Brugerdiskussion:LundenJensen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, LundenJensen!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen Kåre Thor Olsen (Kaare) 31. dec 2006 kl. 01:45 (CET)


Forhåndsvisning[rediger kildetekst]

Funktionen forhåndsvisning kan varmt anbefales. Så kan man bl.a. se, om man har husket at angive billedet som "thumb" inden man trykker gem.. --|EPO| 5. feb 2007 kl. 20:55 (CET)

Hvis du laver mange artikler om disse slag, så er britisk med kun ét t.
Desuden, se på dette link:

[http://www.rorkesdriftvc.com/|Grundig gennemgang af slaget]

Det virker ikke på grund af den lodrette streg (vertical line); et sådant link ser således ud:

[http://www.rorkesdriftvc.com/ Grundig gennemgang af slaget]

Den lodrette streg bruges kun ved interne links, her bruges mellemrum.

Se også lige på Zulukrigen hvor jeg har indsat en formulering fra den svenske

...indledt af briterne for at fjerne truslen mod kronkolonien i Natal.

i stedet for denne uklare:

...indledt af britterne for at fjerne beskytte kolonien i Natal. (?)

Du kan kontrollere om det var en meningsfuld rettelse. -- Mvh PHansen 8. feb 2007 kl. 21:20 (CET)

Tak skal du have. Jeg kendte ikke så meget til de eksterne links. Rettelsen i Zulukrigen er helt korrekte. Mvh --LundenJensen 8. feb 2007 kl. 22:57 (CET)

Hej LundenJensen

Husk at signere kommentarer på diskussionssider. Fx på "Foreningen Oprør" --Kaare Dybvad 15. feb 2007 kl. 14:17 (CET)

Jeg synes du skal have ros over dit:

Skabelon:Skydevåben

, du har måske lånt lidt, men det har vi vel alle? Nårja.

Godt arbejde! :-)

Mvh. --Grey-Fox 23. feb 2007 kl. 16:51 (CET)

Bemærker, at du også er begyndt at formatere nyoprettede artikler, så de bliver noget pænere at se på. Dette er en ganske rar ting for projektet. Dette arbejde skal du også have ros for. :) --|EPO| 24. feb 2007 kl. 23:14 (CET)

Teknisk spørgsmål[rediger kildetekst]

Hej, du har tilføjet en kategori-visning på min artikel om "Ekstremt højt og utrolig tæt på", og som nybegynder skal jeg bare lige høre: hvordan er det lige, man laver den der kategori-visning? Og kan du evt. også hjælpe mig med hvordan man laver eksterne links? Jeg kan jo sagtens skrive: se mere på litteratursiden.dk, men er det ikke bare et internt link? Ved du hvordan jeg får det eksterne link sat på? PFT --Lelin 25. feb 2007 kl. 16:05 (CET)

Hej Lelin
Når du har fundet den, eller de, kategorier din artikel skal i, tilføjer du dem ved at skrive dette under din tekst:
[[kategori:Romaner]]
Hvis du vil lave et eksternt link, gør du sådan her:
[http://www.litteratursiden.dk]

Hvis du vil have at linket bare vises som fx "Litteratursiden.dk" gør du det sådan her:

[http://www.litteratursiden.dk Litteratursiden.dk]
Jeg håber det hjalp, og fortsat god arbejdslyst :)
--LundenJensen 25. feb 2007 kl. 16:53 (CET)

Jeg vil gerne sige mange tak for at du rettede min The Godfather The Gameside. Det var mit først opslag. Jeg startede med at lave opslag igår. Og tak for de gode Tips. Det hjalp meget.

Mads "Stingetan" Fuglsbjerg

Kursivering[rediger kildetekst]

Jf. Stilmanualen er det normal praksis at skrive filmtitler mv. i kursiv :) --|EPO| 14. maj 2007 kl. 17:36 (CEST)

Takker for belæringen :). Det var jeg ikke opmærksom på. --LundenJensen 14. maj 2007 kl. 18:04 (CEST)

Ville bare sige, at jeg synes du gør et stort og vigtigt stykke arbejde her på Wikipedia.dk. Især Nato-artiklen er fin (og lidt oversætter vi jo alle). Flot :-) --Rasmus81 19. maj 2007 kl. 13:29 (CEST)

Jeg faldt lige over Vietnamkrigen. Jeg synes det er en kanongodt oversat artikel. Jeg er ikke så velbevandret i emnet, men jeg synes ikke introen lever helt op til resten af artiklen. Gad du måske lave en bedre intro, så kunne vi prøve og se om artiklen kunne blive anbefalet --Rasmus81 20:16, 24. maj 2007 (CEST)
Hej Rasmus. Introen var noget af det jeg ikke ændrede noget særligt ved, den består primært af den gamle artikel. Men jeg vil da gerne kigge lidt på den. Tak for rosen forresten :) --LundenJensen 25. maj 2007 kl. 10:39 (CEST)
Flidspræmie-Barnstar
For dit store og flotte arbejde med bl. a. de vigtige og meget besøgte artikler om Nato og Vietnamkrigen tildeler jeg dig hermed en flidspræmie-barnstar. Godt arbejde --Rasmus81 11. jun 2007, 12:46 (CEST)