Brugerdiskussion:Fifi J

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Fifi J!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen Sir48 (Thyge) 22. dec 2007, 16:10 (CET)

Lad venligst være med at skrive sludder i artiklerne. Vi prøver at lave en seriøs encyklopædi, ikke en side fuld af jokes. Hvis du er mere til den slags, skulle du prøve Spademanns Leksikon. --Brandsen 24. jan 2009, 00:34 (CET)

Wikipedia er ikke...

På Wikipedia er vi meget glade for nye bidrag, men vi har nogle grundregler, og da ikke alle dine bidrag ser ud til at være i overensstemmelse med disse, vil vi gerne minde om at Wikipedia ikke er:

  • ... et sted hvor du skal reklamere for dig selv, dine venner, din hjemmeside, arbejdsplads eller forening eller bare butikker og hjemmesider, du godt kan lide
  • ... en ordbog – brug i stedet Wiktionary
  • ... en talerstol
  • ... en kampplads eller diskussionsforum
  • ... et sted hvor du kan uploade billeder, blot for at dele dem med dine venner
  • ... et CV-indeks
  • ... en netavis eller blog
  • ... et chatroom
  • ... en kogebog – brug i stedet Wikikogebogen

Du kan læse mere om hvad Wikipedia ikke er, og samtidigt er det vigtigt at du skriver ud fra et neutralt synspunkt.

Ved at overholde disse regler får vi alle mest ud af det i længden. Du er selvfølgelig velkommen til at spørge i begynderforummet, såfremt du har yderligere spørgsmål.

Med venlig hilsen Kåre Thor Olsen (Kaare) 24. jan 2009, 00:54 (CET)

Jamen fakta er jo altså at Hanne har øffet noget så læsterligt i det, fordi hun gik i en skak-mat, fordi hun glemte at tænke sig om.--Fifi J 24. jan 2009, 01:01 (CET)

Faktum er også, at Fifi J ikke har læst de dokumenter, der henvises til herover. Hverken folks private sympatier eller antipatier er velkomne i Wikipedia. Bidrag skal være saglige og velunderbyggede. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 24. jan 2009, 01:07 (CET)

Hold dig til verificerbare fakta![rediger kildetekst]

... og ikke personlige spekulationer. Vi gider ikke folk der tror wikipedia er et forum for conspiranoianuts, så krøl lige dine personlige antipatier sammen til en chilensk snublekyse. Vi bliver glade hvis du kan komme med seriøse bidrag, men personlige tenaker omkring Hanne-Bech Hansens hørelse hører til på modkraft.dk. Kan du leve med de spilleregler bgliver det sikkert fedt, og ellers skal vi gennem et uskønt forløb der ender med at jeg blokerer dig permanent for ikke at have styr på forskellen mellem kilder og alle ved da at ...'. Det gider jeg ikke, så spil efter reglerne! -- Bruger:Wegge 24. jan 2009, 01:43 (CET)

Viden eller gætterier[rediger kildetekst]

Hej Fifi J. Måske du skulle holde dig til emner, du ved noget om. "Sodium fluoride" hedder natriumfluorid på dansk, og at en forbindelse er en insektgift er ikke ensbetydende med, at det er særlig farligt for mennesker. Undgå i øvrigt at bruge answers.com som kilde. --CarinaT 31. jan 2009, 13:19 (CET)

Nu var det sådan set en kilde til Oxford University, der blev slettet i 2. omgang, men pyt, sandheden skal åbenbart gemmes bort..

Det ligger fast, at Oxford University skriver om sodium Fluoride, natriumfluorid på dansk, og her gætter jeg DERMED IKKE:

"Toxicology Very toxic by ingestion, inhalation and skin contact. 4g may be fatal. May cause burns. Severe eye irritant. Chronic exposure may cause lung damage. TLV 2.5 mg/m3 (as F)".

[1]

Det ligger også fast at engelsk wiki skriver om sodium fluride, som det hedder på min danske giftige Zendiumtandpasta:

"See also: Fluoride poisoning Sodium fluoride is classed as toxic by both inhalation (of dusts or aerosols) and ingestion.[8] In high enough doses, it has been shown to affect the heart and circulatory system, and the lethal dose for a 70 kg human is estimated at 5–10 g".

[[2]]

Desværre kommer de slet ikke ind på, hvor farlig fluor-akkumuleringen i folks kroppe er, men stoffet akkumulerer, det er der ingen tvivl om...

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Husk at tilføje en Kilde-sektion {{Reflist}} når du angiver kilder. + det samme som CarinaT skrev overfor --Masz 31. jan 2009, 18:02 (CET)

CarinaT og jer andre sletterøve, hvis du/i kan læse tysk bør du/i læse den tyske side:

[3]

Det står højt og tydeligt at man skal bruge handsker, når man arbejder med natriumflourid, det lyder ikke som det bedste at børste tænder i...


"Vorsichtsmaßnahmen [Bearbeiten] Natriumfluorid ist giftig. Das Einatmen von Stäuben ist zu vermeiden. Bei der Arbeit mit Natriumfluorid sind Handschuhe zu tragen. Als letal wird eine Menge von 15 mg/kg Körpergewicht angesehen".

Så jeg synes du/i skulle tage og lære tysk og engelsk og blive klogere på, hvad man allerede ved på andre wiki-sprog...

Fint at gøre artiklernes indhold mindre familiært, men kommentaren i redigeringsfeltet er nok mindre velvalgt. Pugilist (diskussion) 5. feb 2013, 16:13 (CET)

Svar til Ro på[rediger kildetekst]

Der står jo intet i det redigeringsfelt, der ikke er sandt. Hvorfor du finder sandheden uheldig er dit problem. Højesteret lagde vægt på at han var skyldig i racisme, han blev kun ikke dømt på grund af "teknisk jura":

"Der var tale om ulovlige udtalelser, da debattøren Lars Hedegaard i 2009 sagde, at »piger i muslimske familier bliver voldtaget af deres onkler, deres fætre eller deres far.«

Det fastslår Højesteret, som dog alligevel har valgt at frifinde Trykkefrihedsselskabets formand for racisme. Udtalelserne blev bragt i et interview på hjemmesiden snaphanen.dk, men ifølge Højesterets vurdering kan det ikke bevises, at Lars Hedegaard vidste, at udtalelserne ville blive offentliggjort.". Fra http://www.b.dk/nationalt/hedegaard-frifundet-for-racisme-i-hoejesteret

Og hvad har det med din konkrete redigering at gøre? Pointen er, at det sjældent fører noget konstruktivt med sig, når skribenterne på Wikipedia insisterer på at hævde den eneste sandhed, og ikke mindst når dette sker i sammenhænge, hvor denne insisteren ikke har direkte relevans for encyklopædien. Pugilist (diskussion) 5. feb 2013, 23:42 (CET)

Sagen er at du har det svært med at fakta er at jeg søger at værne om wikis rygte. Der er ingen grund til at signalere venskab med en racist, du må ikke glemme at Højesteret fastslog, ligesom by- og landsret, at han er racist, ikke islamkritisk som medierne fordrejer det til i misforstået hensyn til en krænker.--Fifi J (diskussion) 7. feb 2013, 08:44 (CET)