Brugerdiskussion:Ultraman/Arkiv 1

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hej Ultraman!

Velkommen hos os. Det er altid godt, når nye kræfter kommer til, så det bliver spændende at se, hvad du kaster dig over.

Mvh.

--Sten Porse 26. sep 2004 kl. 09:55 (CEST)


Hej Jørgen - du ønskes også velkommen af mig

Jeg kan se at du oversætter artikler om sportsudøvere; i den forbindelse bedes du medtage henvisningerne til de forskellige sprogudgaver, fx som jeg netop har gjort det i artiklen om Paula Radcliffe, og du må også meget gerne indsætte henvisninger til den danske artikel i de andre sprogudgaver, så alle krydshenvisningerne kommer på plads.

- Kåre Thor Olsen (Kaare) 28. sep 2004 kl. 16:33 (CEST)


Hej til Jer begge!

Tak for velkomsten. Ja , der er meget der skal på plads.

Med venlig hilsen

--Ultraman 28. sep 2004 kl. 22:11 (CEST)


Hej Ultraman

Velkommen til. Når du opretter nye artikler, skal du være opmærksom på at de såkaldte interwiki-henvisninger (det vil henvisninger på formen [[xx:Navn]] hvor xx er en sprogkode - "de" for tysk, "en" for engelsk osv.) skal pege på artikler om samme emne i Wikipediaerne på de andre sprog.

Når du skriver om Jan Ullrich, dur det for eksempel ikke at indsætte henvisningen [[de: Ullrich, Jan]] fordi der ikke er nogen tysksproget artikel med titlen "Ullrich, Jan". Der er derimod en tysksproget artikel med titlen "Jan Ullrich" som der kan henvises til [[de:Jan Ullrich]]. Der er også artikler om ham på i hvert fald engelsk, spansk, fransk, japansk, hollandsk og svensk. Jeg har indsat henvisninger til dem alle.

- Byrial 4. okt 2004 kl. 19:40 (CEST)


Hej Byrial

Det er spændende beskæftigelse, men der er mange 'huller' endnu. Godt med kommentarer, bliv bare ved.

Med venlig hilsen

Ultraman 4. okt 2004 kl. 19:52 (CEST)


Hej Jørgen

Vil du ta' et kig på særskrivning og evt. skrækeksemplerne på samme hos Fiduso? Min anledning er Viktoria korset, der burde have været oprettet som Viktoriakorset eller Viktoria-korset.

- Kåre Thor Olsen (Kaare) 14. okt 2004 kl. 18:54 (CEST)

Hej Kåre

Det er jo lige det med det danske, men bare rolig, jeg skal nok lære det, selv i sen alder.

Med venlig hilsen

Ultraman 14. okt 2004 kl. 19:03 (CEST)


Uencyklopædiske artikler[rediger kildetekst]

Hej. Jeg så du havde mærket mine nyeste indlæg som "Uencyklopædiske artikler", og det kan jeg godt forstå :) Jeg sidder i reaktionen på et projekt kaldet 23-ting, for samtlige bibliotekarer i region nordjylland. Grunden til at jeg har oprettet de mange "tomme" poster om bibliotekerne er, at de deltagende bibliotekarer snart får som opgave at skrive om deres respektive biblioteker. Er der en måde at "skjule" posterne, indtil da? (skrev Martinhjoerring (disk. • bidrag) tidspunkt. Husk at signére dine indlæg.)

Jeg er ikke så godt inde i systemet, men jeg tror ikke at det er muligt at gemme posterne til senere. Husk at signere indlæg. mvh --Ultraman 18. okt 2007, 12:05 (CEST)
Du kan oprette siderne som undersider til din egen brugerside og så efterfølgende kopiere dem til de sider hvor de skal være. Du kan komme uden om dette ved at oprette artiklerne med et minimum af information som fx. hvor biblioteket ligger og hvor mange bøger de låner ud og indsætte {{stub}} i bunden. Det er et vurderingsspørgsmål hvor mange informationer der skal være på siden før den ikke slettes. Normalt vil jeg ikke opfordre til at oprette stubartikler. Santac 18. okt 2007, 12:14 (CEST)
Stub-artikler er en god ide. Det vil gøre, og så fjerne "stubben" når projektet skydes i gang. Tak for de gode råd. Mvh. Martinhjoerring
Jeg tror måske du har misforstået mig lidt. De artikler du har oprettet efter mit råd indeholder desværre heller ikke nok information til at kvalificere sig til en stub og vil derfor sandsynligvis blive slettet. Der er nødt til at være mere information end en henvisning til en hjemmeside, fx. hvor mange bøger de låner ud eller at bygnignerne er tegnet af Arne Jakobsen eller noget tilsvarende. Santac 18. okt 2007, 14:23 (CEST)
Ok, så er jeg med. Jeg vil fluks gå i gang med at fylde lidt mere på.Martinhjoerring
Kategori:For korte artikler indeholder andre sider, der er blevet vurderet til at være for korte. Her kan du se hvilket niveau du nok skal op på. Det kan godt være at det lyder som om jeg er pedantisk, men det er bare sket før, at folk har oprettet et hav af sider som de vil starte eller færdiggøre "lige om lidt" uden at det er blvet til noget. Held og lykke med dit projekt med at beskrive bibliotekerne. Santac 18. okt 2007, 14:34 (CEST)
Tak skal du ha'. Jeg kan sagtens forstå bekymringen angående en stribe tomme/korte artikler. Jeg har nu oprettet artikler, for bibliotekerne i Region Nordjylland (11 stk.), og er i gang med korte beskrivelser. Fyldet kommer fra de cirka 300 biblioetkarer i regionen, der snart får som opgave netop at skrive om deres eget bibliotek. De skal nok få en længde der fritager dem for Kategori:For korte artikler. Martinhjoerring

Jeg kan se at alt nu fungerer efter hensigten, glæder mig til at se hvad de 300 bibliotekarer kan bidrage med. Håber at de kommende bidragydere bliver interesseret i projektet således de fortsætter med bidrag. mvh --Ultraman 18. okt 2007, 19:27 (CEST)

Flytning af De Wallen[rediger kildetekst]

Det ser ud som om din flytning af Red Light District til De Wallen gik lidt galt, så dikussionen nu er artiklen. Santac 8. nov 2007, 15:06 (CET)

Ja, det ser ud til at der gik lidt kuk i tingene. Jeg må se at få rettet op på fejlen--Ultraman 8. nov 2007, 15:10 (CET)
Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl.

