Diskussion:Diktatur

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

var enevoldskongerne diktatoer?Haabet 4. mar

der må kunne nævnes flere nutidige dikaturstaterHaabet 4. mar 2006 kl. 15:14 (CET)

Bruger:Palnatoke nævner, at flere af de nævnte diktaturer og diktatorer er noget tvivlsomme. --|EPO| 1. jan 2007 kl. 13:06 (CET)

Lad mig prøve at gruppere dem:

Militærdiktaturer:

Etpartistater:

Tidligere etpartistater, nu med et dominerende parti:

Jamahiriyya (kan evt. regnes som "stærk-mand"-stat):

Stater med en "stærk mand":

Islamisk republik:

Altså en stærkt varieret skare af mere eller mindre autoritære systemer, som ikke har ret meget tilfælles og hvor ganske mange hævder en eller anden form for autoritet fra andet end blot og bar magt. --Palnatoke 11. jan 2007 kl. 14:51 (CET)

Lande som Iran og Egypten har vel nok ikke verdens mest velfungerende demokratier, men at kalde dem for diktaturer er for mig at se malplaceret. Måske burde man bare fjerne listen, som i sagens natur er både ukomplet og subjektiv, og den tilføjer heller ikke nogen særlig information om, hvad et diktatur er for noget.--Nikolaj 20. okt 2007, 00:16 (CEST)
Det ser ikke ud til, at der er indvendinger mod at fjerne listen. Det vil jeg så hermed gøre.--Nikolaj 8. jan 2008, 22:27 (CET)
Iran og Egypten er måske ikke regelrette diktaturer nu, men under Khomeini, hhv. Nasser passede udtrykket vist meget godt. --Palnatoke 8. jan 2008, 23:43 (CET)