Bernardo Provenzano

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Bernardo Provenzano (født 31. januar 1933) er tidligere frontfigur for den italienske mafia La Cosa Nostra. Han er blevet anset for den direkte efterfølger for Toto Riina, der blev pågrebet i 1993.

Selv blev Provenzano anholdt den 11. april 2006 i den lille by CorleoneSicilien, efter at have holdt sig skjult for myndighederne i 43 år.

Anholdelsen var en del af en offensiv mod den organiserede kriminalitet i almindelighed og mod San Lorenzo-klanen i særdeleshed.

Mere om prozenzano:

Bernado Provenzano blev født d. 31. januar 1933 i byen Corleone. Provenzano opvoksede i Corleone, sammen med sine 6 brødre. Provenzano kom allerede ind i mafiaen i Corleone i hans sene teenageår. Da Provenzano kom ind i mafiaen var det Michele Navarra der var leder. I 1950 gik Navarra og Luciano Leggio i krig med hinanden. Provenzano blev gode venner med Leggio, og holdt med ham. Provenzano skød flere af Navarras tilhængere. Mange så Provenzano, som en af mafiaens bedste mænd til at dræbe med skydevåben. Provenzano blev Corleones mafialeder i 1993, efter at Totó Riina blev anholdt. Provenzano blev anholdt d. 11. april 2006 i Corleone.

Italien Stub
Denne biografi om en italiener er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi