Gretelise Holm

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Denne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.

Gretelise Holm (født 22. marts 1946 i Tønder) er en dansk forfatter.

Holm modtog i 1980 PH-prisen. I perioden 1993-1998 var hun bosat i Zimbabwe.[1]

Blandt de bøger, hun har skrevet, kan nævnes:

Gretelise Holm er født i 1946 i Tønder, men voksede op omkring Kolding. Hun startede i 1. klasse på Vester Nebel Skole, hvorfra turen gik videre til Bramdrupdam Skole, Harte Skole, Søndervangsskolen i Kolding og Vejstrup Skole, hvor hun i 1960 gik ud af 7. klasse.

I 1963 tog hun præliminæreksamen fra Kolding Private Realskole, og få uger senere blev hun – som 17-årig – journalistelev på Kolding Folkeblad (1963-65).

Var i en lang årrække dagbladsjournalist ved først Berlingske Tidende og senere Politiken i København, indtil hun i 1983 blev lektor og prorektor ved Danmarks Journalisthøjskole i Århus.

1993-98 boede hun sammen med sin mand i Zimbabwe i det sydlige Afrika.

Gretelise Holm har gennem årene skrevet mere end 30 bøger, først fag- og debatbøger og derefter børne- og ungdomsromaner. I 1998 debuterede hun som voksen-romanforfatter med spændingsromanen Mercedes Benz Syndromet, som fik Det Danske Kriminalakademis debutantpris. I 2002 udkom Paranoia, som var det første bind i krimi-serien om Karin Sommer.

Der er foreløbig udkommet fire bind i Sommer-serien, og to af dem har været nomineret til Glasnøglen (Årets bedste skandinaviske krimi).

Karin Sommer-serien er også udkommet i Tyskland, Holland, Norge, Sverige og Tjekkiet.

Gretelise Holm har to døtre samt tre børnebørn.

Hun bor dels i København, dels på Sydsjælland – i nærheden af Præstø.

Reference[redigér | redigér wikikode]