Brugerdiskussion:Henrik thomsen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Henrik thomsen!
Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere (se også den ultrakorte redigeringsvejledning), og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden, eller på IRC-kanalen.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen Palnatoke 10. maj 2009, 09:37 (CEST)[svar]

Hej!

I artiklen Iceworm fjernede du kategorien Den kolde krig, og det forstår jeg ikke. Vær venlig at forklare ændringen på Diskussion:Iceworm. --Palnatoke 10. maj 2009, 09:40 (CEST)[svar]

Der er sået tvivl om rigtigheden eller tilstrækkeligheden af licensangivelsen for filen Fil:Rødding Kirke (Tjele).jpg!

Rettighedshaveren og kilden skal angives, og tilladelsen til brug under den angivne licens skal angives.
Hvis der ikke sker afklaring inden to uger slettes den.

Se også Wikipedia:Procedure for billeder med tvivlsom licens.

Se e-mail, jeg har sendt til dig. mvh Bruger:Nillerdk 18. jul 2009, 14:44 (CEST)

Hej, Henrik. Cool hvis du kan få Skabelon Kortpositioner uendelig mange til at virke[rediger kildetekst]

Henrik thomsen (Tyskland)
Wurlitz
Schöneck
Familien stammer fra Wurlitz i Bayern, men Rudolph fødtes i Schöneck i Sachsen

Hej Henrik. Jeg har lige prøvet den sammen med de data jeg har på Rudolph Wurlitzer Company. Det er noget af det rigtige, vi er kommet et stort skridt videre. Tror du du kan fikse det?

Hvis du kan få den til at virke vil jeg foreslå at vi sletter 'Kortpositioner mange', fordi det som sagt forældet kode, og det komplicerer tilngene for nye brugere at der er disse forskellige. Hvis den virker, skal jeg nok oversætte en brugsanvisning til den eller hjælpe med at gøre det.John Peters 24. jul 2009, 10:20 (CEST)

Hejsa[rediger kildetekst]

Ja den er lidt kompleks. Sidder og hygger mig med den en gang imellem. Er ved at have styr på virkemåden, så jeg håber den kommer til at fungere i løbet af weekenden. -- HeTh 24. jul 2009, 10:39 (CEST)

OK, Henrik. Du får hermed hoved og halsret over ´Skabelon:Kortpositioner~ og kan slette den eller udbygge den som du har lyst. På et eller andet tidspunkt er det vel bedst at din skabelon kommer til at hedde Kortpositioner~, sådan som den hedder på de andre sprog? Vær opmærksom på at det også kan være ved Skabelon:Kortpositioner+ at problemet ligger. John Peters 24. jul 2009, 10:52 (CEST)
Er opmærksom herpå. Thanks -- HeTh 24. jul 2009, 10:57 (CEST)
Så burde Skabelon:Kortpositioner~ fungere og hermed også Skabelon:Kortpositioner+. Skal dog testes af. Ville være rart med markertekst så man fik mere information med musen over. (Kigger på senere)Mangler at lave dokumentation -- HeTh 24. jul 2009, 12:51 (CEST)
OK, du siger godtnok at den virker. Men positionerne er da ikke magen til dem på kortet på Rudolph Wurlitzer Company. På sidstnævnte er det tydeligt at se at de ligger med 30 km. afstand, og at den ene ligger i Sachsen og den anden i Bayern.John Peters 24. jul 2009, 13:36 (CEST)
Du havde skrevet breddegrad og ikke bredde_grad. Har ændret farve og størrelse på marker. left og right positioner byttet rundt -- HeTh 24. jul 2009, 14:26 (CEST)
Nu da jeg er igang. Kom gerne med kritik og forslag til yderligere funktioner :-) -- HeTh 24. jul 2009, 14:29 (CEST)
OK, det var godt. Så virker det! Det næste er at jeg går igang med at skrive en brugs-anvisning baseret på den engelske, og så beder vi en administartor slette både 'Kortpositioner mange' og 'Kortpositioner~~. Med hensyn til at holde musen over, så er det bare at skrive to [-tegn foran og bagved navnet (altså linke internt), så bliver kortet klikbart, noget som bruges her f.eks Skabelon:Jordskælv i Afghanistan og Pakistan. Men selvfølgelig, - inden vi sletter, skal jeg lige have skrevet den nye skabelon her ind i stedet for de steder, hvor 'Kortpositioner mange' bruges. Jeg tror ikke det er mange steder den bruges. Og det er i og for sig godt. For inden den bliver almindelig brugt kan vi ersatte den med denne som bygger på nyere og smartere kode, og folk er frie for at skrive 'bredde2_grad' og 'label2' etc., noget som godt kunne afskrække nogle. Den nye her er meget mere logisk og lige til at gå til.John Peters 24. jul 2009, 14:49 (CEST)

Eneste lille 'skønhedsfejl'[rediger kildetekst]

Ved ikke om du kan rette det, eller hvor vigtigt det er. Men når man skriver bredden og længden i decimal, så siger både den engelske (og nu danske) manual, at man skal skrive henh. |lat= og |long= (|bredde= og |længde=). Jeg ved godt det er et mindre problem, men rent logisk er det jo det rigtige, fordi som det også fremgår af manualen så er betegnelserne |bredde_grad= og |længde_grad= egentlig bestemt for noget andet. Hvis du ændrer koden, så kan jeg hurtigt fjerne _grad på Skabelon:Jordskælv i Afghanistan og Pakistan, som er det eneste sted hvor decimal-angivelse er brugt. John Peters 26. jul 2009, 12:23 (CEST)

Hej John Peters. Som jeg forstår dig vil du gerne ændre:
  • {{Kortpositioner~|Pakistan|bredde_grad=30.656|længde_grad=67.361|position=right|label=[[Jordskælvet i Baluchistan 2008|2008]]|label_size=80|marksize=5|markhigh=5}}

til

  • {{Kortpositioner~|Pakistan|bredde=30.656|længde=67.361|position=right|label=[[Jordskælvet i Baluchistan 2008|2008]]|label_size=80|marksize=5|markhigh=5}}

Det er bare at gøre det. Begge ting fungerer, da minutter og sekunder omregnes til samme decimaltal. -- HeTh 26. jul 2009, 12:55 (CEST)

Ja det er rigtigt, det er det jeg gerne vil gøre. Da jeg skrev |bredde= og |længde vistes kun 2 markører, nemlig dem som ikke har decimaltal. Du kan selv efterprøve.John Peters 26. jul 2009, 13:01 (CEST)
Hej igen. Så burde den være i vinkel. Ved et uheld blev der refereret til variablen {{{længdeg}}} og ikke {{{længde}}} mvh HeTh 26. jul 2009, 13:11 (CEST)

Du har lagt ovenstående fil op på Wikipedia. Der er ikke valgt nogen licensskabelon, og dermed vil filen blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver en gyldig, og korrekt licens. Klik her for at få hjælp til valg af licens. Med venlig hilsen MGA73 24. jul 2009, 19:53 (CEST)

Det gælder også Fil:Efterladt slæde ved Camp Tuto.JPG og Fil:Efterladt slæde på indlandsisen.jpg :-) --MGA73 24. jul 2009, 20:02 (CEST)
Jeg har selv taget billederne - hvilken licens skal jeg vælge? -- HeTh 24. jul 2009, 21:57 (CEST)
Et almindeligt valg er Creative Commons cc-by-sa 3.0 ("Navngivelse-Del på samme vilkår"). Den tillader at lave ændringer, brug filerne til alt (incl. kommercielt), med det forbehold at du skal nævnes som forfatter. Du kan vælge denne licens ved at indsætte koden {{cc-by-sa-3.0}} på filbeskrivelsessiderne. mvh Bruger:Nillerdk 24. jul 2009, 22:26 (CEST)