Børnefonden

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
BØRNEfonden
Bornefonden.jpg
Børnefondens center i Kandé, Togo
Generelle informationer
Type Fond
Interesse Nødhjælp til børn
Hjemsted Danmark København, Danmark
Grundlagt 1986Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
www.bornefonden.dk
CVR-nummer 33969813Rediger på Wikidata
Pige tager sig af sine mindre søskende i Mali Vestafrika

BØRNEfonden er en organisation, der hjælper børn i fattige lande ved at sponsorere dem. På den måde forsøger man at gøre dem sunde, uddanne dem, og forberede dem til et selvstændigt voksenliv. Derudover støtter organisationen børnene og deres forældre til at skabe et varigt eksistensgrundlag og en fortsat udvikling i lokalsamfundet.

Man kan som privat eller virksomhed blive sponsor for børn over hele verden ved at give en månedlig ydelse på 225 kroner for hvert barn , man vil sponsorere. Pengene går til blandt andet skolegang og medicin og derudover til lokalområdet, hvor der blandet andet bygges skoler, børnehaver og brønde.

BØRNEfonden har egne programmer i fem lande, Benin, Burkina Faso, Kap Verde, Mali og Togo, men er samarbejdspartner med CFI (Child Fund International), så der kan oprettes sponsorater for børn i Mexico, Honduras, Dominica, Ecuador, Bolivia, Brasilien, Angola, Gambia, Zambia, Uganda, Etiopien, Senegal, Kenya, Østtimor, Indonesien, Indien, Fillipinerne og Sri Lanka.

Udviklingsarbejdet gennemføres i samarbejde med familierne, der involveres i styring og udvikling af aktiviteter og institutioner for at sikre, at lokalbefolkningen er parat til at tage over og fortsætte udviklingen, så BØRNEfonden kan flytte sin indsats.

Organisationen ledes af en ulønnet bestyrelse. Formand er Stine Bosse.

BØRNEfonden er medlem af ChildFund Alliance, som er et samarbejde mellem 12 selvstændige organisationer fra 12 forskellige lande, der tilsammen arbejder i 55 lande. Sammen deler landene visioner og forpligter sig til at nå den højeste standard for ledelse, økonomi, markedsføring og programarbejde, der hjælper børn ud af fattigdom.

Børnefondens blev oprettet tidligere chefredaktør for BT Morten Pedersen Grymer i samarbejde af Christian Children's Fund.[1]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]