguste Bravias så benyt venligst flyttefunktionen næste gang, hvis du kommer til at oprette med forkert navn. Mvh Asger (diskussion • bidrag • e-mail) 4. mar 2015, 19:04 (CET)

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Du skal ikke kopiere hele indholdet af en artikel og indsætte på en ny side, men flytte indholdet ved at trykke på pilen til højre for rediger-knappen. Hvis den side, som du ønsker en side flyttet til allerede eksisterer, kan du bede en administrator om at flytte på Wikipedia:Anmodning om administratorassistance. Med venlig hilsen Asger (diskussion • bidrag • e-mail) 4. mar 2015, 19:04 (CET)