--Broadbeer, Thomas 10. dec 2007, 23:48 (CET)

Datoformat mm.[rediger kildetekst]

Hej Jørgen

Bemærk at vores datoformat er således: 24. september 1940 - dvs. dag og måned på én side og årstallet på en anden. Jeg har rettet det to steder i George Cross, samt slettet de to artikler du havde oprettet.

Jeg mener ikke det er nødvendigt at tilføje oplysningerne om George Cross i datoartiklerne, da de fremgår af selve artiklen og desuden ikke er begivenheder af en størrelse, svarende til dem vi plejer at oplyse.

For øvrigt tænkte jeg på dig og artiklen om Dannebrogordenen, da jeg nyligt besøgte H.C. Andersens Hus, hvor jeg tog nogle billeder af H.C. Andersens "Kommandørkors af 1. grad", desværre blev alle billederne rystet (jeg brugte ikke blitz af hensyn til de gamle dokumenter i montren), så jeg må en tur forbi museet igen og gøre et nyt forsøg uden blitz.

- Kåre Thor Olsen (Kaare) 22. nov 2004 kl. 16:44 (CET)


Billeder fra Commons[rediger kildetekst]

Hej Jørgen - du skal ikke uploade billeder fra Commons, men blot bruge dem direkte i de relevante artikler, som lå billederne på den danske udgave af Wikipedia. Formålet med Commons er, kun at have billeder og andre medier liggende ét sted, med tilgængelighed fra alle sprogudgaver. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 18. maj 2005 kl. 15:19 (CEST)


Det der selskab med det fejlstavede navn[rediger kildetekst]

Selskabet kalder sig selv "Værft Historisk selskab Frederikshavn", og det burde de lade være med. Når man deroveni lægger at deres URL er http://www.vaerftshistorisk-selskab.dk/, er det tydeligt at de godt selv ved at de har besluttet noget tosset. --Palnatoke 25. maj 2005 kl. 13:12 (CEST)

http://www.vaerftshistorisk-selskab.dk/om_kontakt.htm er selskabet endda så venligt overfor dansk retstavning at de angiver kontaktadressen som:

Værfthistorisk Selskab
Ib Bjørn Poulsen
Åvej 3
9900 Frederikshavn

så jeg tror roligt, vi kan sige, at de ikke selv går så meget op i det. En google-søgning giver i øvrigt ca. dobbelt så mange hits på "værftshistorisk" som på "værft historisk". --Palnatoke 25. maj 2005 kl. 13:34 (CEST)

Hej Ultraman,

Jeg kan se du er i gang med at oprette en flertydig til VHS. Dette skal du ikke gøre, da VHS-båndet bliver linket til langt oftere end Værfthistorisk Selskab. Hvis du flytter det på den måde, skal vi manuelt rette samtlige links til VHS-båndet nu og senere, da folk ikke tjekker hvor link havner, når de skriver dem. I disse tilfælde bruger vi en harflertydig på VHS, som linker til en flertydig. --Maitch 27. maj 2005 kl. 00:35 (CEST)


Angående commons billedreferencer[rediger kildetekst]

Hej Ultraman

Når du vil benytte et commons-billede i en artikel, er det ikke nødvendigt at kopiere billedet til da-wiki. Meningen med commons er at det er nok med at kopiere adressen. Fordelen er at man kun centralt (commons) behøver at lægge billedet op een gang - og derefter få mulighed for at anvende det i alle landes wikier. Jeg sletter derfor billede du lagde op. --Glenn 3. aug 2005 kl. 21:55 (CEST)

Hej Ultraman

Det viste sig at billedet Billede:Close_up_of_vernier_scale.jpg ikke fandtes på commons. Jeg har nu lagt det op på commons.

mvh --Glenn 3. aug 2005 kl. 22:42 (CEST)


Har du nærmere kendskab til øen? Jeg har det ikke, men måske kunne det være værd at nævne at den første "Lærer Askholm" sad dernede for 100 år siden - og at han endnu huskes p.g.a. sin indsats på flere områder. Han blev bl.a. kaldt "distriktslægen på Lyø", og er bl.a. omtalt i Achton Fris´ "De danske(s?) øer".

I 1934 indsang han nogle melodier til kingotexter for Dansk Folkemindesamling på fonografvalser - naturligvis i en elendig lydkvalitet. Måske man kunne lægge disse lydfiler ud på øens side.

--B. Mathias Askholm 19. aug 2005 kl. 14:04 (CEST)

Mathias, nej jeg er ikke nærmere kendt med øen,jeg har været der en enkelt weekend, men det du skriver lyder relevant. Jeg ved ikke om du ikke selv kunne tilføje nævnte ? De er forøvrigt sket spændende ting på Lyø i historisk sammenhæng, noget med at Valdemar Sejr og søn blev taget til fange? --mvh--Ultraman 19. aug 2005 kl. 18:46 (CEST)


Jo, jeg kan da prøve. Men jeg har et problem m.h.t. en lydfil, hentet på Folkemindesamlingen, og som ovennævnte Rasmus Askholm indsang på fonografvalser i 1934, et par år før han døde i Odense af "mangel på virak" - som nogen lidt drillende udtrykker det. Nå man kan jo altid hente hjælp i landsbybrønden.

--B. Mathias Askholm 22. aug 2005 kl. 07:36 (CEST)


Hei! Dette bildet på commons manglar copyright-lisens. Det finst mange å velja mellom, derfor er det best om du legg inn lisensen sjølv. -- Ranveig 4. okt 2005 kl. 15:02 (CEST)


Kopiering af billede fra enwiki[rediger kildetekst]

Hej, jeg ser du har uploadet Billede:Jim Thorpe olympic.png og taget det fra enwiki. Jeg vil dog foreslå dig istedet at lægge det op på commons og så lægge en {{NowCommons}}-skabelon på den engelske Image-side. Så kan alle bruge det samme billede istedet for at have det samme billede liggende på hver sin server. --Morten Barklund 16. nov 2005 kl. 11:09 (CET)

Hej Barklund! Helt klart, meget bedre den vej --Ultraman 16. nov 2005 kl. 11:37 (CET)


FairUse billeder[rediger kildetekst]

Vi tillader desværre ikke FairUse billeder på dawiki da det umiddelbart er i strid med dansk lovgivning. Derfor vil Harvard logoet blive slettet igen. --Peter Andersen 19. dec 2005 kl. 16:07 (CET)


Jeg gætter på at du er ved at flertydiggøre SAP, men har du overvejet at skrive noget om det på en diskussionsside? --Palnatoke 28. dec 2005 kl. 19:43 (CET)

Nej, jeg klokker bare lidt rundt i tingene --Ultraman 28. dec 2005 kl. 19:46 (CET)


Rekonstruktion[rediger kildetekst]

Hvorfor gør Rekonstruktionsperioden efter den Amerikanske borgerkrig ordet flertydigt? 19. jan 2006 kl. 15:18 (CET)

Jeg kan forestille mig at der vil søges på ordet i denne sammenhæng. Bruges af amerikanerne for perioden som her kalder det the Reconstruction. Måske lidt langt ude ? --Ultraman 19. jan 2006 kl. 18:02 (CET)


links til andre sprog[rediger kildetekst]

Kan du forklare mig hvad effekten er af at du har tilføjet links til de tilsvarende artikler på andre sprog..? --Poul Staugaard

Hej Poul, se stilmanualen,
21 Henvisninger til andre sprog
Helt nederst i artiklerne indsættes henvisninger til Wikipedia på andre sprog (såkaldte interwiki-henvisninger). Disse henvisninger er nyttige for besøgende der ved en fejl er havnet i artikel hvis sprog de ikke forstår, samt som eventuelle referencer til flere oplysninger om emnet.

Ultraman 21. jan 2006 kl. 10:09 (CET)

Interwikihenvisningerne (IW) er særdeles nyttige når man vil udbygge artiklerne, og er en væsentlig forudsætning for hele den globale udvikling af wikipediaen . -- Nico 21. jan 2006 kl. 10:15 (CET)


ECMA/EMCA script[rediger kildetekst]

Hej Ultraman,

Havde det ikke været nemmere bare at flytte siden EMCAScript til ECMAScript? Og skal jeg slette den med den fejlagtige titel? -- Bruger:Wegge 21. jan 2006 kl. 23:28 (CET)

Hej Wegge. Sporene krydses. Jeg har rodet rundt med denne side. EMCA skulle være ECMA. Nu har jeg oprettet en ny side med den rette betegnelse, men hvordan sletter jeg den gamle side ?--Ultraman 21. jan 2006 kl. 23:36 (CET)
Du får fat på en venligtsindet administrator, der kan gøre det for dig. Jeg har slettet siden, og ladet diskussionssiden stå. -- Bruger:Wegge 21. jan 2006 kl. 23:39 (CET)


Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 12. mar 2006 kl. 22:43 (CET)


Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 12. mar 2006 kl. 23:05 (CET)


Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 12. mar 2006 kl. 23:41 (CET)


Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 12. mar 2006 kl. 23:42 (CET)


Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 12. mar 2006 kl. 23:48 (CET)


Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 12. mar 2006 kl. 23:54 (CET)


Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 00:17 (CET)


Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 01:12 (CET)


Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 01:23 (CET)


Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 01:23 (CET)


Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 01:28 (CET)


Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 03:28 (CET)


Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 04:14 (CET)


Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 04:16 (CET)


Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 04:28 (CET)


Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 06:27 (CET)


Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 06:35 (CET)


Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 06:36 (CET)


Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 06:44 (CET)


Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 06:44 (CET)


Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 06:45 (CET)


Kan du begrunde de QA tags du har smidt på et par af mine artikler, så jeg kan få fixet de problemer der er?


Overskriften/Jay-Z volumes[rediger kildetekst]

Jay-Z udgav pladerne med navnene Vol 1-3, og han bruger stadig betegnelserne Volume 1-3 mere end han bruger de rigtige navne, hard knock life er også en single fra pladen, jeg kunne oprette en side der referer til både albummet og singlen, men kan ikke forstå argumentet for ikke at kalde pladerne ved deres rigtige navne?


