Anna Borg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Anna Gudmundine Gudrun Borg (født Anna Borgtórsdóttir 30. juli 1903 i Reykjavik14. april 1963 ved Oslo) var en dansk skuespillerinde.

Anna Borg, der var datter af den islandske skuespiller Stefania Gudmundsdóttir, blev uddannet fra Det Kongelige Teaters elevskole i 1928 og debuterede som Maria året efter i Galgemanden. Hun var tilknyttet Det Kongelige Teater til sin død på nær fire år på Dagmarteatret og Folketeatret. Særligt populær blev hun for sin rolle som Gretchen i Faust. Hun blev gift med Poul Reumert i 1932 og var fra 1958 lærer ved Det Kongelige Teaters Elevskole. 1941 modtog hun Ingenio et arti.

Hun omkom, da et Icelandair-fly styrtede ned ved Oslo Lufthavn, Fornebu. Reumert udgav i 1964 Anna Borgs erindringer med et udvalg af hendes breve, dagbøger og båndoptagelser.

Filmografi[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

SkuespillerSpire
Denne danske skuespillerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
Harlekin Columbine Tivoli Denmark.jpgArtiklen om skuespilleren Anna Borg kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.