Brugerdiskussion:Maagaard

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Maagaard!
Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere (se også den ultrakorte redigeringsvejledning), og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden, eller på IRC-kanalen.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen Arne (Amjaabc) 6. okt 2009, 22:00 (CEST)

Husk forhåndsvisning[rediger kildetekst]

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl. Med venlig hilsen --Pusleogpixi 7. okt 2009, 18:20 (CEST)

Radio Odsherred[rediger kildetekst]

Jeg har slettet programoversigten, da den ikke er relevant i en artikel her på Wikipedia. Selvfølgelig hvis I har et program som er meget specielt, men eller ikke. MVH. --Pusleogpixi 7. okt 2009, 18:23 (CEST)

Jeg giver dig denne advarsel, da man ikke annullerer ændringer uden forklaring! Læs venligst her, og giv din mening til kende! --Pusleogpixi 7. okt 2009, 18:33 (CEST)
Jeg har opdaget, at dine redigeringer er i strid med vores politikker og normer.
– Jeg vil derfor henlede din opmærksomhed på, at tests, nonsens, jokes, chikane, reklamer og fejlagtige oplysninger ikke er velkomne. Hvis du ikke mener at du har bidraget med noget af det ovenstående, så gør mig opmærksom på det. Hvis du har lyst til at eksperimentere, brug Sandkassen. På forhånd tak. Hilsen --Pusleogpixi 7. okt 2009, 18:33 (CEST)
Stop venligst!
Hvis du fortsætter med at vandalisere sider, vil der blive iværksat sanktioner mod dig. På forhånd tak, Pusleogpixi 7. okt 2009, 18:42 (CEST)

jeg har set andre radio der har program på wikipedia. derfor skrev jeg også. jeg kan dog ikke forstå hvorfor mit indlæg om radio odsherred er væk. (Skrev Maagaard (diskussion • bidrag) 8. okt 2009, 08:28. Husk at signere dine indlæg.)

Hej Maagaard. Jeg tror, at artiklen om Radio Odsherred blev slettet, fordi den mere fremstod som en reklame for radiostationen end som en objektiv neutral beskrivelse af, hvad Radio Odsherred er for en størrelse. Husk på, at Wikipedia ikke er en reklamesøjle, ligesom man bør undlade at oprette artikler om emner, hvortil man har en personlig tilknytning. Jeg kan ikke helt se, om du har været for tæt på Radio Odsherred til at skrive om stationen. Skrives artiklen i overensstemmelse med de generelle retningslinier for artikler, så bør der også være plads til en artikel om Radio Odsherred. Er du ikke personligt involveret i projektet, så kik dig omkring, og se, hvordan artikler normalt er bygget op, og så kan du jo prøve igen. --Pugilist 8. okt 2009, 08:43 (CEST)
Forklaringen er... du opretter artiklen hvilket er fint nok. Men du indsætter en masse oplysninger der er uvedkommende i en artikel her på Wikipedia. Du sætter blandt andet en komplet liste over Jeres programmer ind. Hvis du ser lidt rundt på andre lignende artikler vil du opdage at der ikke er en komplet oversigt over næste uges programmer. - dette bliver rettet fra artiklen, ligesom der bliver rettet i nogle link. MEN - du reagerer overhovedet ikke på noget som helst, og konstant annullere ændringerne. Du bliver blokeret i 15 min. for at give dig en chance.. men det hjælper ikke. Du forsætter bare. Så kommer der en administrator forbi der ser dine reklamerende handlinger, og samtidig konstatere at samme artikel har været slettet 47 GANGE(!) før. Derfor bliver den fuldstændig forståeligt slettet.

Så du burde kigge på dig selv hvis en årsag til sletningen skal findes, for som Pugilist skriver, kunne der være gode muligheder for en artikel - hvilket vi også var på vej til. --Pusleogpixi 8. okt 2009, 09:57 (CEST)

Jeg er ikke tilknyttet Radio Odsherred. Jeg lytter til den og jeg har en gang været i erhverspraktik på radioen. Jeg fandt andre radio sider, der havde omtale af deres udsendelser, og derfor ville jeg også skrive sådan. Jeg synes også at Radio Odsherred er en vigtig brik, da de for tiden er meget omtalt og aktive i debatten om religiøse radiostationer på lokalradio frekvenser og i øvrigt er en aktive i det lokale miljø. Jeg synes at det er at I har slettet min artikel ud fra skrankepave principper.

Det næste bliver vel at I sletter artikler om politikere - op til folketings- og kommunalvalg.

Maagaard - Rolig nu. Der er nogle principper og regler, der gælder på Wikipedia. Du har fået nogle gode råd, om hvordan du kommer videre. Prøv at lyt til dem, så skal tingene nok gå. Det er ikke befordrende for en fornuftig dialog at anlægge en forurettet tone. Jeg kan se, at du har oprettet artiklen igen, og det ser ud som om, at arbejdet skrider fornuftigt frem. Der vil sikkert være nogen, der gerne vil hjælpe, hvis du har spørgsmål. Og så held og lykke med artiklen, og får du lyst til at skrive flere, er du selvfølgelig meget velkommen. --Pugilist 8. okt 2009, 11:00 (CEST)
Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl.
Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du laver større eller mindre ændringer i artikler, samt når du laver nye artikler, så husk venligst at udfylde feltet "Opsummér redigering" placeret under den store redigeringsboks. Dette er med til at informere andre wikipedianere om, hvad du har rettet på den aktuelle side. Du sparer således andres tid, hvis du lige noterer, at du f.eks. blot har rettet en stavefejl. Omvendt kan det også tiltrække ekstra opmærksomhed, hvis du noterer, at du har lavet en større omskrivning eller tilføjelse til en artikel, så dine tilføjelser kan blive læst igennem. Hvis du har svært ved at huske at beskrive dine ændringer, kan du tilrette dine indstillinger, således at du får besked, hvis ikke du har beskrevet en ændring. Med venlig hilsen Mathiaskh 17. maj 2010, 18:57 (CEST)[svar]

Husk overskrift og underskrift[rediger kildetekst]

Overskrift[rediger kildetekst]

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du opretter et nyt afsnit på en diskussionside, så husk at sætte overskrift på afsnittet. Også selv om det er første afsnit i en ny artikel.

Diskussionssider vokser med tiden, og derfor skal alle afsnit fremgå af indholdsfortegnelsen, og alle afsnit skal kunne autoarkiveres.
Overskrift kan du få ved at klikke på fanebladet "Nyt emne" eller ved at skrive overskriften mellem dobbelte lighedstegn, altså == [OVERSKRIFTEN] == på en linje for sig.

Med venlig hilsen Madglad (diskussion) 1. maj 2020, 14:25 (CEST)[svar]

Husk overskrift, når du starter en ny diskussion, fx Diskussion:Kundby Skytteforening /Madglad (diskussion) 1. maj 2020, 14:25 (CEST)[svar]

Underskrift[rediger kildetekst]

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Det hører med til god skik på Wikipedia at underskrive sine beskederdiskussionssiderne, da det hjælper andre med at forstå, hvordan en diskussion har udviklet sig. For at underskrive et indlæg automatisk skal man blot klikke på signaturknappen ovenover redigeringsfeltet:
Enten eller

Alternativt kan man tilføje fire tilder (~~~~) i slutningen af indlæg. På forhånd tak, Madglad (diskussion) 1. maj 2020, 14:25 (CEST)[svar]

Husk underskrift, når du starter en ny diskussion, fx Diskussion:Kundby Skytteforening. /Madglad (diskussion) 1. maj 2020, 14:25 (CEST)[svar]