Arvid Ringheim

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Arvid Ringheim
Personlig information
Født 2. april 1880 Rediger på Wikidata
København, Danmark Rediger på Wikidata
Død 11. december 1941 (61 år) Rediger på Wikidata
Nationalitet Danmark Dansk
Børn Lise Ringheim Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Filminstruktør, manuskriptforfatter, skuespiller Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Arvid Ringheim (født 2. april 1880 i København, død 11. december 1941) var en dansk skuespiller. Han var tvillingebror til skuespilleren Viking Ringheim og far til skuespillerne Gudrun (1915-1971) og Lise Ringheim.

Ringheim var søn af løjtnant og grosserer Henrik Gottschalck Ringheim (1853-1921) og hustru Cathinca Vilhelmine Ringheim (1851-1911). Faren kom oprindeligt fra Sverige, hvor han var født i Stockholm, men blev dansk gift og bosatte sig i København.[1][2]

Ringheim scenedebuterede i Esbjerg og medvirkede ved flere teatre rundt om i landet, inden han i 1903 engageredes ved Frederiksberg Morskabsteater. Han gjorde sig bemærket som karakterskuespiller. Han filmdebuterede i 1910 i stumfilmen Fra det mørke København og arbejdede også som filminstruktør, manuskriptforfatter og skuespiller. Han deltog i seks af Frans Lundbergs film.

Arvid Ringheim (helt til venstre) i en iscenesættelse af Felix Saltens "Fra den anden Bred" på Folketeatret, måske i 1911. De andre skuespillere er Agnete Blom, Albrecht Schmidt, Sigrid Neiiendam og William Bewer. Billedet er taget af Holger Damgaard.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

DanmarkSpire
Denne biografi om en dansker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
Artiklen om Arvid Ringheim kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.