Diskussion:Dansk kultur

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Artiklen Dansk kultur er blevet afvist som lovende artikel. Artiklen er altså blevet vurderet til ikke at være klar til at blive forbedret til god artikel inden for en overskuelig fremtid. Hvis du er uenig i dette, kan du efter reglerne foreskrevet i udvælgelsesproceduren for lovende artikler enten gennominere eller indberette en klage.

Huskeliste for Dansk kultur: rediger · historik · overvåg · opdater
  • Udvid indledningen så den dækker hele artiklen. Nessumsaram, 31. marts 2017 16:56 (CEST)

Sletningsforslag: Dansk kultur

Se evt. på Wikipedia:Sletningsforslag

Bruger:Trade har markeret artiklen Danmarks kultur med {{Slet}}, under henvisning til gammelt sletteforslag på Diskussion:Danmarks kultur. --Henrik (heb, Diskussion   Bidrag   E-mail) 18. dec 2011, 16:28 (CET)

  • Behold - Synes artiklen kan være meget oplysende om et lands kultur (i dette tilfælde Danmark) og synes ikke at den bør slettes. mvh Tøndemageren 18. dec 2011, 16:33 (CET)
  • Behold - Det er da en relevant artikel - hvorfor skal den dog slettes?? --Wholle 18. dec 2011, 17:31 (CET)
  • Behold - Jeg er enig med Trade i, at artiklen er en ynk i sin nuværende form, men principielt mener jeg, at den skal bevares. --Rmir2 18. dec 2011, 17:36 (CET)
  • Behold - Der mangler vist meget bl.a. noget Poul Henningsen og de kulturradikale. --Villy Fink Isaksen 18. dec 2011, 19:41 (CET)
    •  Kommentar Heelgrasper, mente at de var bedre at slette artiklen, bl.a med begrundelsen at den var langt fra NPOV. Jeg vidste dog ikke hvorvidt at det stadig var stadig var tilfældet. Mvh. Trade 18. dec 2011, 20:52 (CET)
  • Behold Emnet er afgort notabelt, men helt enig i at artiklen i sin nuværende form er alt for tynd. Forresten er der et eller andet ved selve titlen der skurrer i mine ører, men jeg har svært ved at sætte fingeren på det. Er jeg mon den eneste der synes det? Måske Danmarks kulturliv eller Dansk kultur ville være bedre? --Danmuz 19. dec 2011, 12:56 (CET)
    •  Kommentar - Har flyttet til Dansk kultur - som jeg også synes er mere rigtigt. --Villy Fink Isaksen 22. dec 2011, 16:14 (CET)
  • Behold - Pelle Hansen 19. dec 2011, 17:32 (CET)
  • Behold - Jeg er helt enig med Rmir2. --Greasysweet 20. dec 2011, 10:54 (CET) -
    •  Kommentar - Jeg synes at de er lidt misvisende at flytte den til Dansk, kultur. Danmarks kultur betyder at den handler om kulturen i danmark. Dansk kultur betyder at dne handler om kulturen for danskerne. Er det ikke to vidt forskellige ting? Mvh. Trade 25. dec 2011, 20:55 (CET)
Konklusion:
Artiklen beholdes. Navnet kan evt. diskuteres på Wikipedia:Flytningsforslag.
- Sarrus (db) d. 30. dec 2011, 16:48 (CET)

Jeg vil være tilbøjelig til at mene, at denne artikel er så langt fra NPOV og af generel lav kvalitet, at man lige så godt kan slette artiklen frem for at prøve at pynte på liget senere. --Heelgrasper 17. dec 2005 kl. 16:39 (CET)

Enig - det lyder mere som et partsindlæg i en diskussion end som en oplysende artikel, eller manipulation forklædt som oplysning -- Nico 17. dec 2005 kl. 17:19 (CET)

Det er nok ikke helt heldigt at have både denne artikel og Kultur i Danmark. Jeg vil foreslå, at vi dropper Kultur i Danmark helt (indholdet svarer ikke særlig godt til titlen) og måske kunne artiklen her forbedres en del via en:Culture of Denmark. Emnet er selvfølgelig svært at behandle, så vi får nok ikke en superartikel lige med det samme. --Heelgrasper 24. jan 2007 kl. 18:52 (CET)

Det nuværende indhold i denne artikel lader til at være direkte kopieret - uden formatering - fra "vores egen" artikel Danmark#Kultur - så det er der jo intet nyt i. Jeg er enig i, at vi kan droppe indholdet her i artiklen. --Brams 24. jan 2007 kl. 20:10 (CET)

forsøg på en kort introduktion til emnet[rediger kildetekst]

Jeg har forsøgt at lave en kort intro til emnet. Den kan forhåbentlig også bruges som stikordsliste til at forbedre artiklen. hilsen--Rmir2 22. dec 2011, 18:18 (CET)

Artiklens fremtid[rediger kildetekst]

(Redigeret udpluk fra diskussion mellem Ramloser og Madglad opstået andetsteds)
Nu har denne artikel uanfægtet været behæftet med fejl, mangler og visse former for smagsdomme i årevis. På basis af din diskussion med kontoreg andetsteds, forsøgte jeg i går - med anvendelse af kilder, at udarbejde en præciserende introtekst. --Ramloser (diskussion) 16. mar 2016, 10:50 (CET)

Hej Ramloser. Jeg har haft kig på artiklen før og har den på min to-die liste, hvilket vil sige at jeg ikke mener at det vil lade sig gøre at skrive noget fornuftigt om emnet og at artiklen bør slettes. Emnet egner sig efter min vurdering ikke til en encyklopædisk artikel. Det kan være at jeg ser det modsatte bevist, hvem ved. Jeg regner med at foreslå artiklen slettet en dag. Jeg kan forstå at du heller ikke var tilfreds med artiklen, så vi er vist kun uenige om, hvorvidt artiklen overhovedet kan bringes i god stand. Grundproblemet er at definitionen af hvad dansk kultur er, næsten nødvendigvis vil blive subjektivt. --Madglad (diskussion) 16. mar 2016, 17:41 (CET)
Vedrørende de problemstillinger, som du konkret rejser, så er der ganske vist flere mulige definitioner fra forskellige sider. En mulighed er at opdele dem ud fra forskellige forskningsfelter i et afsnit med titlen "Teoretisk debat" eller lignende. Jeg vil se på, om jeg magter den udfordring. Til spørgsmålet om subjektivitet, så er der jo en vis subjektivitet i alle humanistiske videnskaber, fx om definitioner på Demokrati, Magt osv. Men alligevel bør en encyklopædi vel have denne type artikler. Den engelske Wikipedia har i øvrigt også en artikel om dansk kultur (Danish Culture), som nærmest a priori gør dette synonymt med det, vi her på den danske kalder kulturarv.--Ramloser (diskussion) 16. mar 2016, 18:00 (CET)
"Dansk kultur" er et lidt politisk sprængfarligt emne for tiden, hvorfor det kan være ekstra besværligt at have en artikel om det. Også uden denne potentielle politiske side er der sikkert også mange meninger om hvad begrebet dækker. Måske er man fint dækket ind med en tekst om at det er svært at beskrive hvad det dækker, men henvise til forsøg på det, fx Kulturkanonen. --Madglad (diskussion) 16. mar 2016, 18:39 (CET)

(Udpluk slut).

  • Måske er det bedst fjerne alle løse påstande og skrive artiklen sammen med Kulturarv? --Madglad (diskussion) 16. mar 2016, 19:12 (CET)
Artiklerne Dansk kultur og Kulturarv er to store komplicerede emner, hvor 'dansk kultur' er mere specifikt i forhold til 'kulturarv', eftersom sidstnævnte ikke behøver at have noget at gøre med Danske forhold. Min holdning er derfor, at begge artikler skal bestå. I forlængelse af dette, synes jeg, at Ramloser giver et hæderlig bud på omfanget af 'Dansk kultur' i artiklen af samme navn. Omfanget kan udfoldes, men eftersom der er tale om et meget stort emne, er dette ikke noget, som man bare lige giver et bud på. Efter min mening hænger begrebet 'Dansk kultur' uløseligt sammen med 'national identitet', hvilklet artiklen på nuværende tidspunkt ikke behandler. --Kontoreg(Henvendelse) 16. mar 2016, 21:14 (CET)

Dansk madkultur[rediger kildetekst]

Bør artiklen ikke også indeholde et kort afsnit om Det danske køkken og så med henvisning til hovedartiklen? Jeg Kontoreg og Ramloser ser ud til at være godt igang med at redigere i den, så måske en af jer, kan tilføje det? Mvh. Toxophilus (diskussion) 23. mar 2016, 09:13 (CET)

Specielt det historiske afsnit (https://da.wikipedia.org/wiki/Det_danske_k%C3%B8kken#Historisk_udvikling Historik udvikling) synes jeg lyder interessant i artiklen Det danske køkken. Kan du forfatte et særskilt afsnit til artiklen Dansk kultur, hvorefter vi kan indsætte en skabelon (uddybende artikelhenvisning), der henviser til artiklen Det danske køkken og måske direkte til det historiske afsnit? --Kontoreg(Henvendelse) 23. mar 2016, 13:51 (CET)
Jeg har nu indsat et kapitel om "madkultur" baseret på Det danske køkken og med (uddybende artikelhenvisning), der henviser til denne artikel. Måske skal den udvides med lidt mere om den historiske udvikling, samt skelnen mellem "bondekøkkenet" og "finere madlavning" - men måske er det også godt nok blot at henvise, som jeg har gjort.--Ramloser (diskussion) 25. mar 2016, 16:16 (CET)

LA afslået[rediger kildetekst]

Dette er en værdibaseret artikel, og det vil følgeligt være meget vanskeligt at vælge hvilke kilder der skal udvælges og vælge, hvordan de skal prioriteres/vægtes. Derfor må emnet først diskuteres grundigt her på diskussionssiden. Det risikerer nemt at blive den enkelte skribents smagsdommeri, der viser sig. Dermed vil artiklen fremstå førstehåndsforskningslignende. --Madglad (diskussion) 31. mar 2017, 18:52 (CEST)