Kaspersky Lab

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Kaspersky Lab
Logo
Virksomhedsform Privat
Grundlæggelse 1997
Hovedsæde(r) Moskva, Rusland
Nøgleperson(er) Eugene Kaspersky
Branche(r) IT-sikkerhed
Produkt(er) Antivirus Software
Omsætning DKK 3,4 mia. (2012)
Medarbejdere 2800 (2013)
Hjemmeside(r) Kaspersky Lab

Kaspersky Lab (russisk: Laboratoriya Kasperskogo) er en russisk virksomhed, der arbejder med computersikkerhed og er grundlagt i 1997 af Eugene Kaspersky. Firmaet udvikler og sælger antivirus- og antispywareprogrammer samt spamfiltre og andre produkter for sikring af computere mod ondsindet indtrængen af uønskede programmer.

Kaspersky er blandt de absolut førende i branchen, og deres anti-virus software er i både 2011 og 2013 kåret som årets produkt af det anerkendte og uafhængige AV-Comparatives, der tester og sammenligner forskellig anti-virus software. Ligeledes kåret som årets produkt i 2013 af computermagasinet PC World. Kaspersky er desuden Microsoft Gold Partner i sikkerhedsløsninger til Windows.

Kaspersky har et stort forskerteam, der opsøger og analyserer malware og virus. Det var således forskere fra Kaspersky Lab, der i 2012 opdagede den kendte virus Flame og senere kunne dokumentere, at den havde forbindelser til det berygtede Stuxnet, der er verdens hidtil mest avancerede malware, målrettet mellemøsten og især Iran, herunder landets atomfaciliteter.

Udover de allerede kendte trusler, der er registreret i Kasperskys database, henter deres software også informationer fra det cloud-baserede Kaspersky Security Network (KSN), der betyder, at alle enheder der har installeret Kasperskys software, automatisk samarbejder med hinanden. Hvis en bruger eksempelvis besøger en hjemmeside, og der bliver opdaget en ny trussel, vil alle andre brugere automatisk blive advaret mod at tilgå siden, hvis de forsøger det efterfølgende. Kaspersky har over 300 millioner brugere verden over, og beskæftiger mere end 2800 medarbejdere i Rusland, USA, Europa og Asien.

Kasperskys software indeholder desuden en funktion kaldet Automatic Exploit Prevention, der automatisk overvåger aktivitet på enheden for mistænkelig malwarelignende adfærd. Det betyder, at hvis der foregår aktivitet på enheden, der egentlig ikke er klassificeret som malware, men som har en adfærd der ligner malwareadfærd, vil det automatisk blive blokeret for en sikkerheds skyld. Det kan medføre såkaldte false positives, som danske kunder bl.a. kunne opleve med NemID. NemID blev dog senere whitelisted af Kaspersky Lab, da det medførte problemer for danske kunder.

Virksomheden har hovedsæde i Moskva, Rusland og har lokale kontorer i Storbritannien, Frankrig, Tyskland, Holland, Polen, Rumænien, Japan, Kina, Sydkorea og USA.

Se også[redigér | redigér wikikode]

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]