Benny Schytte

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Benny Schytte
Født 1949 Rediger på Wikidata
Nationalitet Danmark Dansk
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Forfatter, kultursociolog Rediger på Wikidata
Arbejdsgiver Statens Byggeforskningsinstitut (2001-2008) Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Benny Schyttes hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Benny Schytte (født 1949) er kultursociolog og tidligere forskningsmedarbejder på Statens Byggeforskningsinstitut (2001-2008). I dag er han selvstændig med egen foredrags- og rådgivningsvirksomhed inden for udendørs lege- og læringsmiljøer, byrum m.v. samt studieture i København og Berlin. Fra 1992 - 2002 var han formand for Dansk Legeplads Selskab og redaktør af DLS's tidsskrift Legepladsen. Medlem af Kulturrådet for børn, Kulturministeriet 1990-1994. Modtog i 1980 Idrættens PH-pris Gerlev-prisen. I 2005 modtog han Peter Sabroe-prisen, Peter Sabroe-seminariet, Århus for udvikling af pædagogisk idræt samt udbredelse af kendskab til nye lege- og læringsmiljøer. I 2017 modtog han ERNA-prisen, som uddeles af Dansk Historisk Pædagogisk Forening ’til et menneske, som har ydet en særlig indsats i forhold til foreningens mål og arbejde, eller som via sit virke har placeret sig i dansk, pædagogisk historie’. Han er bestyrelsesmedlem i Dansk Pædagogisk Historisk Forening siden 2018 og tidligere bestyrelsesmedlem i Boldklubben FREM og Hafnia-hallen, København (2017 - 2019). Hans nyeste bog fra 2020 er Legepladsens Pædagogik - om leg, legepladser og pædagogik.

Bibliografi[redigér | rediger kildetekst]

Benny Schytte er forfatter eller medforfatter på en række bøger om leg, idræt og udendørs lege- og idrætsmiljøer. Foruden bogudgivelserne har han deltaget i flere forskningsprojekter.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
DanmarkSpire
Denne biografi om en dansker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi