Bruger:Tøndemageren/Procedure

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Procedure for genopretning/gendannelse af tidligere slettede artikler[redigér | rediger kildetekst]

Det sker undertiden at artikler slettes, oftest gennem sletningsdiskussioner, som måske ikke skulle have været slettet. Hvis du mener, at en artikel ikke skulle have været slettet, har du flere muligheder for at opponere mod beslutningen. Det afhænger da af årsagen til sletning. Disse årsager fremgår af de følgende afsnit. Hvis du skulle være i tvivl om, hvordan du gør, kan du altid kontakte en erfaren bruger. De vil som regel altid være behjælpelige med de praktiske og tekniske udfordringer, du måtte møde.

Hvis din gendannelse bliver udsat for kritik, så bemærk, at du som udgangspunkt skal antage, at din modpart er i god tro. Det samme kan du forvente fra modpartens side, og hvis der alligevel opstår konflikt, bør du kontakte en administrator.

Notabilitet[redigér | rediger kildetekst]

Hvis en artikel er slettet på grund af manglende notabilitet, skal du oprette et gendannelsesforslag. Her kan du med fordel bruge {{Ping|brugernavn1|brugernavn2|m.fl.}} til at meddele de brugere, der deltog i den oprindelige diskussion, at du har åbnet for en ny diskussion om emnet. Det vil desuden være god kutyme at gøre opmærksom på oprettelsen af forslaget på den tilhørende diskussion om sletning af artiklen.

Du kan også med fordel oprette et bud på, hvordan artiklen kan se ud i [[Bruger:brugernavn0/sandkasse]], for at give alle parter i diskussionen et bedre grundlag at vurdere ud fra.

Kvalitet[redigér | rediger kildetekst]

Hvis artiklen er slettet, fordi kvaliteten var for dårlig[a] kan du eventuelt prøve at oprette artiklen igen. Her vil det være god kutyme at gøre brugere, der tidligere har diskuteret pågældende artikel, opmærksomme på, at du nu har oprettet en ny artikel. Det kan gøres gennem en kommentar på selve sletningsforslaget. Denne kommentar kan med fordel indeholde en klar tilkendegivelse af, hvorfor du er uenig i den oprindelige sletningsårsag.

Skulle artiklen være slettet grundet brud på ophavsret, er det et krav, at en ny version ikke indeholder denne tekst igen.

Tæt på[redigér | rediger kildetekst]

Er artiklen slettet grundet mistanke om selvbiografering eller andet hvor brugeren skønnes at være for tæt på emnet, kan den normalt ikke kræves gendannet af samme bruger. Mener du, at en artikel er blevet slettet uretmæssigt, kan du dog kræve den gendannet, men det fordrer, at du kan godtgøre, at du vitterlig er uafhængig. Hvis en artikel er slettet på baggrund af selvbiografering, kan du frit oprette artiklen igen, såfremt du ikke har en tæt relation til den person eller det emne, artiklen omhandler.

Sletning uden forudgående diskussion[redigér | rediger kildetekst]

Artikler slettes også ofte uden forudgående diskussion. Disse artikler kan du frit genoprettet igen, såfremt du vurderer, at emnet er relevant og du kan dokumentere relevansen. Du skal dog være opmærksom på, at hvis artiklen er slettet uden diskussion, er det oftest fordi den er blevet opfattet som hærværk, ikke-neutralt, reklame eller forherligende, eller uden almen relevans. Se gerne hvad Wikipedia ikke er.

Eventuelt andet[redigér | rediger kildetekst]

Skulle der være tilfælde, der ikke falder ind under det ovenfor beskrevet, anmodes der om, at man enten blot opretter et gendannelsesforslag, man tager fat i en anden bruger eller administrator, eller stiller spørgsmål på denne sides diskussionsside.

Noter[redigér | rediger kildetekst]