Aalborg Bibliotekerne

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Denne side virker ikke som en encyklopædisk artikel
 Du kan se hvad Wikipedia er og ikke er og hjælpe ved at omskrive den til en konkret og dokumenteret beskrivelse af fakta.

Aalborg Bibliotekerne er det ene af Danmarks 6 centralbiblioteker. Biblioteket har en række filialer.

Filialer[redigér | redigér wikikode]

Farstrup Bibliotek[redigér | redigér wikikode]

Kost Tekst mangler, hjælp os med at skrive teksten

Biblioteket Grønlands Torv[redigér | redigér wikikode]

Biblioteket Grønlands Torv er en filial af Aalborg Bibliotekerne beliggende i Aalborgs sydøstlige hjørne i et område kaldet Grønlandskvarteret. Biblioteksfilialen er placeret i bunden af et højhus, som fortrinsvis beboes af handicappede personer, der således har ubesværet adgang til bibliotekslokalet. Biblioteket hører til Team Syd som også består af Kongerslev bibliotek og Storvorde bibliotek. Storvorde bibliotek åbner 21. januar 2008 i nye lokaler, på rådhuset i Storvorde.

Biblioteket Grønlands Torv er sammen med Biblioteket Ørnevej, København, de eneste folkebiblioteker i Danmark, som har en særsamling for og om døve og hørehæmmede.

Haraldslund Bibliotek[redigér | redigér wikikode]

Haraldslund Bibliotek er et lokalbibliotek i Aalborg Bibliotekerne. Det har til huse i Haraldslund Vand- og Kulturhus i Aalborg Vestby. Haraldslund Bibliotek er, som det første bibliotek i Danmark, en del af et kombineret idræts- og kulturhus: Haraldslund. Bibliotek, svømmehal, motionscenter og mødelokaler findes under samme tag, og det har givet mulighed for at skabe et spændende hus, der rummer både kulturelle-, folkelige- og idrætsaktiviteter.

Der er ansat i alt 6 personer,hvoraf de 3 er bibliotekarer,2 assistenter samt en i flexjob. Biblioteket er organisatorisk knyttet sammen med bibliotekerne i Nørresundby, Løvvang, Vestbjerg og Hasseris.

Hals Bibliotek[redigér | redigér wikikode]

Hals Bibliotek er et familiebibliotek. Biblioteket ligger centralt i Hals by lige ud mod Skansen. Udenfor biblioteket ligger en legeplads som et tilbud til mindre børn.

På Hals Bibliotek kan man få information, hjælp og vejledning i alt, hvad der har med det offentlige at gøre. Der tilbydes borgerservice i hele bibliotekets åbningstid som et supplement til Aalborg Kommunes BorgerServiceCentre.

Hals Bibliotek er ét af Aalborg Bibliotekernes lokalbiblioteker

Hasseris Bibliotek[redigér | redigér wikikode]

Hasseris Bibliotek er et filialbibliotek af Aalborg Bibliotekerne centralt beliggende i Hasseris bymidte. Biblioteksfilialen blev oprettet i 1952 i den gamle købmandsgård Svalegården, som blev flyttet fra Nytorv til Hasseris i 1952. I 1968 flyttede Hasseris Bibliotek til nye lokaler i Hasseris Bymidte.

Kongerslev Bibliotek[redigér | redigér wikikode]

Kost Tekst mangler, hjælp os med at skrive teksten

Løvvang Bibliotek[redigér | redigér wikikode]

Løvvang Bibliotek ligger i Løvvang Shoppingcenter, Nørresundby, hvortil der er gode parkeringsmuligheder. Løvvang Bibliotek henvender sig til hele familien og lægger vægt på at have et bredt udvalg af materialer, såvel danske som udenlandske.

De materialer, vi ikke har til disposition på Løvvang Bibliotek, tilvejebringer vi fra Hovedbiblioteket i Aalborg eller fra et andet lokalbibliotek. Der er daglig transport mellem Hovedbiblioteket og de forskellige lokalbiblioteker.

Avislæsesalen er åben daglig fra kl. 9.00

Biblioteket tilbyder pc´er med gratis adgang til internettet.

Der findes en scanner og farveprinter, som man kan benytte mod betaling.

Nibe Bibliotek[redigér | redigér wikikode]

Kost Tekst mangler, hjælp os med at skrive teksten

Nørresundby Bibliotek[redigér | redigér wikikode]

Nørresundby Bibliotek ligger i dag (2008) på adressen Østerbrogade 52B i Nørresundby. Biblioteket har imidlertid ligget flere andre steder i byen:

Sidst i 1800tallet opstod der i Danmark lejebiblioteker, hvor man mod betaling kunne låne bøger. Sidst i århundredet blev et lejebibliotek oprettet i Nørresundby af Christian Halkier i Østergade. Dette bibliotek havde en bogbestand på lidt over 1.000 bind.

I sommeren 1917 opstod tanken om et folkebibliotek i Nørresundby. Pastor M. Dystrup og kantor Leth var ophavsmændene bag idéen, og begge blev valgt ind i det femmandsudvalg, der fik til opgave at føre planerne ud i livet. I 1918 stiftede man "Biblioteksforeningen for Nørresundby og Omegn", hvilket betød, at også borgere i nabokommunen Sundby-Hvorup skulle kunne låne bøger på biblioteket. 21. november 1918 åbnede biblioteket i en lille toværelses lejlighed i Østergade 13, hvor lærer Christian Lørup blev ansat som bibliotekar.

Nørresundby Bibliotek er et lyst og indbydende bibliotek. I januar 2008 genåbnede biblioteket efter en måneds nyrenovering.

Når man træder ind i biblioteket, bliver man mødt af et inspirationsområde, hvor man kan finde spændende bøger. Hvis man vil se nærmere på nogle af bøgerne, kan man tage dem med sig videre ind i biblioteket og studere dem i en af de hyggekroge, der findes over hele biblioteket. I læsehjørnet er der stille og roligt. Her kan man fordybe sig i dagens avis eller de nyeste blade, eller man kan nyde udsigten over fjorden og Limfjordsbroen. Har man lyst, kan man drikke en kop kaffe til.

Der er mulighed for at arbejde i fred og ro ved en af bibliotekets computere. Hvis man har en bærbar pc med, er det muligt at komme på nettet, for der er trådløst internet over hele biblioteket.

Også børnene er der tænkt på. Til de mindste og deres forældre er der et område, der indbyder til hyggelæsning og leg. Her kan forældrene også studere bøger om børn fra forældrehylden. De større børn kan hygge sig i deres område med gode bøger, pc'er og bordfodboldspil.

Storvorde Bibliotek[redigér | redigér wikikode]

Kost Tekst mangler, hjælp os med at skrive teksten

Svenstrup Bibliotek[redigér | redigér wikikode]

Svenstrup Bibliotek er, en filial af Aalborg Bibliotekerne, beliggende i Svenstrup i den sydlige del af Aalborg Kommune.

Biblioteket har til huse i en gammel villa og ligger centralt ved Torvet og i umiddelbar nærhed af byens forretningsliv samt tæt på skole og andre institutioner.

Biblioteket Trekanten[redigér | redigér wikikode]

Kost Tekst mangler, hjælp os med at skrive teksten

Vejgaard Bibliotek[redigér | redigér wikikode]

Kost Tekst mangler, hjælp os med at skrive teksten

Vestbjerg Bibliotek[redigér | redigér wikikode]

Desværre lukket den 1. januar 2011

Vodskov Bibliotek[redigér | redigér wikikode]

Kost Tekst mangler, hjælp os med at skrive teksten

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Nørresundbys historie 1850-1970 / [redaktionsudvalg Johs. E. Tang Kristensen ... et al.]. – [Nørresundby] : Nørresundby byhistoriske Samling, 1983. – 440 sider. ISBN 87-981472-1-8

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]

Bogstak Stub
Denne biblioteksrelaterede artikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.


Odczyt z laty.svg Denne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.