Takk for at ha tilrettet Dilbeek: Dansk taler jeg ikke :) !


vdr. billedet af Cloostårnet[rediger kildetekst]

Der er noget om snakken - et billede siger mere end tusinde ord. Det er et rigtigt godt billede, du har sat ind af Cloostårnet. Jeg nåede aldrig at komme op på bakken og tage et selv. Der skal lyde en tak herfra. apw 30. jun 2006 kl. 16:54 (CEST)


Wikipedias troværdighed[rediger kildetekst]

Hejsa - opdagede lige at du har et link til en opgave jeg skrev om Wikipedias troværdighed. Hvis det er noget du interesserer dig for, skulle du næsten kigge nærmere på et noget mere uddybende speciale om samme emne som min specialemakker og jeg afleverer om godt 14 dage - det hele ligger på vores specialewiki. God læselyst - og kommentarer af enhver art modtages meget gerne! --Cyclonebill 30. jul 2006 kl. 11:49 (CEST)


Skibsterminologi[rediger kildetekst]

Hej - Jeg ser at du har oprettet lidt skibsterminologi som BRT, dødvægt m.v. Jeg er ved at udvide "min" artikel om Bornholmstrafikken og anfører derved fra kilderne begrebet TDW, som giver et rødt link. Er TDW dødvægt, egenvægt, eller hvad er det? Da jeg ser på brugersiden at du ved lidt om branchen, tænkte jeg at du måske kunne oprette TDW, eventuelt som redir til den rigtige artikel? M.v.h. G®iffen 17. sep 2006 kl. 23:56 (CEST)


Hello. Would you like to write sth about Polish ski jumper, Adam Małysz in da.wiki? You can based it in en.wiki. I can write sth for you in pl.wiki (about your city etc.) I'll be really grateful. Best regards, Szoltys


Hamilton-Baker[rediger kildetekst]

Tak fordi du fik hæftet "kommissionen" på. Jeg så det manglede men kunne ikke finde ud af at rette det.


I artiklen decharge mener jeg ikke, at henvisningen til SWE er irelevant; der står godt meget forskelligt, men det er også en af de bedste forklaringer på begrebet (og adskildelsen fra regnskabsgodkendelsen), der findes på nettet. -- Poul G disk. 19. apr 2007 kl. 23:42 (CEST)


Forslag om sammenslåing: Pacifisme[rediger kildetekst]

Hej Jørgen. Beklager om jeg ikke anvender de rette kanaler og værktøj, men jeg har endnu ikke helt forstået alle mulighederne i Wikipediaen. Jeg ser, at du har foreslået at slå Praktischer Idealismus: Pacifizmus sammen med pacifisme. Nu er vel opslaget pacifisme et generelt opslag, mens det første er en opsummering af indholdet af et historisk dokument og som sådan en del af bogudgivelsen Praktischer Idealismus. Hvordan ser du en sammenslåing for dig?

OrlaFl

Formatering[rediger kildetekst]

Hej Ultraman. Jeg har efterhånden opdaget en del artikler, hvortil du har føjet en wikificeringsskab, hvilket ikke i sig selv er skidt, men måske du med de små stumper lige selv kunne lave lidt wikify. Desuden så kig lige artiklen igennem og se om det overhovedet er noget vi skal beholde – jeg er kommet forbi flere, som egentligt mere var noget lort end bare manglede wikificering. Og så lige en sidste ting: hvis det er nye brugere, der opretter de artikler, må du jo gerne give dem en velkomst og et par tip så de kan lære, hvordan de gør næste gang. --CarinaT 31. jan 2008, 22:39 (CET)

Besvaret Carina direkte --Ultraman 8. feb 2008, 22:17 (CET)

Autenticitet[rediger kildetekst]

Du har lige rettet lidt i artiklen. Du er opmærksom på, at artiklen kun omhandler it, mens der findes en anden artikel om musik ik'? :-) --MGA73 9. okt 2008, 12:09 (CEST)

Flyttet fra MGA73's brugerside: Hej MGA73 ! Det er rigtigt at jeg har rettet i artiklen.

Du siger at artiklen kun omhandler IT.

Jeg konkluderede ud fra overskriftens ordlyd at artiklen var generel.

Burde artiklen ikke være kaldt Autenticitet (IT) ?

For øvrigt synes jeg at det er mere formålstjenlig at føre diskussionen på den side som artiklen handler om.

Med venlig hilsen --Ultraman 9. okt 2008, 19:09 (CEST)

Jo du har ret - det havde nok været smart at kontakte dig på artiklens diskussionsside. Det havde så omvendt også været smartest at svare på min henvendelse, hvor den startede - nemlig på din side. Ellers bliver diskussionen svær at følge (jeg har derfor flyttet den til din side).
Dernæst jo, det kan godt være, at den skal kaldes (it) (første linje i artiklen lyder jo "Denne artikel handler om sikkerhed vedrørende it"). Det afhænger jo af, hvad hovedbetydningen er. Men årsagen til, at jeg ikke har flyttet den er, at artiklen er blevet opdelt, og den venter på at historikken bliver flyttet (Hjælp-diskussion:Samling af artikelhistorik). --MGA73 9. okt 2008, 19:18 (CEST)
Jeg havde desværre overset at i toppen af artiklen var skrevet Denne artikel handler om sikkerhed vedrørende it.
Jeg betragtede som sagt artiklen som en generel henvisning til emnet, hvorfor jeg omformede indledningen.
Trods dette mener jeg stadig at originalartiklen burde have anden overskrift.
Du henviser blandt andet til enwiki som du selv har tilføjet, denne henvisning leder til en generel artikel om emnet, ikke specielt om IT.
Med venlig hilsen --Ultraman 9. okt 2008, 19:38 (CEST)
Som jeg husker det, så var der en, der gerne ville have opsplittet artiklen så musik stod i en og it i en musik fordi de 2 emner er vidt forskellige. Det var så det jeg gjorde.
Man kunne godt vælge at behandle al Autenticitet i en artikel, men uanset hvad man vælger, så bør det være konsekvent. Dvs. hvis artiklen skal omhandle Autenticitet generelt, så skal artiklen om musik enten flyttes tilbage i et særskilt afsnit, eller også skal der laves en henvisning til den med {{hovedartikel}}. Jeg reagerede fordi du begyndte at skrive om musik i artiklen om it, hvilket så medfører at musik er med 2 steder. --MGA73 9. okt 2008, 19:55 (CEST)

Har du mod på at arbejde videre med artiklen, hvis jeg flytter musikdelen tilbage i artiklen, så det bliver en samlet artikel om det hele?--MGA73 9. okt 2008, 20:53 (CEST)

Ja, gør det, så vil jeg prøve at tilrette artiklen i henhold til min indledning.
Med venlig hilsen --Ultraman 9. okt 2008, 22:14 (CEST)
Super. Så kan du jo altid se om du kan bruge noget af den gamle indledning til afsnittet om it. --MGA73 9. okt 2008, 22:23 (CEST)

Hey, kan se du af en eller anden grund jagter mig herinde. Hvad med du tager og slapper lidt af. Er ny herinde, så skal sku lige ind i det hele. Okay.?! Så i stedet for du hele tiden blander dig i mit arbejde og det jeg laver, kan du så ikke bare koncentrere dig om dit eget.. Tak.! (Skrev StrettyEnd (diskussion • bidrag) 4. nov 2008, 12:30. Husk at signere dine indlæg.)

Hej anonyme bruger: Det er svært for mig at svare, hvem er du ? Du bør signere dine indlæg.
Med venlig hilsen --Ultraman 4. nov 2008, 12:37 (CET)

Pui Ling Lau[rediger kildetekst]

Jeg har tilbagerullet din redigering, da jeg netop havde oprettet en skrevet biografi for at undgå en listeform. Det kan godt være, det er overskueligt, men det er altså ikke spændende at læse en liste over fakta.--Brandsen 26. nov 2008, 21:17 (CET)

telekonverter[rediger kildetekst]

Hej Ultraman. Jeg har flyttet din artikel om telekonverter til telekonverter. Den eksisterede ikke i forvejen og så er der vel ingen grund til at sætte unødvendige paranteser? --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 15. feb 2009, 12:53 (CET)

Der er sået tvivl om rigtigheden eller tilstrækkeligheden af licensangivelsen for filen Fil:VCAndersFrederikEmilVictorSchauLassen.jpg!

Rettighedshaveren og kilden skal angives, og tilladelsen til brug under den angivne licens skal angives.
Hvis der ikke sker afklaring inden to uger slettes den.

Se også Wikipedia:Procedure for billeder med tvivlsom licens.

--Bruger:Nillerdk 5. jun 2009, 21:09 (CEST)


Flytning af billeder på Pilies gatve[rediger kildetekst]

Hej Ultraman / Jørgen?!

Jeg bliver nødt til at spørge dig, om din nye placering af billederne er en regel for redigeren af sider ???

Jeg synes den tidligere placering gav en pænere og mere informativ side!!!

Pls. eftersom jeg er helt ny, er jeg interesseret i ALLE input!

Jeg kunne forestille mig, at din flytning tager udgangspunkt i, at du ikke ønsker billeder i vestre side af artiklerne , men pls. lad mig høre!

Jeg er ved at indsætte billeder på opslaget Kvass og Paneriai, så jeg vil lige høre din mening, så du ikke skal til at fare rundt på samtlige sider, jeg opretter, for at flytte billeder!

Per

--PerV 31. jul 2009, 12:30 (CEST)

Hej Ultraman. Ahool er altså ikke nonsens. Hvis du kiggede på interwikierne (som kom 1 time før din hurtigslet-markering) ville du have opdaget at indholdet altså er sandt nok. Når du markerer artikler som nonsens, så googl lige artiklens titel, og se om det giver nogle resultater, ikke? :-) --Masz () 16. aug 2009, 19:23 (CEST)

Hej Masz, Jeg har blot hæftet mig ved den engelske artikel efterlyser kilder, derfor har jeg angivet nonsens, så det vil måske være en god idé at indsætte ovennævnte som kilde. Ellers beklager jeg. Med venlig hilsen --Ultraman 16. aug 2009, 21:06 (CEST)
Det sidste er selvfølgelig ok, men ERASMUS Mundus var også en uheldig nonsens-markering. --Masz () 18. aug 2009, 21:24 (CEST)

Hej Ultraman, jeg synes ikke denne artikel virker uencyklopædisk, og da du ikke havde angivet nogen begrundelse fjernede jeg skabelonen igen. Husk venligst en begrundelse en anden gang. --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 26. aug 2009, 23:48 (CEST)

hvorfor er kildeangivelser fodnoter ?[rediger kildetekst]

Hej Ultramand, jeg ser du kalder mine kildeangivelser for fodnoter. Jeg er stadig ny her, så jeg håber du lige vil forklare dig, og vejlede, så jeg fremover kan undgå at komme galt afsted igen. Min egen opfattelse af hhv. fodnoter og kildeangivelser er, at fodnoter betegner noget uddybende tekst, som for overskuelighedens og flow'ets skyld er vist udenfor selve hovedteksten, mens kilder er links til, eller oplysning om, hvorfra faktuelle oplysninger er hentet. Mvh. Praeceptor 20. jan 2012, 19:51 (CET)

Hej Praeceptor! Benævnelsen burde nok have været Noter, som anvendes til referencer direkte fra teksten. Prøv at se i stilmanualens afnit Noter. Med venlig hilsen --Ultraman 20. jan 2012, 20:15 (CET)


Bager for Smed[rediger kildetekst]

Hej Ultramand, problemet med Dødsårsag er vel det paradoksale, at omtalte begreber skal uddybes med interne referencer, der således resulterer i røde links fordi uddybning af begreberne betragtes som uencyklopædisk. Jeg forstår det som en slags Wikipedia Catch-22. mvh Praeceptor 20. jan 2012, 16:36 (CET)

Undskyld Ultramand, her fik jeg uheldigvis rettet bager for smed. Undskyld! mvh. Praeceptor 20. jan 2012, 16:47 (CET)


Du har afvist artiklen om Engelina som nonsens. Det glæder mig at Glen har vidst at fortsætte mit oplæg. Engelina er netop i aften aktuel med en sang i MGP. 77.215.143.98 21. jan 2012, 10:53 (CET)

Hej anonyme bruger! Beklager, men det var min opfattelse. Med venlig hilsen --Ultraman 21. jan 2012, 18:10 (CET)


Morian Hansen[rediger kildetekst]

Tak for hjaelpen med mindre rettelser. Jeg har fjernet nogle af dine aendringer der de gjorde artiklen usammenhaengende. Artikler skal heklst skrives som sammenhaengende prosa, og ikke have hver saetning paa en ny linje. Artikler er ikke bare en liste af oplysninger. Kig paa for eksempel paa hvordan andre leksika saasom Den Store Danske skriver deres artikler som sammenhaengende tekster.Maunus 21. jan 2012, 21:19 (CET)

Hej Maunus ! Taget til efterretning. Nu er jeg tilhænger af overskuelighed. Hvad andre leksika gør er vel ikke nødvendigvis rigtigt. Sammenhængende prosa i længere artikler kan virke uoverskuelig i forbindelse med hurtige opslag. Med venlig hilsen --Ultraman 21. jan 2012, 21:28 (CET)
JEg ved ikke om der er en politik omkring det her paa den Danske wiki - men i den Engelske er der en klar regel i stilmanualen om at artikler skal vaere skrevet som sammenhaengende prosa. Jeg synes det giver meget mening - men det er selvfolegelig som alt andet aabent for diskussion.Maunus 21. jan 2012, 21:50 (CET)
Hej Maunus ! Jeg mener ikke at der der er politik om dette emne i dawiki. Det burde måske diskuteres, men nok ikke her. Landsbybrønden er nok rette forum. Jeg tror ikke at jeg vil indlede en diskussion af denne art. Jeg kan forestille mig at sammenhængende prosa stammer fra tiden med fysiske leksika for at spare papir, og så er ideen ført videre medens den elektroniske-tidsalder giver større spillerum, som man måske burde udnytte. Med vemnlig hilsen --Ultraman 21. jan 2012, 22:03 (CET)
Det tror jeg ikke du har ret i - jeg tror mere det har at goere med at sammenhaengende tekster er lettere og nehageligere at laese for de fleste mennesker. Jeg har kigget lidt omkring i stilmanualen og kriterier for gode og fremragende artikler - der staar ikke noget direkte. Men der staar at sproget skal vaere naturligt og velskrevet. Det betyder for mig at teksten skal vaere flydende og sammenhaengende. Paa Wikipedia-diskussion:Stilmanual#Telegramstil er der et forslag til at indfoere en praeference om flydende prosa som jeg helt og holdent tilslutter mig.Maunus 21. jan 2012, 22:11 (CET)

Translitteration[rediger kildetekst]

Hej Ultraman, læste din fine artikel om Alexey Grigoryevich Stakhanov, vil dog lige gøre opmærksom på at han på dansk staves Aleksej Grigorjevitj Stakhanov. Den måde artiklen er stavet på er efter den engelske translitteration, læs eventuelt mere på Hjælp:Translitteration#Kyrillisk. Mvh MTLarsen 25. jan 2012, 17:45 (CET)

Hej MTLarsen! OK, taget til efterretning, men det er vel ikke lige til at ændre ? Jeg tænker blandt andet på interwiki, hvor der formodentlig er et stort ændringsarbejde for de enkelte lande ? Jeg ved ikke om vi har en BOT der kan klare opgaven ? Med venlig hilsen --Ultraman 25. jan 2012, 22:45 (CET)
Uha, jeg har intet kendskab til botter og deres virke, men det lyder da bestemt som en mulighed, ellers skal jeg nok ændre dem ved lejlighed. Mvh MTLarsen 26. jan 2012, 13:50 (CET)
Jeg har flyttet artiklen over til det nye navn og begyndte manuelt at ændre de første iw-links, så kom der en bot og ændrede resten, så det fungerer vist ganske udmærket med de iw-botter :) Mvh MTLarsen 26. jan 2012, 14:03 (CET)

Helagsfjeldet (predikstolen)[rediger kildetekst]

Hej Ultraman Helagsfjeldets sekundære top hedder Predikstolen. linket til norske preikestolen et forkert.Morten67 (diskussion) 6. mar 2012, 14:18 (CET)

Hej Morten67! Taget til efterretning. Med venlig hilsen --Ultraman (diskussion) 7. mar 2012, 14:56 (CET)

Thanks for Østrigs bridgesportforbund.[rediger kildetekst]

Now , could you translate it in Danish , please ? 109.214.190.212 2. aug 2012, 18:47 (CEST)

One Direction (priser og nomineringer)[rediger kildetekst]

Var, det ikke eng od at diskutere det før flytningen? Nu, er der en del andre af samme slags artikelr, der skal flyttes hvis vi skal skifte navngivningsform. --Trade (diskussion) 18. nov 2012, 14:37 (CET)

Hej Trade! Jeg har som jeg skriver flyttet, Nomineringer modtaget af One Direction til One Direction (priser og nomineringer), fordi jeg mener det er hensigsmæssigt.
Forklaring:
Hvis jeg er bruger af dette leksikon og vil vide noget om One Direction, vil jeg nok søge på dette ord og ikke Nomineringer modtaget af One Direction.
Kan du se pointen ?
Forøvrigt mener jeg at denne artikel bør sammenskrives med hovedartiklen.
Med venlig hilsen --Ultraman (diskussion) 18. nov 2012, 20:37 (CET)

Skibsmåling[rediger kildetekst]

Hej Ultraman. Jeg kan se du har tilbageført hentningsdato til kilde i artiklen: Skibsmåling. Jeg opdaterede kun datoen idet jeg tjekkede at linket stadig virkede, og tænkte at en nyere dato var bedre. Er der nogen grund til at det skal være den oprindelige dato? mvh. --Hofkas (diskussion) 28. jan 2013, 14:49 (CET)

Hej Hofkas! Nej det er der egentlig ikke nogen grund til, men jeg betragter det angivne link som mere eller mindre fast, dvs at udgiveren fastholder adressen med løbende opdateringer. Det er årsagen til tilbageretning til oprindelses-datoen.
Med venlig hilsen --Ultraman (diskussion) 28. jan 2013, 16:31 (CET)
OK, det kan jeg godt se. mvh. --Hofkas (diskussion) 28. jan 2013, 17:18 (CET)

Hej. Jeg kan se du rettede på Dybvaaaaad!, efter jeg have sat {{ibrug}} på artiklen. Det er lidt træls da jeg skriver en masse, og så fordi du sætter "kilder" ind, så bliver alt mit glemt. Når du ser en iBrug skabelon, så lad artiklen være. Tak --Simeondahl (diskussion) 11. apr 2013, 18:06 (CEST)

Beklager, jeg må have overset det indsatte. Jeg håber du kan tilgive mig ? Med venlig hilsen --Ultraman (diskussion) 11. apr 2013, 18:09 (CEST)
Det går nok. Det er også bare så du husker det. Hav en forsat god dag. --Simeondahl (diskussion) 11. apr 2013, 18:10 (CEST)

Malcolm James McCormick[rediger kildetekst]

Hvor læser du at rappere skal navngives efter ukendte fulde navne, ikke havd folk vil søge efter? --Trade (diskussion) 7. jun 2013, 19:44 (CEST)

Beklager men jeg har aldrig set eller arbejdet på nævnte artikel - Med venlig hilsen --Ultraman (diskussion) 8. jun 2013, 15:12 (CEST)
Jo, det har du nu ifølge artiklens historik, selv om det er trekvart år siden: [1]. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 8. jun 2013, 16:40 (CEST)
Ja Arne, det havde jeg overset: Lidt forundret over at Trade kommenterer så sent. Jeg ændrede nævnte artikel fra Mac miller til Malcolm James McCormick, som jeg dengang syntes var hensigtmæssigt - nu er der stadig en redirect fra Mac miller til Malcolm James McCormick, så det er vel i orden. Hvis ikke kan Trade da bare ændre til det han synes er rigtigt. Med venlig hilsen --Ultraman (diskussion) 9. jun 2013, 20:49 (CEST)

Hi Ultraman, Danish Institute for Parties and Democracy is the English language version of Institut for Flerpartisamarbejde. I've heard of this organisation before (when doing research on Bhutan), so it might be notable. Perhaps we could encourage the IP editor to translate the English text into Danish, and then merge the information into the current Danish language version. I'm not sure how you guys deal with such things on Danish Wikipedia, but just wanted to let you know about the above. Cheers, Russavia (diskussion) 16. aug 2013, 12:11 (CEST)

1000 tak fordi du formatterede min artikel om æver, mfl. :-) /Charlotteshj

Skibe, søfart osv.[rediger kildetekst]

Hej, jeg så din brugerside, du skulle ikke tilfældigvis vide noget om svenske krigsskibe omkring 1650? TherasTaneel (diskussion) 2. nov 2013, 13:06 (CET)

Hej Ultraman. Jeg kan se, at du har kursiveret opslagsordet i I've Got a Lovely Bunch of Coconuts. Jeg havde det indtryk, af sangtitler ikke var med kursiv, men i stedet med gåseøjne omkring. Det er i hvert fald det, som jeg har set andetsteds. Toxophilus (diskussion) 22. feb 2014, 22:01 (CET)

Og du har ret: Reglen er, at hele værker kursiveres, mens dele heraf angives med almindelig skrift og dobbelt-anførelsestegn (") omkring. For musik fortolkes det sådan, at album-titler er værker, mens enkeltnumre herfra er dele. Det betyder i praksis, at sange og andre mindre musikstykker behandles som værk-dele uafhængigt af, om de faktisk indgår i et værk eller ej. Se Wikipedia:Stilmanual. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 22. feb 2014, 23:16 (CET)
Beklager, jeg begik en fejl. --Ultraman (diskussion) 23. feb 2014, 00:06 (CET)
Tak for svaret. Fejlen er rettet, så der er ingen skade sket. Mvh. Toxophilus (diskussion) 23. feb 2014, 00:36 (CET)

Watch-portal-artikler[rediger kildetekst]

Hejsa. Jeg har tilladt mig at foreslå sammenskrivning af de forskellige Watch-webportal-artikler til deres respektive moderselskaber. Jeg opretter en diskussion om det om lidt. Mvh Knud Winckelmann (diskussion) 27. mar 2014, 16:09 (CET)

Glimrende ide --Ultraman (diskussion) 27. mar 2014, 17:00 (CET)

