Øster Bjerregrav

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Øster Bjerregrav
Øster Bjerregrav kirke (Randers).JPG
Øster Bjerregrav kirke
Overblik
Land Danmark Danmark
Region Region Midtjylland
Kommune Randers Kommune
Sogn Øster Bjerregrav Sogn
Postnr. 8920 Randers NV
Demografi
Ø. Bjerregrav by 1.034[1] (2022)
Kommunen 98.988[1] (2022)
 - Areal 800,14 km²
Andet
Tidszone UTC +1
Hjemmeside www.randers.dk
Oversigtskort

Øster Bjerregrav, er en by i Østjylland med 1.034 indbyggere (2022)[1], beliggende i Øster Bjerregrav Sogn. Byen ligger i Randers Kommune og hører til Region Midtjylland.

Øster Bjerregrav ligger 8 kilometer fra Randers C og kun ca. 5 km fra motorvejsnettet ved E45 og har en egen aktiv boldklub, med døgnåbent fitnesscenter, en Min Købmand dagligvarebutik med OK tankanlæg, Bjerregrav skole med et elevtal på 162 i år 2020[2], en SFO, en dagpleje (både off. og privat) og en vuggestue. Der findes også et aktivt erhvervskvarter. Endvidere er der et stort og ny- renoveret (2015-2016) forsamlingshus. Byens aktive borgere har desuden forestået etableringen af en aktivitetspark, som løbende udbygges, Nuværende (2022) udvides med kæmpe stor og proff. skaterpark. Øster Bjerregrav er den ene af 2 landsbyer, i Region Midtjylland, der i 2017 er nomineret til titlen "Årets landsby". Området omkring Øster Bjerregrav byder på en flot natur. Landskabet er meget kuperet og byen ligger højt. Lavest ligger Fussing Sø ved Fussingø slot og det 1.001 hektar store naturområde "Bjerregrav Mose".

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

Dansk geografiSpire
Denne artikel om geografi i Randers Kommune er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi