Lauritz.com

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Lauritz.com er et online auktionshus som primært sælger møbler, kunst, kunstindustri, smykker og andet indbo på sin hjemmeside.

Lauritz Christensen Auktioner er Danmarks ældste auktionshus[Kilde mangler], og da indtægterne svigtede sidst i det 20. århundrede, konverterede auktionshuset i foråret 2000 deres forretning, til nu kun at ville operere i cyberspace via deres hjemmeside. Lauritz.com var det første auktionshus i Danmark der gik over til internet-auktioner.[Kilde mangler]

I 2004 blev Lauritz.com det største auktionshus i Danmark, og siden deres første netauktion i 1999 er omsætningen steget fra 20 mio. kr. til 658 mio. kr. i 2010.

Lauritz.com har 19 auktionshuse fordelt i fire lande, Danmark, Sverige, Belgien og Tyskland, hvor sælgere dagligt kan indlevere og købere kan gå på eftersyn. Lauritz.com har omkring 220 medarbejdere, heraf er knap halvdelen beskæftiget med vurderinger af indleverede genstande. I marts 2013 købte Laurtiz.com konkurrenten QXL i Danmark og Norge[1].

Der har været kritik af virksomheden efter at det og TV2's store nødhjælpsauktion til fordel for Haiti i 2010 ikke ville sælge Kurt Westergaards maleri, da den påstod at det gik ud over det ansattes sikkerhed, selvom maleriet intet havde med Muhammed-krisen at gøre og pengene gik til ofrene i Haiti[2].

I 2013 købte virksomheden auktionssitet QXL.[1]

Kontroverser[redigér | redigér wikikode]

I 2013 måtte Lauritz.com betale pengene tilbage til kunder, der havde købt kopier af Eames-stole på siden i den tro, at det var originaler.[3]

I september 2014 havde forbrugerprogrammet Kontant et program om nogle Buddhastatuer i marmor som auktionshuset solgte. De kom frem at de konsekvent overvurderede skulpturernes værdi, på trods af, at de havde solgt adskillige til langt under auktionshusets deres vurdering.[4] Kotant gennemgik over 5.000 auktioner af nyproducerede varer og fandt, at vurderingerne lå langt over de egentligt hammerslagspriser på trods af, at varerne blev solgt over en længere periode, uden at de ændrede vurderingen.[5]

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Eksterne kilder/henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Internet Stub
Denne internet-relaterede artikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.