Global konto[rediger kildetekst]

Hej Ultraman. Jeg kan se du ikke har fået en global konto - se Speciel:CentralAuth/Ultraman. Du kan aktivere det i Indstillinger. Bagefter kan du hængte de konti, som er dine, fra andre wiki'er sammen, så det bliver samme konto. Fordelen er du kan komme til andre wiki'er, herunder Wikidata og Commons, uden at skal logge ind igen. Og på tidspunkt skal alle konti være globale. Hvis du vil være sikker på at du beholder samme brugernavn, så gør det nu. --Steen Th (diskussion) 15. sep 2014, 21:56 (CEST)

Hej. Ultraman. Det er en dårlig ide at ændre parentes fra sogn til kommune, da der mange tilfælge af samme stednavn i en kommune, mens der er få tilfælge stednavn plus sogn. Så det vil giv uhåndterlig kaos at ændre det. Og link fra fra sogneartikler skal passe sammen. Andre har forsøgt. --Steen Th (diskussion) 22. nov 2014, 17:34 (CET)

Hej Steenth! Argumentet fra min side for ændring er ren geografisk. Der er vel ikke mange brugere, som kan placere et sogn meden en kommune i de fleste tilfælde er mere kendt. Jeg var ikke klar over at man tidligere har forsøgt lignende. Nu er jeg ikke ekspert i bot's, men en sadan kan vel udvikles af de rette personer ? Hvis ikke må der vel rettes til tidligere artikel.--Ultraman (diskussion) 22. nov 2014, 17:47 (CET)
Jeg har kigget på hvad man kan gøre, da jeg har de grunddata, som blev brugt til at danne både de flertydig artikler og sogneartikler. Det er ikke nemt... og det meste er procedure for hvordan man skal håndtere specialtilfælge.
Og en anden ting: Der er flertydige artikler for alle de kirker, som ikke er unikke navn. Så jeg har flytte Ullerup Kirke tilbage igen. --Steen Th (diskussion) 22. nov 2014, 18:24 (CET)
Der er vel ikke andet at gøre, end fastholdelse af nuværende praksis?--Ultraman (diskussion) 22. nov 2014, 19:52 (CET)

Du flyttede Pave Sixtus 4. og henviste til artikelens indledning. Så ser dog alle andre også ud. Også for eksempel kejsere følger den samme regel. Tostarpadius (diskussion) 22. apr 2015, 06:52 (CEST)

Indst eksterne henvisninger for fremtidig brug[rediger kildetekst]

hvad er grunden til at du indsætte tomme afsnit i artiklerne?? jeg forstår ikke hvorfor du mener at det er til nogen nytte at der er tomme afsnit i artiklerne, det er ikke lige frem pænt --Zoizit (diskussion) 29. apr 2015, 11:50 (CEST)

Svar til Zoizit! De tomme afsnit er indsat i bedste mening, lidt af en opfordring til andre brugere, ved lejlighed at finde henvisninger, og indsætte disse.
Men jeg giver dig ret i at det ikke ser pænt ud, så de bliver slettet. Med venlig hilsen --Ultraman (diskussion) 29. apr 2015, 23:37 (CEST)


Viser ikke billeder[rediger kildetekst]

Jeg har uden held forsøgt at skrive et indlæg på Landsbybrønden, men det rækker mine evner desværre ikke til.

Det var jeg bare ikke i stand til at finde ud af.

Jeg søger derfor hjælp gennem egen bruger-diskussionside, og håber der er en kærlig sjæl, som kan hjælpe mig.

Mit problem:

Ved åbning af Wikipedia, bliver det til forskellige artiklers vedhæftede billede(r) ikke vist.

Som eksempel fremtræder det der skulle være et billede, på Wikipedias forside i øverste venstre hjørne, som en tom firkant med teksten Cobra Coutances.jpg.

Jeg har anvendt to forskellige webrowsere, Internet Explorer og Google Crome, med samme resultat, ingen billeder.

Jeg har tømt ovennævte browseres cache, men uden resultat.

Hvad gør jeg nu?

--Ultraman (diskussion) 30. apr 2015, 01:05 (CEST)

Jeg kan hjælpe dig. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 30. apr 2015, 09:09 (CEST)

Hej Ultraman jeg hopper lige forbi her på din diskussionsside, for at fortælle dig at jeg den måde jeg har lavet linket sådan, at den henviser til artiklen IUCN's Rødliste og til selve arten på http://www.iucnredlist.org/, så når du rettet i den tekst, så holder selv linket IUCN's Rødliste med at virke.  :) forsat god aften til dig ---Zoizit (diskussion) 21. maj 2015, 21:55 (CEST)[svar]

Besvaret Zoizit direkte. --Ultraman (diskussion) 21. maj 2015, 22:14 (CEST)[svar]

ISIS, IIS, IS eller Islamisk Stat[rediger kildetekst]

Har lagt et lille debat indlæg på Diskussion:Islamisk Stat omkring hvad for en forkortelse og navn vi skal bruge om IS på dansk - kom gerne med din mening, da du også har arbejdet med artiklen -- vh.BillyDK (diskussion) 16. nov 2015, 15:28 (CET)

Kaper Amaro Pargo[rediger kildetekst]

Hej, kan du hjælpe med at forbedre denne artikel, tak: Amaro Pargo.--88.10.60.20 17. jan 2017, 13:45 (CET)

Hej, Bruger:Ultraman har ikke været aktiv siden november 2015. Så jeg tror ikke han kan hjælpe dig her. Du kan altid stille dit spørgsmål på vores helpdesk  Rodejong  💬 ✉️ 17. jan 2017, 14:42 (CET)