Brugerdiskussion:Kaare/Arkiv 3

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Golf-artiklen[rediger kildetekst]

Hej - du har spærret golf. Jeg har lagt noget ind på Diskussion:Golf, som jeg sy's burde sættes ind. Mvh --tsh 9. jan 2005 kl. 16:07 (CET)

Jeg forstår ikke helt sletningen - artiklen var lidt vel kort og ikke så encyklopædisk, men den sagde da det væsentligste om flaget. --Palnatoke 1. feb 2005 kl. 22:15 (CET)

Det var forkert. :-) Der er fx kun 27 stjerner i flaget. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 1. feb 2005 kl. 22:19 (CET)
OK. :-) --Palnatoke 1. feb 2005 kl. 22:25 (CET)

Sletning af Microsoft Windows[rediger kildetekst]

Det gik vist lidt for hurtigt da du slettede Microsoft Windows?

Husk at tjekke sidens historie inden du sletter. Jeg har nu gendannet siden. --Christian List 3. feb 2005 kl. 23:29 (CET)

Ups, ja. Godt at du bemærkede det. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 4. feb 2005 kl. 07:07 (CET)

Hej Kåre

Tak for de gode råd. Jeg er endnu ret ny på Wikipedia.

Jeg er bange for, at jeg desværre ikke kan hjælpe dig med spørgsmålet om Mors. Jeg er ikke selv fra området, og har derfor lidt svært ved at vurdere det. Hvis du vil høre min mening, så synes jeg vi skal holde os til Mors (ø) og undlade at blande Morsø ind i det, da det kan bidrage til forvirring. Det kunne imidlertid være en idé at lave en omdirigeringsside fra Morsø til Mors (ø).

Morten Overgaard 4. feb 2005 kl. 16:49 (CET)

Albanau Community[rediger kildetekst]

Radera inte bort mina seriösa artiklar.

Du ska nu återskapa artiklen, varsigod.

Nej, reklamer er ikke velsete på Wikipedia. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 7. feb 2005 kl. 13:22 (CET)

Det är ingen reklam det är en seriös forum som förtjänar att finnas med på wikipedia.

Wikipedia er ikke et reklamemedie eller en linksamling. Holder du ikke op med at tilføje din reklame, bliver du blokeret. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 7. feb 2005 kl. 13:31 (CET)


En Google-søgning viser at "Albanau Community" også bliver slettet på svensk og engelsk WP. --Palnatoke 7. feb 2005 kl. 13:35 (CET)
Ja, og en spammer opgiver åbenbart ikke så let... - Kåre Thor Olsen (Kaare) 7. feb 2005 kl. 13:43 (CET)

Det är självklart ingen spamm, det är helt klart en seriös artikel.

En usandhed bliver ikke sand ved at gentage den.
Du opnår ikke en højere page rank hos Google, ved at tilføje din reklame på Wikipedia (heller ikke på en brugerside), da MediaWiki anvender "nofollow" ved alle eksterne links pga. spammere som dig. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 7. feb 2005 kl. 15:30 (CET)

Det är något fel på din länk, man kommer ingen vart. Ljuger du nu? --Albanau 7. feb 2005 kl. 20:16 (CET)

Hvorfor tror du jeg lyver fordi et link ikke virker? Der havde indsneget sig et pipe-tegn i linket; det er nu rettet og du kan prøve igen. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 7. feb 2005 kl. 20:18 (CET)

Synd för dig jag står inte i listan över spamers. --Albanau 7. feb 2005 kl. 20:28 (CET)

Hvilken liste?
Hvorfor tror du din "seriøse artikel" blev slettet fra både den svenske og engelske udgave af Wikipedia?
Hvorfor bidrager du ikke med nogle ægte seriøse artikler, på dansk naturligvis, i stedet for at spilde din egen og min tid?
- Kåre Thor Olsen (Kaare) 7. feb 2005 kl. 20:35 (CET)



Hej Kåre, fandt umiddelbart ikke nogen diskussion mellem dig og de "spærrede 2 stks personer". Har åbnet dem igen, da jeg ikke så andet end et par ændringer på årstalsiderne. mvh BrianHansen 8. feb 2005 kl. 20:11 (CET)

Jeg ved ikke hvorfor du tror, at der var tale om en diskussion; det jeg gjorde opmærksom på, var gentagne tilfælde af vandalisering, på trods af to henstillinger - det synes jeg ikke bør medføre en så hurtig blokeringsophævelse. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 8. feb 2005 kl. 20:23 (CET)

Defekt skabelon[rediger kildetekst]

Jeg ser, at du har ændret mit forsøg på at bruge bibliotek.dk som med en begrundelse om "defekte skabelon". Det forstår jeg ikke, idet det fungerer fint fra min arbejdsstation - og Erik Bachmann har gjort meget fint rede for, hvorfor man bør anvende denne henvisning frem for den tidligere ISBN. Kan du ikke uddybe? --hansjorn 10. feb 2005 kl. 10:22 (CET)

Jeg har temmelig svært ved at se, hvad fordelen ved en ringere funktionalitet skulle være; derfor kaldte jeg skabelonen defekt.
Se i øvrigt Christian Lists seneste svar til Erik Bachmann (som Wegge har gjort mig opmærksom på). Hvis der er noget galt med Wikipedia:Bogkilder, hvorfor så ikke rette den specialside, så det kommer alle eksisterende artikler med ISBN-links til gode, samtidig med at stilmanualen overholdes?
- Kåre Thor Olsen (Kaare) 10. feb 2005 kl. 10:53 (CET)
Nå, så er jeg mere rolig - jeg var helt bange for, at defekt gjorde noget slemt - en illegal handling eller så ;-)
Du kan have ret i, at man bør ændre ved det bestående, før man laver noget helt nyt - men såvidt jeg kan bedømme det, så går Erik blot direkte ind i bibliotek.dk - i stedet for at få via en mellemvej, hvor isbn-nummeret smides væk. Men jeg skal nok se på sagen ved lejlighed .. --hansjorn 10. feb 2005 kl. 14:32 (CET)
ISBN nummeret smides skam ikke væk, det er netop det smarte ved den specialside, og grunden til at Eriks nye skabelon begrænser valgfriheden i stedet for at tilføje noget nyt. --Christian List 10. feb 2005 kl. 17:54 (CET)

Description field[rediger kildetekst]

Hallo, I found the "Beskrivelse". Thanks :) --Ilario 16. feb 2005 kl. 12:20 (CET)

{{hurtigslet}}[rediger kildetekst]

Er du sikker på at det er så smart at tilføje {{slet}} eller {{hurtigslet}} til en artikel der bør slettes, og iøvrigt lade indholdet være i fred? Loebner prize har ihvertfald stået til en sletning det meste af den 16. februar, uden at der er sket noget? -- Bruger:Wegge 16. feb 2005 kl. 22:05 (CET)

Så kan man tømme artiklen helt i stedet for. Indsætter man en skabelon og tømmer artiklen, så bliver det mere besværligt for den administrator, der skal rydde op. Der er ikke nødvendigvis en administrator i nærheden til at slette med det samme, men er skabelonen føjet til artiklen, så er det nemmere at finde den ved næste oprydningslejlighed. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 16. feb 2005 kl. 22:19 (CET)
Går der i relatiteten noget tabt ved at artiklen kommer i sletningsloggen med {{hurtigslet}} som oprindeligt indhold? Der kan ske et af to: Enten er der en administrator, der er enig med at artiklen bør slettes, hvorefter den forsvinder, eller også er nogen uenige, og regenererer til det oprindelige indhold. -- Bruger:Wegge 16. feb 2005 kl. 22:25 (CET) (Der iøvrigt har tilladt sig at rette en tidligere sdavelejf)
Der går ikke noget tabt før artiklen slettes, men det giver administratoren unødigt ekstraarbejde først at skulle gå ind i historikken for at se hvad indholdet var. Efter sletningen fremgår det desuden ikke hvad den oprindelige artikel indeholdt (med mindre administoren laver endnu mere unødigt ekstraarbejde og manuelt kopierer noget af det oprindelige indhold til begrundelsen for sletningen). Indeholder loggen ikke noget af den oprindelige artikel, har brugere uden administratorstatus ikke mulighed for at se hvad der blev slettet, efter sletningen er blevet udført. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 17. feb 2005 kl. 11:25 (CET)
Der var en pointe jeg ikke lige havde tænkt på. Jeg bøjer mig for det fornuftige argument. -- Bruger:Wegge 17. feb 2005 kl. 11:31 (CET)


Nordfrisisk[rediger kildetekst]


Hej Kåre! Mig kan du nok huske :) Jeg har et spørgsmål til dig angående nordfrisisk. Ser du, plattysk (plattdüütsch) har jo fået en Wikipedia nu, og vestfrisisk (frysk) har efterhånden haft en længe... Jeg ved godt, at nordfrisisk er et lille sprog, men jeg ville tage chancen... Har jeg overset den nordfrisisk del eller er der mulighed for, at vi kan få en på vestfrisisk, og hvis der er, hvordan søger man "lov" til, ? Er det noget, du ved noget om? :) --Troels.jensen 27. feb 2005 kl. 15:21 (CET)

Kig på How to start a new Wikipedia, hvortil der også links til en komplet oversigt over eksisterende sprogudgaver af Wikipedia. Overvej nøje om du har den fornødne tid til at etablere og vedligeholde en udgave, som der nok ikke vil være ret mange andre aktive bidragsydere til. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 27. feb 2005 kl. 20:19 (CET)
Mange tak for linket, Kåre. Du har imidlertid gjort mig i tvivl om, hvorvidt vi er nok til at lave en nordfrisisk udgave - I mit eget tilfælde kommer eksamen tættere og tættere på. Men er det ikke bedst, at folk får muligheden for at skrive - og ikke selv skal oprette en Wikipedia? Man kunne jo tilføje linket til Risum Schöljs gæstebog for at se, hvor stor interessen for en nordfrisisk udgave er blandt eleverne? Selv ser jeg ingen grund til at oprette den, hvis der kun kommer én bidragyder og én, der læser artiklerne - og at det er samme person. :) --Troels.jensen 28. feb 2005 kl. 08:18 (CET)

Kategori til The Simpsons[rediger kildetekst]

Hej Kaare.

Hvilken kategori skal jeg placere "The Simpsons" i?

(Mark jensen 15. mar 2005 kl. 17:02 (CET))

Det ved jeg ikke, da jeg interesserer mig ikke for kategorisystemet. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 15. mar 2005 kl. 17:03 (CET)

Svar fra Mark jensen[rediger kildetekst]

Okay :) Mange tak for oplysningen. Er ked af det har kostet ekstra arbejde, men jeg har jo gjort det med god hensigt (at forhindre vandalismen). Men skal nok huske det fremover ;)

Mark jensen 17. mar 2005 kl. 12:02 (CET)

Årstal-sider[rediger kildetekst]

Kåre Thor Olsen (Kaare):

Dvs. eksterne links skal være i de enkelte artikler om emnet, ikke i generelle artikler om flere forskellige emner, desuden skal antallet af eksterne links være minimalt.

Ok.BE 18. mar 2005 kl. 19:37 (CET)

Nye beskeder[rediger kildetekst]

Min Wikipedia (eller browser) opfører sig ret underligt lige nu. Under "Mine bidrag" vil den ikke vælge noget specifikt på dropdown-listen og der står hele tiden "Du har nye beskeder", lige meget hvor gange jeg trykker ind på min diskussion og kigger. Har også prøvet at trykke F5, mm. Jeg bruger Firefox 1.0. Har du noget forslag til hvad der kan være galt? - Mark jensen 5. apr 2005 kl. 10:38 (CEST)

Jeg tror der må være en form for "timeout"-værdi, da jeg selv bliver præsenteret for meddelelsen et stykke tid efter jeg har læst en ny besked. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 5. apr 2005 kl. 10:41 (CEST)

Hej Kaare . Du har været inde og rette i artiklen om Jægergården. Fint nok. Du har flyttet billederne, og tilføjet en NOTOC. Jeg er rimelig ny på wiki - så jeg vil godt lige vide hvad den forkortelse betyder og hvilken effekt den har. Tak Venligst--Kurt Lundskov 13. apr 2005 kl. 19:48 (CEST)

Flertydige sider[rediger kildetekst]

Hej Kaare. Tak for din velkomst-hilsen. Som ny faldt jeg over ordet kasino, hvor artiklen viser tre ordforklaringer (spillesteder, kortspil, en film). Der er kun forklaring på kasino i betydningen spillested, men kategorien er sat til kortspil. Kan du henvise mig til, hvordan man retter sådan en flertydig artikel - der bør jo være tre forskellige sider, som vises, når man søger på ordet kasino. --Sir48 15. apr 2005 kl. 12:58 (CEST)

Der er lidt om emnet i stilmanualen - Wikipedia:Stilmanual#Flertydige_artikler. I tilfældet kasino er der lidt stof i artiklen, som vedrører en bestemt betydning. Den del bør selvfølgelig flyttes til det rette sted.--Heelgrasper 15. apr 2005 kl. 13:05 (CEST)
Sir48, var Heelgraspers svar hjælp nok? Ellers er du velkommen til at spørge igen. Kategorisystemet kan jeg dog ikke hjælpe med. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 15. apr 2005 kl. 17:53 (CEST)
Snakken med Helgrasper var om noget andet - men jeg finder vist ud af det her også :) --Sir48 15. apr 2005 kl. 21:35 (CEST)

Beskyt din side[rediger kildetekst]

Jeg ser, at du har "venner", som finder det morsomt at rette din profil. Hvorfor skrivebeskytter du den ikke bare? Det kan du jo som admin. Mvh --Sir48 (Thyge) 21. apr 2005 kl. 11:45 (CEST)

Så finder de nok bare et andet sted, fx denne diskussionsside.
Gårsdagens vandaler har i øvrigt undskyldt deres opførsel.
- Kåre Thor Olsen (Kaare) 21. apr 2005 kl. 12:16 (CEST)

Jeg har indlægget om 'køjse', hvor du har noteret dig at det kan være et ordbogsoplag, jeg ved ikke hvordan den flyttes over i ordbogen, så hvis jeg kan lokke dig til det ville det være super.

Det er nemmere hvis du har en bruger og er logget ind, men jeg har skrevet en kommentar på din (anonyme) diskussionsside: Brugerdiskussion:85.82.191.62. --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 12. apr 2006 kl. 10:20 (CEST)
Jeg er ikke anonym, mit brugernavn er Syntagma, så jeg ved ikke lige hvor jeg skal kigge på det du har skrevet.
Før var du ikke logget ind - det er du nu. Men jeg flytter da gerne kommentaren fra ovenstående side til din diskussionsside. Husk dog at signere dine indlæg ved at skrive fire tilder (~~~~) :) --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 12. apr 2006 kl. 10:30 (CEST)


Dobbeltblokering[rediger kildetekst]

Hej Kaare Hvad sker der egentlig når vi begge har blokeret samme bruger? Får vedkommende så bare 2x 24 timers blokering eller hvad? Mvh Malene Thyssen 23. maj 2005 kl. 12:57 (CEST)

Det er vist den seneste blokering, der tæller. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 23. maj 2005 kl. 13:03 (CEST)
Åbenbart ikke. Se blokeringsloggen for Bruger:82.211.228.142. Først fik han 4 timer af Maitch og nogle minutter senere 24 timer af mig. Men som det fremgår af brugerens bidragsliste lavede han hærværk igen kun 13 timer efter min blokering, hvorefter Wegge blokerede ham i 2 måneder (er det i øvrigt ikke lidt længe?). Byrial 23. maj 2005 kl. 21:16 (CEST)
Så er det måske modsat? Under alle omstændigheder ikke så heldigt; systemet burde fortælle om den tidligere blokering. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 23. maj 2005 kl. 21:17 (CEST)
Byrial, det er nærmere for kort tid. I det mindste hvis man skal bedømme det ud fra den mail jeg modtag efterfølgende. Indholdet var grundlæggende Det er jo faktuelle rettelser jeg har lavet, så hvorfor cencurerer i mig? Men jeg er ikke stivsindet, så hvis du mener det er en for lang blokering, så kan vi sagtens ophæve den igen. Og blokeringen burde gå efter den længstlevende, så jeg tror lige jeg vil se nærmere på det. -- Bruger:Wegge 23. maj 2005 kl. 21:21 (CEST)
Hvis blokeringen burde gå efter den længstlevende, har vi vist fundet en programfejl eller noget der ligner. Diskussionen om længden af blokeringer hører ikke hjemme her på Kåres diskussionsside. Lad os fortsætte på Wikipedia diskussion:Administratorer#Politik for blokeringer. Byrial 23. maj 2005 kl. 22:15 (CEST)


Eagle-Eye Cherry[rediger kildetekst]

Jeg skrev stort set alt det der nu står om Eagle-Eye Cherry, før jeg oprettede mig som bruger...

Men vil undskylde fejlen!!!

MVH: Jesper!:.

Helt i orden.
Får du udskiftet de engelske gloser i artiklen med tilsvarende danske?
- Kåre Thor Olsen (Kaare) 26. maj 2005 kl. 12:15 (CEST)


Hej Kaare,

My Danish has mostly faded by now, so unfortunately I write to you in English.

I am working on the Traditional Chinese version of the Wikimedia quarto.

Unlike Simplified Chinese, Traditional Chinese has a strong preference to write Western names in Chinese characters. It's better to use full names like "Johann Andersson" than just a nickname ("Johann123").

If you have a strong preference not to your real names in the translation credits, I will respect that, but if it's OK with it will be better if I can use your real name.

Best, Mark Williamson e-mail node.ue (at) gmail.com

Hi Mark, it's kind of you to ask, but I don't work on Wikimedia Quarto due to lack of time (not lack of interest; I may work on it in the future). However, if I have contributed to Wikimedia Quatro in any way (indirectly, perhaps?), feel free to use my real name in the credits, I don't mind at all.
- Kåre Thor Olsen (Kaare) 4. jun 2005 kl. 23:42 (CEST)


Hej Kåre, Jep - det er go'e gamle mig (Fido / OS2net / berggreen.dk) :-)

Jeg har først opdaget dette site her til aften via en artikel på mit IT-Svar-nyhedsbrev, og jeg må sige at det er genialt selv om jeg stadig efter 1½ time er noget usikker på hvordan de anvendes ;-)

F.eks. aner jeg ikke om jeg skal svare her eller om jeg skal gøre det over på min egen diskussionsside... Hvad er normalt?

--Knud Berggreen 10. jun 2005 kl. 23:54 (CEST)

Herligt, med endnu en gammel bekendt her på stedet. :-)
Selvom du er meget ny, kommer du så ikke til vores træf lørdag i Dragør? :-) (Se linket øverst på alle sider.)
Mht. hvor man svarer, så er netop dét ikke helt logisk for nye brugere; normalt fortsætter man der, hvor diskussionen begyndte, men nye brugere tænker måske ikke lige på at sætte kryds ved "Overvåg denne artikel" og siden kigge i deres overvågningsliste, hvorfor dette princip ikke helt holder. Nu prøver jeg lykken, og svarer hér.
- Kåre Thor Olsen (Kaare) 11. jun 2005 kl. 00:00 (CEST)

Heh... Jeg bor i Dragør, men jeg har først set det her til aften og det er jo ikke sådan lige at ændre sine aftaler med så kort varsel. Hvis den nu havde været annonceret på www.dragoerinfo.dk så havde jeg måske set den noget før, men jeg kendte ikke Wikipedia tidligere. Hvis jeg skulle få mulighed, hvad er så "o-et i Kongevejen" for et sted? --Knud Berggreen 11. jun 2005 kl. 00:24 (CEST)

Jeg tror, der henvises til det Krak-kort, som der er et link til.--Heelgrasper 11. jun 2005 kl. 00:35 (CEST)

Ok, det er det lille anlæg med et stenskulptursspringvand kaldet Skibet eller Båden og ligger lige overfor Dragørhjørnet. Det er meget let at finde uanset om man kommer med bil eller bus. --Knud Berggreen 11. jun 2005 kl. 09:13 (CEST)


Hej Kaare - bruger Jørgen kom også til træffet, en time senere? mvh --Glenn 13. jun 2005 kl. 18:10 (CEST)

Ja, og han står også på listen, lige ved siden af dig. :-) - Kåre Thor Olsen (Kaare) 13. jun 2005 kl. 18:28 (CEST)


Det er da godt et du er vågen - det er jeg åbenbart ikke.

Kan du så ikke osse lige flytte Mor Teresa til Moder Teresa ?

Jeg tør ikke.

Fætter Søren

Hej Søren, sjovt at du dukkede op her. :-)
Bruger:Malene har allerede flyttet artiklen om Moder Teresa.
- Kåre Thor Olsen (Kaare) 14. jul 2005 kl. 14:18 (CEST)



Danske kommuner[rediger kildetekst]

Hej Kaare!

Jo jag sett den vid något tillfälle, även om jag inte läst så noga. Ska översätta den efter jag har översatt nuvarande kommunerna (om jag kommer ihåg..). Intressant att den förra kommunalreformen skedde ungefär samtidigt i Danmark som motsvarande kommunalreform skedde i Sverige och ledde till att ungefär lika många kommuner skapades. Gunnar Larsson 20. jul 2005 kl. 19:20 (CEST)


Skabelon:Reklame[rediger kildetekst]

Hej Kåre,

Du skrev:

Hej Younes Hvorfor tømte du Skabelon:Reklame? - Kåre Thor Olsen (Kaare) 9. aug 2005 kl. 10:54 (CEST)

Jeg vil bare lige sige at det var en fejl, og fuldstændig utilsigtet. Men at jeg er glad for at du stiller spørgsmålet istedet for bare at beskylde mig for hærværk lige som andre brugere har gjort.

Mange tak Younes


Tak for velkomst[rediger kildetekst]

Hej Kåre

Tak for velkomsten - det var godt at få serveret nogle gode artikler til at starte på - jeg mangler dog stadig en del for at gøre det rigtigt - har heldigvis også fået hjælp af malene til bl.a. upload og kategorisering på Commons - ved fælles indsats lykkes det.... Takker.. carstenwm 13. aug 2005 kl. 14:17 (CEST)


Tak for den pæne velkomst. Jeg får helst sikkert kigget på de forskellige links. Har allerede læst om hvordan det er smart at skrive på Wikipedia artiklen igennem :) --Fjulle 26. aug 2005 kl. 16:09 (CEST)


Gefion og søerne[rediger kildetekst]

Hej Kaare,

Jeg var lidt overrasket over at se, at der i artiklen om Gefion stod at hullet hun efterlod blev til Mälaren. Jeg har altid ment at det var Vänern og jeg kan se at du har rettet netop det flere gange. Nu har jeg så også fundet omtalen af Snorri Sturlusons Edda, hvor der står "Mälaren", men det er jo lidt kaos, når det er en myte og myten i folkemunde ser ud til at være ligeså god med Vänern. Burde man ikke i det mindste omtale Snorri Sturlusons Edda og de to fortolkninger?

Ifølge denne side, så navngiver Snorri godtnok ikke selve søen, så vidt jeg kan se. --Apm 7. sep 2005 kl. 14:27 (CEST)

Jeg gendannede blot formodet hærværk/vandalisme. Havde vedkommende gjort sig den ulejlighed at bruge beskrivelsesfeltet til at dokumentere sine ændringer, var de nok forblevet uberørt. Du er velkommen til at tilrette Gefion som herover beskrevet hvis ingen reagerer på dit indlæg på artiklens diskussionsside. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 7. sep 2005 kl. 16:00 (CEST)


God Wikiferie[rediger kildetekst]

Hej Kaare. God wikiferie. Jeg håber du vender tilbage igen med gåpåmod efter en lille pause :-) Mvh Malene Thyssen 26. sep 2005 kl. 21:33 (CEST)

Takker. Jeg burde nu være over den værste politiske travlhed, tiden vil vise om jeg stadig føler Wikipedia-trætheden. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 29. sep 2005 kl. 15:14 (CEST)


Savner billedinfo[rediger kildetekst]

Greetings from Norway, Kaare! Du, jeg savner billedinformasjon på Walt Disney-bilde, ref.. Er det i public domain eller ikke? --85.165.101.121 27. sep 2005 kl. 02:23 (CEST)

Det var "fair use", og den slags billeder prøver man nu at undgå at bruge på Wikipedia. Jeg har slettet billedet. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 29. sep 2005 kl. 15:14 (CEST)


Hello Kaare[rediger kildetekst]

...and "tak" for your warm welcome in the Danish Wikipedia. I´m sorry not to communicate in Danish, but I love your country and I want to learn more about your language being here. Maybe sometimes I´ll can write more in Danish. Be patient with me......
Many greetings from Tyskland--Grimmi 16. okt 2005 kl. 19:36 (CEST)


Hej Kåre. OK, det vidste jeg ikke (så har jeg misforstået Heelgrasper).

Tak for tipset. mvh Bobby 25. okt 2005 kl. 22:18 (CEST)



Hej Kaare

Vil du være venlig og slette billederne på nedenstående links, da de er dobbelt?


http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Apache_group.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Arizona_County_map.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Canyon_de_Chelly_Spider_Rock1.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Navajo_hunters_outside_Sam_Day%27s_Trading_Post_year_1887.jpg http://da.wikipedia.org/wiki/Billede:San_Pedro_River_near_Benson.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:San_Pedro_River_near_Benson.jpg http://da.wikipedia.org/wiki/Billede:Tombstone_in_1891.jpg http://da.wikipedia.org/wiki/Billede:Ed_Schieffelin_in_Tombstone_in_1880.jpg http://da.wikipedia.org/wiki/Billede:Yuma_ferry_in_1889.jpg



Tak for hjælpen mvh Bobby 26. okt 2005 kl. 00:13 (CEST)


Vedr. Republika Srpska[rediger kildetekst]

Kaare, artiklen om den bosniske entitet (delstat) Republika Srpska er helt forkert.

Republika Srpska blev udråbt den 9. januar 1992 og anerkendt som stat med Dayton fredsaftalen underskrevet i Paris den 14. december 1995, med hvilken den treårige (1992-1995) krig i Bosnien og Hercegovina afsluttedes.

Rep. Srpska er ikke anerkendt som selvstandigt stat, men som en delstat i Bosnien-Herzegovina.


Republika Srpska dækker et område på 25.053 km2 eller 49% af Bosnien og Hercegovina territoriet hvor der lever 1.391.503 indbyggere, som placerer republikken mellem de mindste europæiske lande.

Igen, her er der ikke tale om et stat, derfor burde der slet ikke stå noget om Srpska som en af de mindste europæiske lande. Det er ligesom hvis man skrev det samme om f.eks. Jylland!

-- Nidurin, 2. dec. 2005 10:24 CET

Det skal du argumentere for på artiklens diskussionsside. Jeg gendannede blot hvad der så ud til at være "almindeligt" sletningshærværk. Sådanne gennemgribende ændringer er man nødt til at diskutere med andre redaktører med interesse for emnet. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 2. dec 2005 kl. 10:21 (CET)



Jeg kan se på min overvågningsliste at du har gendannet flere dokumenter!?? Hvad er det som er sket? I tilfælde af misbrug, dvs. sletning har jeg kopi af alt som jeg har lagt ind (hvis ellers I andre ikke har det).mvh--Bobby 9. dec 2005 kl. 22:51 (CET)

I dagtimerne øves der en del hærvæk mod artikler i Wikipedia; i dette tilfælde syntes en eller anden, at det var sjovt at tømme artikler med relation til Jugoslavien.
Da der er total historik på al tekst i Wikipedia (se fanebladet "historik"), gik ingen data tabt ved hærværket. Når du ser gendannelsesteksten, så betyder det at en artikel blev rullet tilbage til dens oprindelige indhold.
- Kåre Thor Olsen (Kaare) 9. dec 2005 kl. 23:49 (CET)


Oversættelse af økonomisk tekst[rediger kildetekst]

Jeg har oversat den engelske tekst om økonomisk støtte af Wikipedia (Det er for dårligt at den ikke er oversat til dansk når den findes på så mange sprog), den skal måske lige gennem læses en enkelt gang efter underlige ordstillinger, ellers skulle den kunne bruges. men jeg kan ikke finde siden hvor den skal tilføjes. Du lyder som en mand der har styr på hvor den skal ligge?
--LinuxChristian 16. dec 2005 kl. 21:54 (CET)

Jeg tror du kan læse om det på Meta, under Translation_requests. Det er længe siden jeg har kigget nærmere på det, så mere præcist kan jeg ikke umiddelbart sige det. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 16. dec 2005 kl. 22:00 (CET)


Respons på besked ang. Star Wars[rediger kildetekst]

Jeg har neddroslet mine forventninger mht. administratorernes sproglige evner. Når nu der ikke er så mange bidragydere på den danske Wikipedia, mener jeg bare at hver bruger har et særligt ansvar for at prøve at levere redigeringer, der i det mindste er fri for de værste fejl, idet der kan gå lang tid, inden nogen tar' sig af dem. Det fordrer ikke noget højt ambitionsniveau hos de "menige" brugere, at administatorerne skriver rædderligt. Derfor min foragelse over kvaliteten af SW-artiklen. Skide være med at de almindelige brugere ikke "behersker sproget til UG med kryds og slange" (hvilket jeg heller ikke selv mener at gøre), sålænge de gør deres bedste. Vi kan ikke alle være lige gode og der skal være plads til enhver, men folk med administratorprivilegier burde da i det mindste kunne udtrykke sig så vi andre ikke krøller tæer...

