ASAP Rocky

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
A$AP Rocky
A$AP Rocky 2019.
Information
Pseudonym Lord Flacko
Født Rakim Mayers
3. oktober 1988 (35 år)
Harlem, New York City, New York, USA
Statsborger USA Rediger på Wikidata
Partner Rihanna (fra 2020) Rediger på Wikidata
Børn Noah Mayers Rediger på Wikidata
Sprog Engelsk Rediger på Wikidata
Genre Hiphop
Beskæftigelse Rapper, skuespiller, model
Medlem af ASAP Mob Rediger på Wikidata
Aktive år 2007–i dag
Pladeselskab RCA Records,
Polo Grounds Music,
AWGE Rediger på Wikidata
Påvirket af Tommy Wright III Rediger på Wikidata
Instrumenter
Vokal Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
asapmob.com
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Rakim Mayers (født 3. oktober 1988 i New York), bedre kendt som A$AP Rocky, er en hiphop-rapper og musikvideoinstruktør fra USA. Han er desuden medlem af hiphop-kollektivet A$AP Mob og fik sit gennembrud med numrene "Purple Swag" og "Peso".

Opvækst og karriere[redigér | rediger kildetekst]

A$AP Rocky kommer fra Harlem, New York, ligesom de øvrige medlemmer af A$AP Mob. A$AP Rocky har en "Mode-fetish" og har selv designet tøj med mærker som Guess og Calvin Klein og samarbejdet med flere mærker og designere inden for modeindustrien Bl.a. Dior Homme, Jeremy scott, Adidas og Under Armour, som han designede en sko for, som udkom i efteråret 2018. Desuden er han ejer af “Awge” som er (ifølge Rocky selv) et kreativt agentur. Flere af Rockys venner og bekendte er med til at designe tøj i selskabet. I januar 2013 udkom hans første album, LongLiveASAP, med numre som "Fashion Killa", "Goldie" og "Wild For The Night". Musikvideoen til "Wild For the Night" er optaget i Den Dominikanske Republik hvor hans familie stammer fra.

I 2012 rappede han et vers på et remix af sangen "Cockiness" af Rihanna. I 2013 deltog han i Rihannas World Diamonds Tour.

A$AP Rocky er gode venner med rapperne A$AP FERG og Tyler The Creator. A$AP Rocky siger selv han kan få Tyler The Creator til at lyde helt speciel. De to rappere lavede senere end såkaldt “freestyle sang” sammen, ved navn Potato Salad. Først blev den kun udgivet på Youtube, men efter at populariteten for sangen steg, gik der ikke længe før den også blev udgivet på normale streamingtjenester, som Spotify.

Han er opkaldt efter rapperen Rakim, og hans søster er opkaldt efter Eric B som var Rakims producer i gruppen Eric B & Rakim

Omkring 16 års alderen kom A$AP Rocky i fængsel for narko relaterede årsager. Da han kom ud af fængslet flyttede han til New Jersey for at koncentrere sig om det han elskede at lave, nemlig musikken og rap.

Anholdt i Sverige[redigér | rediger kildetekst]

A$AP Rocky blev i juli 2019 varetægtsfængslet i Sverige sigtet for overfald i forbindelse med et gadeslagsmål. Den amerikanske præsident Donald Trump opfordrede på Twitter den svenske statsminister Stefan Löfven til at hjælpe med at få rapperen løsladt, hvilket statsministeren afviste.[1] Han blev efterfølgende dømt for vold og fik en betinget dom, han valgte ikke at anke.[2][3]

Diskografi[redigér | rediger kildetekst]

 • LiveLoveA$AP (debutmixtape, 2011) med Wandy lam
  • "Peso" (Single)
  • "Purple Swag" (Single)
 • LongLiveASAP (debutalbum, 2012)
 • Beauty and the Beast: Slowed Down Sessions (Chapter 1) (Som Lord Flacko, udgivelsesdato ikke offentliggjort)
  • "Multiply" med Juicy J (Single, album ikke offentliggjort)
 • At.Long.Last.ASAP

Film/TV-Serier/Dokumentar[redigér | rediger kildetekst]

 • SVDDXNLY - Dokumentar af Noisey - Delt op i 5 episoder
 • Dope - High School Comedy - 2015

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

 1. ^ Svensk statsminister svarer Trump om A$AP Rocky-anholdelse: 'Alle er lige for loven' Arkiveret 21. juli 2019 hos Wayback Machine Lars Lindevall 20. juli 2019 på dr.dk hentet 28. juli 2019
 2. ^ Pedersen, Mette Stender (14. august 2019). "Rapperen A$AP Rocky skyldig i voldeligt overfald på 19-årig". TV 2 Nyhederne. Arkiveret fra originalen 3. januar 2020. Hentet 3. januar 2020.
 3. ^ Clausen, Mikkel (5. september 2019). "ASAP Rocky anker ikke sin dom". Gaffa. Arkiveret fra originalen 3. januar 2020. Hentet 3. januar 2020.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

RapperSpire
Denne biografi om en rapper er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi