Özlem Saglanmak

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Özlem Saglanmak
Personlig information
Født 25. november 1980Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Filmskuespiller, skuespillerRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Özlem Saglanmak (født 25. november 1980[1]) er en dansk skuespiller, der er kendt for at have lagt stemme til dukkefiguren den 12-årige Ali voksen-julekalenderen Yallahrup Færgeby fra 2007.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

I 2006 afsluttede hun sin skuespilleruddannelse på Statens Teaterskole[2] og har spillet i diverse teaterforestillinger: teaterudgaven af Midt om Natten,[3] Ulrich Seidls Fader VorHusets Teater (2006)[1], Mungo Revy # 01 (2006)[4], Nordøst også på Husets Teater (2007),[5] og Julemanden.bizTaastrup Teater (2007).[6] I 2012 spiller hun med i Børn er dummeTeater Grob.[7] I øvrigt har hun medvirket i Helle Ryslinges film Halalabad Blues fra 2002 og Natasha Arthys film Fighter fra 2007, hvor Saglanmak ses som Jasmin.

Julekalenderen Yallahrup Færgeby skabte en del debat, bl.a. pga. sproget, som Saglanmaks Ali brugte. Saglanmak blev inddraget i debatten, og hun forklarede: "Man skal ikke bevæge sig særlig langt væk, før der er et andet sprog og en anden virkelighed. Jeg er overbevist om, at der er unge mennesker, der bruger denne her jargon som i serien"[8] Hun er selv vokset op på Nørrebro.[2]

I 2008 er hun ambassadør for Det europæiske år for interkulturelt dialog blandt andet sammen med forfatteren af Yallahrup Færgeby, Nanna Westh.[9] Som en af ti scenekunstnere modtog hun en talentpris ved Årets Reumert 2009.[10]

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

SkuespillerStub
Denne danske skuespillerbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi
Harlekin Columbine Tivoli Denmark.jpgArtiklen om skuespilleren Özlem Saglanmak kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.