Hvorfor skal Wikipedias administratorer absolut besidde særlige sproglige evner?
Administratorrollen er teknisk (som tidligere nævnt), ikke redaktionel. Når en person med administratorstatus bidrager til en artikel, er det som redaktør på lige fod med alle andre redaktører, administratorstatus eller ej.
Ellers er jeg enig i, at alle skal gøre hvad de kan for at undgå de værste fejl. Her er der rigelig plads til forbedringer.
- Kåre Thor Olsen (Kaare) 19. jan 2006 kl. 18:29 (CET)

Fordi administratorernes rolle i grunden er autoritær af natur. Autoritet fordrer efterfølgelse: "Hvis én af dem der styrer tingene herinde skriver dårligt, behøver jeg vist ikke rette mine stavefejl". Jeg er udmærket godt klar over at administratorerne ikke "styrer tingene herinde", men ikke alle er i stand til at skelne på den måde. Jeg mener ikke at administratorerne skal kunne skrive på et særligt avanceret niveau, men at der må være en nedre grænse. Det er selvfølgelig svært at definere en sådan grænse præcist, men helt ærligt; hvis man spasser rundt i tiderne, udtrykker sig som en 10-årig og staver som en brækket arm, burde man ikke blive tilbudt administratorstatus.

Helt ærligt har det ingen betydning - uanset hvad du fantaserer dig frem til. Diskussionen er hermed slut for mit vedkommende. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 24. jan 2006 kl. 17:57 (CET)
Man burde heller ikke skrive aggresive indlæg med personangreb i diskussionerne uden i det mindste at signere sine spydigheder... men sådan set er der jo så mange måder verden burde se ud. Her var tale om en bidragsyder, der var klar til at give en hjælpende hånd, da det var nødvendigt og så er den ikke længere. Forargelse betaler sig ikke - bidrag i en positiv ånd til artiklerne istedet, det er sådan vi kommer videre. --Malene Thyssen 23. jan 2006 kl. 19:15 (CET)

¨ Det er sublim ufrivillig ironi, når du sådan moraliserer løs omkring personangreb, spydigheder og forargelse, og så dit responsum stort set ikke består af andet end netop dét. I modsætning til dig skriver jeg, hvad jeg synes. På den måde behøver jeg ikke skjule mine sande følelser og tanker om folk: I dette tilfælde: Du er da vist lidt af en snerpe, hva'?

Ork ja føj endelig snerpe til superlativerne omkring min person lol. Hvad var det Elwood kaldte mig - perfid skolemester eller var det skinger præst, nå ja noget i den stil - who cares. Jeg vil følge Kaares eksempel og slutte diskussionen her for mit vedkommende. Syd i dit eget fedt Mr. Nobody som var så fej, han ikke turde stå ved sine egne udgydelser. Over and out Malene Thyssen 24. jan 2006 kl. 19:02 (CET)


Hej Kaare. Ved du hvilken licens billeder lavet af den danske stat hører under? Jeg har søgt på flere ministeriers hjemmesider, men der står intet. Og gælder forbudet mod fair use også public domain? --Thrane 27. jan 2006 kl. 21:11 (CET)

Hvis intet andet fremgår vedr. statsligt fremstillede billeder, gælder den almindelige ophavsret formentlig (indtil andet er bevist). Public domain betyder at alle kan bruge et billede til hvad som helst uden begrænsninger, så fair use-forbuddet gælder ikke sådanne billeder. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 27. jan 2006 kl. 21:52 (CET)



194.158.104.34 ?[rediger kildetekst]

Hello,

You posted a message on my IP discussion in october but I'm afraid I'm not the right person. It must be a mistake. Please, undestand my surprise, actually, I don't speak your language. I'll be not able to write any article on this Wiki. I'm member of french Wikipedia as "Sérénade", my user name, and of course I'm not in the habit to destroy any contribution. Sincerly, --194.158.98.37 10. feb 2006 kl. 01:32 (CET) aka fr:User:Sérénade

You probably share 194.158.104.34 with the person the message was intended for; just ignore it if it has nothing to do with you. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 10. feb 2006 kl. 16:36 (CET)