After Earth

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
After Earth
Logo
Overblik
Genre Science fiction
Instrueret af M. Night Shyamalan
Manuskript af Stephen Gaghan
Gary Whitta[1]
M. Night Shyamalan
Medvirkende Jaden Smith
Will Smith
Isabelle Fuhrman
Zoë Kravitz
Kristofer Hivju
Sophie Okonedo
Daha Mohamed
Fotografering Peter Suschitzky
Klip Andrew Rosenblum
Musik af James Newton Howard
Produceret af James Lassiter
Caleeb Pinkett
Will Smith
Distributør Columbia Pictures
Udgivelsesdato USA5. juni 2013
Danmark27. juni 2013
Censur 11 år Tilladt for børn over 11 år[2]
Længde 100 min.
Oprindelsesland USA USA
Sprog Engelsk
Budget $130.000.000
Indtjening $199,086,982
Links
på IMDb
på scope.dk
på CinemaZone
i DFI's filmdatabase Rediger på Wikidata
i SFDb Rediger på Wikidata
Officiel hjemmeside
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

After Earth (oprindeligt kendt som 1000 A.E.) er en amerikansk Science fiction thriller instrueret af M. Night Shyamalan, med skuespillerne Will Smith og hans søn Jaden Smith i hovedrollerne som Cypher og Kitai Raige. Den er distribueret af Columbia Pictures.

Handling[redigér | rediger kildetekst]

En nødlanding på Jorden 1.000 år efter katastrofale begivenheder, der tvang menneskeheden til at opgive planeten, efterlader teenageren Kitai Raige (Jaden Smith) og sin far Cypher (Will Smith) strandede. Da Cypher er i kritisk tilstand skal Kitai ud på en farefuld rejse for at signalere efter hjælp. Ukendt terræn, udviklede dyrearter der nu regerer planeten og et ustoppelig fremmede væsen der undslap under styrtet. Faren og sønnen må lære at samarbejde og lære at stole på hinanden, hvis de ønsker nogen chancer for at undslippe jorden og vende hjem.[3]

Medvirkende[redigér | rediger kildetekst]

Produktion[redigér | rediger kildetekst]

Optagelserne til After Earth begyndte i februar 2012. Manuskriptet blev oprindeligt skrevet af Gary Whitta og omskrevet af Shyamalan og endelig poleret af Stephen Gaghan i slutningen af 2011.[1] En stor del af optagelserne fandt sted i Costa Rica, Humboldt County, Californien og i Aston Township, Pennsylvania. Et billede af Jaden Smiths karakter i kostume blev udgivet den 15. februar 2012.[4] After Earth er optaget med Sonys CineAlta 24P HD kamera.[5]

Modtagelse[redigér | rediger kildetekst]

After Earth modtog hård kritik fra de fleste anmeldere. Rotten Tomatoes gav filmen en score på 11% baseret på 189 anmeldelser med en gennemsnitlig vurdering på 3,8/10.

Filmen blev nomineret i seks ud af ni kategorier ved Den 34. Razzie-Uddeling, der uddelte priser til de værste film fra 2013. Filmen "vandt" tre priser, i kategorierne "Værste hovedrolle" (Jaden Smith), Værste birolle (Will Smith) og Værste filmpar (Jaden og Will Smith).

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b JEFF SNEIDER (10. november 2011). "Gaghan polishes Shyamalan's 'A.E.'". Variety.
  2. ^ After EarthMedierådet for Børn og Unge
  3. ^ "Random House, Sony Pictures Consumer Products, and Overbrook Entertainment Announce After Earth". Sony Pictures. 13. juli 2012.
  4. ^ Russ Fischer (15. februar 2012). "Jaden Smith Shows Off His 'After Earth' Costume". Slashfilm.
  5. ^ Carolyn Giardina (27. februar 2012). "M. Night Shyamalan Shooting 'After Earth' on Sony's F65 Camera as Studio Launches Training Program". The Hollywood Reporter.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

AmerikanskSpire
Denne artikel om amerikansk film er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Film