Spring til indhold

Brugerdiskussion:Entropeter

Sidens indhold er ikke tilgængeligt på andre sprog.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, Entropeter!
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst; den vil hjælpe dig med at komme i gang.

Du kan starte med at læse vores fulde velkomst, og læse punkterne nedenfor.

Hvis du har brug for yderligere hjælp, besøg da gerne hjælpe- og chatkanalen, hvor du kan få et svar meget hurtigt.

Sidst, men ikke mindst, er du velkommen til at læse vores politikker og normer, for at sikre dig at du ikke bryder dem ved et uheld.

Med venlig hilsen Knud Winckelmann 20. okt 2010, 10:44 (CEST)

Indledninger[rediger kildetekst]

Hej Entropeter

Jeg vil blot gøre dig opmærksom på, at det er praksis her på wikipedia at starte artiklerne med en indledning og ikke have et separat afsnit der hedder "Indledning". Ellers flot arbejde :) mvh Tøndemageren 16. maj 2011, 14:02 (CEST)

Et par tips i forbindelse med arbejdet[rediger kildetekst]

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl.
Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du laver større eller mindre ændringer i artikler, samt når du laver nye artikler, så husk venligst at udfylde feltet "Opsummér redigering" placeret under den store redigeringsboks. Dette er med til at informere andre wikipedianere om, hvad du har rettet på den aktuelle side. Du sparer således andres tid, hvis du lige noterer, at du f.eks. blot har rettet en stavefejl. Omvendt kan det også tiltrække ekstra opmærksomhed, hvis du noterer, at du har lavet en større omskrivning eller tilføjelse til en artikel, så dine tilføjelser kan blive læst igennem. Hvis du har svært ved at huske at beskrive dine ændringer, kan du tilrette dine indstillinger, således at du får besked, hvis ikke du har beskrevet en ændring.

Hej!

Her skriver du "Byen Nazarath blev tilsyneladende først grundlagt lang tid efter Jesu fødsel og man kan derfor ikke sige at "Jesus beviseligt kom fra Nazarath"", men det stemmer ikke med oplysningerne i artiklen Nazareth, så dén artikel må du meget gerne berige med oplysningen om den sene grundlæggelse samt kilderne til det. --Palnatoke 25. feb 2012, 12:22 (CET)

WikiProjekt Fysik[rediger kildetekst]

Hej Entropeter!

Du har redigeret nogle artikler om fysik, så har du måske lyst til at være med i WikiProjekt Fysik? :) Som et WikiProjekt er det ikke forpligtende og går mest ud på at få en mere fokuseret indsats og mulighed for at samarbejde med andre wikipedianere. Hvis du har lyst, kan du tilføje dig selv på deltagerlisten her. --Inc (diskussion) 19. jan 2020, 20:00 (CET)

Husk kilder[rediger kildetekst]

Kære Entropeter.
Dansk Wikipedia er rigtigt glade for din(e) ændring(er). Vi har dog den politik, at der skal være pålidelige kilder i artiklerne.

Hvis du har en kilde til dit bidrag, kan du tilføje den ved at bidrage igen, og efter sætningen skrive <ref>din kilde</ref>. Du kan også skrive din kilde herunder og "pinge" mig vha. {{Svar til}} eller skrive din kilde på min diskussionsside; så vil jeg indsætte den for dig. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig (ligeledes med {{Svar til}} eller på min diskussionsside) eller nybegynderforummet. Du kan læse mere i Hjælp:Kildeangivelser for nybegyndere.

Vi ser frem til, at du forhåbentligt kan blive en fast bidragsyder fremadrettet. Med venlig hilsen — Biscuit‑in‑Chief :-) (Diskussionsside • Bidrag) 29. jan 2020, 21:12 (CET).


Kalif vs emir[rediger kildetekst]

Hej, din seneste rettelse til artiklen Umayyade-kalifatet‎, samt tilknyttet kommentar undre mig en smule, kan du uddybe hvad (eller retter hvorfra) du har opfattelsen af at kalif-betegnelsen ikke blev anvendt i den formative periode af islam, inden Muawiya's kup af kalifatet. Mvh --Xhmee 22. okt 2020, 01:10 (CEST)

Hej Xhmee På de mønter Muawiya fik lavet, kalder han sig konsekvent "Amir al-Mu'minin", hvilket på dansk må blive til de "emir for de trofaste" eller "de troendes behersker". Der findes også andre inskriptioner fra Muawiya, hvor han bruger samme titel, mens han aldrig bruger titlen kalif. Hvad der ligger i betegnelsen "al-Mu'minin" er også noget uklart, idet Muawiya har forsynet sine mønter med kristne kors eller zoroastriske ildaltre. --Entropeter (diskussion) 1. nov 2020, 00:21 (CET)

Hej, jeg har kopieret jeres diskussion til Diskussion:Umayyade-kalifatet#Kalif vs emir‎, da det er dér, den hører til. --Inc (diskussion) 1. nov 2020, 11:19 (CET)