Aurehøj Gymnasium

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Aurehøj Gymnasium
Generelle informationer
Type Gymnasium
Sted Gentofte, Danmark
Grundlagt 1906; 115 år siden (1906)
Tidligere navn Ingeborg Helms' Skole
Rektor Anette Hestbæk Jørgensen
Eksterne henvisninger
www.aurehoej.dk
CVR-nummer 29546746 Rediger på Wikidata
Oversigtskort

Aurehøj Gymnasium (Tidligere Aurehøj Amtsgymnasium og Aurehøj Statsgymnasium[1]) er et gymnasium, der ligger i Gentofte, nord for København. Gymnasiet er kendt for sit alsidige musikliv.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Skolen opstod som en privat pigeskole, Ingeborg Helms' Skole, i 1906. Et godt ry gjorde, at skolen hurtigt fik flere elever, og allerede i 1908 åbnede skolen sit eget skolehus på Gersonsvej i Hellerup, tegnet af arkitekt Christen Larsen (siden overtaget af Gunnar Jørgensens Skole og nedrevet). I 1919 blev skolen imidlertid statsskole og skiftede navn til Aurehøj, efter en nærliggende høj.

I 1944 tvang den trange plads dog skolen til at flytte til dens nuværende placering i Gentofte. Den tidligere Gentofte Skole, opført 1904-06 af Andreas Thejll og udvidet 1919, blev overtaget til formålet, og anlægget blev i tiden 1941-44 udbygget. I 1986 overtog Københavns Amt gymnasiet, men gymnasiereformen af 2004 betyder, at skolen er blevet selvejende.

Skolens tidligere rektor, Marianne Zibrandtsen, er bl.a. kendt for sit arbejde i Gymnasieskolernes Rektorforening, hvor hun bl.a. markerede sig i forbindelse med gymnasiereformen af 2004. I forbindelse med Venstre-regeringens nedskæringer på gymnasieområdet i 2015-16 trådte Aurehøjs Elevråd i karakter. Skolens elever nedlagde undervisningen intet mindre end tre gange i protest mod regeringens sparelinje og gjorde sig i den omgang bemærket i både TV2, Gymnasieskolen og Metroexpress.[2]

Kendte studenter[redigér | rediger kildetekst]

Årstal mangler[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Awatcornertower01.JPGDenne artikel om en bygning eller et bygningsværk kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.