Grønlandskvarteret

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Grønlandskvarteret
HansEgedesKirke-Aalborg-2.jpg
Hans Egedes Kirke
Overblik
Land Danmark Danmark
Region Region Nordjylland
Kommune Aalborg Kommune
Sogn Hans Egedes Sogn
Postnr. 9210 Aalborg SØ
Demografi
Gug bydel 13.092 (2009)
Aalborg by 122.461 (2009)
Andet
Tidszone UTC +1

Grønlandskvarteret [1] er et kvarter i Aalborg sydøst, hvis gader hovedsageligt er opkaldt efter steder på Grønland og personer i Grønlands historie. I kvarteret findes også, på Umanakvej, Det Grønlandske Hus. Et antal af de butikker der findes i området har navne der associerer til Grønland. Grønlandskvarteret er beliggende i den nordlige del af Aalborgbydelen Gug og fire kilometer syd for Aalborg Centrum.

Grønlands Torv er et centralt torv i kvarteret. Hans Egedes Kirke er sammen med det karakteristiske højhus på torvet med Biblioteket Grønlands Torv i stuen en af de bygninger, der ligger rundt om torvet. Aalborg Seminarium, Center for Undervisningsmidler og Seminarieskolen ligger på Mylius Erichsens Vej. Fodboldklubben B52/AFC har sine baner ved Scoresbysundvej i kvarteret.

Grønlandskvarteret er en nyere bydel resultat af Aalborg kommunes planlægning af området omkring Eternitten og op til motorvejen. Den ældste del hedder Frydendal og er bygget på Kridtbakken med udsigt over Aalborg Ådal. De øvrige dele er bygget fra 1950 og fremad.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Fodnoter[redigér | redigér wikikode]

Aalborgs våbenStub
Denne artikel om geografi i Aalborg Kommune er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Geografi