Brugerdiskussion:Filipfischer

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Filipfischer!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen JGC 5. dec 2007, 10:20 (CET)


Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du opretter nye artikler, så husk at kategorisere dem. Du skal altså finde eller oprette en eller flere kategorier, som de pågældende artikler passer ind under.

--PhoenixV 8. dec 2007, 23:27 (CET)

Neutralitet[rediger kildetekst]

Hej Filipfischer! Du må meget gerne søge at anlægge en mere neutral tone i dine artikler. Forsyn også gerne subjektive påstande med kildehenvisninger. --PhoenixV 8. dec 2007, 23:27 (CET)

Hej Phoenix, jep, jeg er med...vil gøre mit bedste....opretter kun opslag jeg opdager mangler herinde og som har eller har haft impact oftest kunst eller musikhistorisk...giv mig gerne lidt tid til lige at få opdateret det hele....damn, skal jo også nå ind til shawarma grill house i nat :/

Gangway's tidlige piberygende image kan bl.a. dokumenteres på denne side: http://www.stud.hum.ku.dk/iskov/artikler/herremod.htm

fortæl lige hvilke ting du ellers vil have dokumenteret...og jeg finder dem til dig...

Om kildehenvisninger[rediger kildetekst]

Hej Filipfischer. I forlængelse af ovenstående er det rigtig fint, at du har kilder til oplysningerne om Skarpretter (band), men når du skriver dem i opsummeringsfeltet, bliver de kun synlige, når man kigger på artiklens historik. Prøv at se i stilmanualen, hvordan man kan sætte kilderne ind i selve artiklen på en bedre måde. Mvh. Arne (Amjaabc) 17. maj 2010, 23:18 (CEST)[svar]

Hejsa. Jeg vil også gerne opfordre dig til at indsætte kilder direkte i artiklerne, dermed gør du det nemmere for andre at finde dem. Mvh Knud Winckelmann 14. jan 2011, 16:04 (CET)
Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl.

Læs også gerne Arne (Amjaabc)'s tip om kildehenvisninger herover igen. Mvh. --Medic (Lindblad) 27. maj 2010, 01:37 (CEST)[svar]

Hej Medic (Lindblad) - tak for tippet - tro det eller ej, så bruger jeg forhåndsvisning rigtig meget - men ind imellem bliver jeg fanget af opslag, jeg ikke havde forestillet mig at oprette, men som ligger i forlængelse af ting, jeg har beskrevet og som ikke på forhånd eksisterer - og når jeg kigger tilbage og eftersom jeg når længere i min research og sammenhængsforståelse, er der brug for større eller mindre tilføjelser og redigeringer, for at få en saglig, fair og balanceret artikel ud af det, som det kan være svært at gennemskue på forhånd - men skal nok holde dine tips i baghovedet.--Filipfischer 27. maj 2010, 02:36 (CEST)[svar]

Placering af kilder[rediger kildetekst]

Hej Filipfischer. Jeg beklager hvis du syntes at det virker chikanerende, når jeg indsætter kilde-skabelonen.

Årsagen er at jeg finder det ret uhensigtsmæssigt at disse kilder ikke fremgår tydeligt i selve artiklen, som foreskrevet af stilmanualen.

Du ved at artikelhistorikken findes, og det gør jeg også, men du kan ikke forvente at den "almindelige" bruger leder i denne efter kilder.

Det giver selvfølgeligt noget mere arbejde for dig, som skribent, at indsætte dem på den foreskrevne måde, men jeg mener at artiklernes vinder temmeligt meget ved at give læserne mulighed for nemt at finde kilden til oplysningerne. Mvh Knud Winckelmann 4. feb 2011, 19:29 (CET)

Jeg vil også gerne opfordre dig til at indsætte kilderne i teksten - det gør det meget nemmere, når artikler har mange rettelser; så kan det være svært at finde dem i historikken. --Arne (Amjaabc) 12. feb 2011, 22:22 (CET)
Jeg vil gentage opfordringen til at du placerer kilderne i selve teksten. Det er simpelthen ikke nok at placere dem i redigeringskommentaren, og der vil være risiko for at dine redigeringer kan blive fjernet som udokumenterede fordi man ikke umiddelbart opdager dine henvisninger. Hvis du har problemer med at placere kilder, så kan du eventuelt læse Wikipedia:Stilmanual#Noter/kilder/henvisninger. --Saddhiyama 14. feb 2011, 18:30 (CET)
Hej Saddhiyama. Efter opfordringerne placerer jeg også kilderne i selve teksten, så vidt det er muligt, med mindre der er tale om små nærmest ubetydelige småkorrigeringer, eller hvor det nærmest er forvirrende, hvis man i artiklen linker til andre lange eksterne artikler om et andet emne med en enkelt lille information i (Jeg kildedokumenterer selvfølgelig disse i forb. med redigeringen i historikken). Nu kan man sige, at de emner jeg beskriver er af hardcore subkulturel art, og ikke noget, der får en særlig stor konsekvens for nogen eller noget, hvis ikke alle kilder står smack in your face i selve artiklen i forhold til om de står i historikken. Måske er det også en god idé at sætte tingene i de rette proportioner - jeg gør virkelig mit bedste, skriver kun lejlighedsvis på Wikipedia og holdt oppe mod alle dem, der blot skriver anonymt uden at kildedokumentere noget som helst, synes jeg at det faktum, at jeg angiver kilder til alt er rimelig respektfuldt overfor dette fantastiske site og dets udgangspunkt. Jeg har 100% respekt for kildekravet og skriver ikke noget, jeg ikke kan dokumentere. Og jeg angiver altid kilderne. Det er mig faktisk ret magtpåliggende. --Filipfischer 14. feb 2011, 19:58 (CET)
Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du laver større eller mindre ændringer i artikler, samt når du laver nye artikler, så husk venligst at udfylde feltet "Opsummér redigering" placeret under den store redigeringsboks. Dette er med til at informere andre wikipedianere om, hvad du har rettet på den aktuelle side. Du sparer således andres tid, hvis du lige noterer, at du f.eks. blot har rettet en stavefejl. Omvendt kan det også tiltrække ekstra opmærksomhed, hvis du noterer, at du har lavet en større omskrivning eller tilføjelse til en artikel, så dine tilføjelser kan blive læst igennem. Hvis du har svært ved at huske at beskrive dine ændringer, kan du tilrette dine indstillinger, således at du får besked, hvis ikke du har beskrevet en ændring. Med venlig hilsen --Pixi Uno 13. apr 2011, 00:03 (CEST)
Wikipedia er ikke...

På Wikipedia er vi meget glade for nye bidrag, men vi har nogle grundregler, og da ikke alle dine bidrag ser ud til at være i overensstemmelse med disse, vil vi gerne minde om at Wikipedia ikke er:

  • ... et sted hvor du skal reklamere for dig selv, dine venner, din hjemmeside, arbejdsplads eller forening eller bare butikker og hjemmesider, du godt kan lide
  • ... en ordbog – brug i stedet Wiktionary
  • ... en talerstol
  • ... en kampplads eller diskussionsforum
  • ... et sted hvor du kan uploade billeder, blot for at dele dem med dine venner
  • ... et CV-indeks
  • ... en netavis eller blog
  • ... et chatroom
  • ... en kogebog – brug i stedet Wikikogebogen

Du kan læse mere om hvad Wikipedia ikke er, og samtidigt er det vigtigt at du skriver ud fra et neutralt synspunkt.

Ved at overholde disse regler får vi alle mest ud af det i længden. Du er selvfølgelig velkommen til at spørge i begynderforummet, såfremt du har yderligere spørgsmål.

Med venlig hilsen Tøndemageren 1. maj 2011, 22:27 (CEST)


Tror ikke helt du er med - jeg er igang med at beskrive det tidligste danske punkmiljø her på Wikipedia. Det har ikke nødvendigvis din interesse, men det har det for folk, der researcher på punkmiljøet. Gry og Flipmachine var væsentlige steder for dette miljø. Se evt. denne artikel om dannelsen af danmarks første punkband Sods (senere Sort Sol) samt om Gry og Flipmachine: http://www.berlingske.dk/article/20071227/livsstil/712270018 --Filipfischer 1. maj 2011, 22:35 (CEST)[svar]
Ovennævnte skabelon plejer at blive brugt, hvis der er mistanke om, at man skriver om sig eller noget, man selv er involveret i. Jeg ved dog ikke, om det er tilfældet her.
- Sarrus (db) d. 1. maj 2011, 22:45 (CEST)[svar]
Det er ikke tilfældet her. Jeg er i gang med en holistisk beskrivelse af dette særegne og musikhistorisk interessante miljø --Filipfischer 1. maj 2011, 22:56 (CEST)[svar]
Jeg er i tvivl om dette citat beretter til en artikel om Flipmachine: »Vi var virkelig en del af gadebilledet der. Det var ligesom vores sted. Alle kendte os og vidste, hvem vi var. Hvis der var en gadefest, spillede vi der. Vi handlede i Superlove og Gry pladebutik og gik i Flipmachine,« griner Knud Odde og fortæller, at området på det tidspunkt var enormt billigt og »trashet«. Senere blev især Floss deres stamsted. --Villy Fink Isaksen 2. maj 2011, 17:20 (CEST)[svar]
Hej Villy, Jeg gætter mig ikke til, at Flipmachine havde en betydning for de subkulturelle miljøer i 1970'er og 80'erne - herunder punkmiljøet. Jeg ved det fra andre beretninger end den, der kildehenvises til her. Larsbjørnsstræde i København har siden 60'erne været det sted avantgarden og subkulturen gjorde deres deres shopping og indkøb af tidsskifter, musik og tøj samt ét af de steder disse grupper interagerede socialt og skabte kontakter. --Filipfischer 2. maj 2011, 23:42 (CEST)[svar]
Der er da næppe så meget tvivl om, at Flipmachine, Gry, Floss m.v. var en central del i det lidt mere alternative miljø dengang. Om hver enkelt af butikkerne fra dengang kan bære en artikel, er måske ikke helt utvivlsomt, men skabelonen forekommer mig nu lidt mærkværdig. Det vil være fint, hvis der kommer lidt (flere) kilder på artiklerne om det tidlige punk-miljø, men ellers er det da bare glimrende, at Wikipedia også dækkede dette hjørne af historien af. Eneste betænkelighed kan være, om der måske går lidt førstehåndsforskning i det, men er der et fornuftigt kildeapparat, ser jeg ikke noget problem. Tværtimod. Pugilist 2. maj 2011, 23:54 (CEST)[svar]

Gate Crashers[rediger kildetekst]

Hej Filipfisher Jeg har lavet en tilføjelse i din artikel om Gate Crashers fordi jeg var lidt ked at jeg ikke var nævnt, især da min datter betvivlede at jeg havde spillet i bandet, men også fordi det var mig der spillede bas til consert of the moment og til vores første konsert i roskilde, plus de fleste andre steder vi spillede. I de to år jeg var med spillede Torben aldrig trommer fordi han ikke var god nok, men det var hele tiden planen at han skulle være med. Henrik Halvor Jensen var med i starten indtil Hans Brydegaard overtog, ingen af dem var medlem af bandet fordi det var Torben der skulle være trommeslager. Kim, Torben, Kenan og jeg gik i skole sammen og Ole var lillebror til en af vores klasse kammarater. Med venlig hilsen Peter Durup

Hej Peter. Mange tak for din tilføjelse af info. Ville ønske at flere af deltagerne i det tidlige danske punkmiljø ville være mere aktive i forhold til at forbedre bandartiklerne her på Wikipedia, som du netop har gjort. Hvis du har tilføjelser eller rettelser til andre af artiklerne om de tidlige danske punkbands her på Wikipedia, så er de mere end velkomne, så informationen og dokumentationen af bandene bliver så god som muligt. --Filipfischer 26. maj 2011, 14:33 (CEST)[svar]