Brugerdiskussion:Marc.soegaard

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, Marc.soegaard! (Storbritannien English)
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer er baseret på Wikipedias fem søjler.
Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssider.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus.
Følg politikkerne & notabilitet
Regler som man bør følge. Herunder er bl.a. kravet om overholdelse af ophavsretten.
Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere.
Hvad Wikipedia ikke er
Ting man skal undgå – herunder partiske artikler og selvbiografier.
Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter.
Få yderligere hjælp
Stil spørgsmål i Landsbybrønden eller i nybegynderforummet. Besøg gerne hjælpe- og chatkanalen på IRC.

Denne her side er din diskussionsside, hvor du får beskeder fra andre brugere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med ~~~~. Du kan også trykke på signérknappen (se billedet). Begge dele underskriver med dit brugernavn og et tidsstempel. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen --Pixi Uno (diskussion) 19. jun 2012, 22:56 (CEST)

men

Wikipedia er ikke...

På Wikipedia er vi meget glade for nye bidrag, men vi har nogle grundregler, og da ikke alle dine bidrag ser ud til at være i overensstemmelse med disse, vil vi gerne minde om at Wikipedia ikke er:

  • ... et sted hvor du skal reklamere for dig selv, dine venner, din hjemmeside, arbejdsplads eller forening eller bare butikker og hjemmesider, du godt kan lide
  • ... en ordbog – brug i stedet Wiktionary
  • ... en talerstol
  • ... en kampplads eller diskussionsforum
  • ... et sted hvor du kan uploade billeder, blot for at dele dem med dine venner
  • ... et CV-indeks
  • ... en netavis eller blog
  • ... et chatroom
  • ... en kogebog – brug i stedet Wikikogebogen

Du kan læse mere om hvad Wikipedia ikke er, og samtidigt er det vigtigt at du skriver ud fra et neutralt synspunkt.

Ved at overholde disse regler får vi alle mest ud af det i længden. Du er selvfølgelig velkommen til at spørge i begynderforummet, såfremt du har yderligere spørgsmål.

Med venlig hilsen --Pixi Uno (diskussion) 19. jun 2012, 22:56 (CEST)


Kategori "Ungdomspolitik" findes ikke[rediger kildetekst]

Hej! Jeg er glad for at du bidrager til Wikipedia, men kategorier, der ikke findes bør ikke tilføjes til artikler. Desuden er de fleste af de artikler, du har tilføjet kategorien til allerede dækket af kategorien "Danske politiske partiers ungdomsorganisationer", og kategorien "Ungdomspolitik" er derfor mere eller mindre unødvendig. Mvh. Cgtdk (diskussion) 19. jun 2012, 23:08 (CEST)

Hvad så med de politiske organisationer der ikke hører under et parti? Marc.soegaard (diskussion) 19. jun 2012, 23:12 (CEST) marc.soegaard
Hvis du mener at kategorien er nødvendig, hvilket jeg ikke benægter at den kan være, så bør du oprette den før du begynder at tilføje den til artikler. Mvh. Cgtdk (diskussion) 19. jun 2012, 23:13 (CEST)

Husk arkivering[rediger kildetekst]

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Vi vil gerne gøre opmærksom på, at det ikke er tilladt at slette på diskussionssider. Hvis du mener, at siden er blevet for stor, eller hvis der står noget på siden, du ikke er så glad for, kan du flytte hele eller de ældste dele af sidens indhold til et arkiv. Det forventes dog, at arkivering tidligst sker en uge efter seneste indlæg, så andre kan nå at se hvad der er skrevet. Dette link beskriver, hvordan man laver et arkiv og bruger det.

--Pelle Hansen 19. jun 2012, 23:08 (CEST)

Artikelflytning[rediger kildetekst]

Når der flyttes artikler på Wikipedia, så skal man benytte det dertil indrettede værktøj. Markeret Flyt. Når det benyttes så kommer artikelhistorikken nemlig med, hvilket er væsentligt i forhold til at se, hvem der har skrevet hvad og evt. diskussioner eller konflikter. Nogle gange kan man umiddelbart ikke benytte det, hvis der f.eks. findes en omdirigeringsside der, hvor artiklerne skal flyttes til. I disse tilfælde beder man en administrator om hjælp inden siden flyttes. --Patchfinder (diskussion) 4. jan 2013, 23:43 (CET)

Er man i tvivl om de andre brugere er enige i hvad artiklen skal flyttes til, så stiller man et flytningsforslag med {{flyt|navnet}}. --Patchfinder (diskussion) 4. jan 2013, 23:53 (CET)

Musikkens Hus i Nordjylland[rediger kildetekst]

Hej Marc.soegaard!

Din seneste tilføjelse til Musikkens Hus i Nordjylland var lidt tæt på at være en krænkelse af ophavsretten af teksten på stedets egene hjemmeside (med mindre du selv har skrevet teksten på deres side?!), så jeg har bearbejdet det lidt. Håber du er enig :-) --VicVal (diskussion) 11. apr 2013, 20:56 (CEST)

Flytning af artikler[rediger kildetekst]

Du har flyttet artikel Østre Alle uden nærmere forklaring, det er normalt at man forklarer hvorfor i kommentarfeltet, så andre kan se hvorfor. Jeg formoder, at det er fordi, at den er flertydig, men hvorfra har du at den staves Østre Allé med ´ ? Mig bekendt er det ikke officiel stavemåde, ifølge artiklens kilde og Krak. --Patchfinder (diskussion) 10. jul 2013, 00:26 (CEST)

Du har flyttet Musikkens hus (Wien), med begrundelsen at det var en slåfejl at det ikke var skrevet med stort h i Hus. Dette er ikke korrekt, artiklen var korrekt placeret da H kun bruges, hvis der er tale om egennavnet, men da navnet er oversat, er der ikke tale om egennavnet. --Patchfinder (diskussion) 10. jul 2013, 09:17 (CEST)

Brug af kildehenvisninger[rediger kildetekst]

I artiklen Eternitgrunden har du fjernet oplysninger, der var kildehenvisninger på og tilføjet nye oplysninger uden kildehenvisninger. Det synes at være en lidt besynderlig handling, da vi tilstræber at indholdet i vores artikler bliver så præcist som muligt. Det opnår vi nemmest med så mange kildehenvisninger som muligt. --Patchfinder (diskussion) 10. jul 2013, 00:45 (CEST)

I artiklen Østerbro har du skrevet at Østerbro Brygge huser Danmarks største penthouselejlighed, et voldsomt postulat og der skal altså kilder på, når man hævder noget så voldsomt. Mig bekendt er det heller ikke korrekt, men i stedet var det Danmarks største, som i en afgrænset periode var til salg. Finder du en pålidelig kilde er du velkommen til at rette det igen, men jeg tvivler på, at det var rigtigt. --Patchfinder (diskussion) 10. jul 2013, 08:48 (CEST)

Brud på ophavsret[rediger kildetekst]

Hvis du kigger lidt på din diskussionsside på Commons, vil du finde ud af at du har brudt ophavsretten flere gange. Seneste for 45 minutter siden, da du uploadede Aalborg Kommunes logo. --Pixi Uno (diskussion) 26. dec 2013, 15:18 (CET)

Respekter ophavsretten
Hej Marc.soegaard. Bemærk venligst følgende:

Kopiering af ophavsretligt beskyttede værker uden forudgående tilladelse er ulovligt

Dette gælder både tekster og billeder fra andre hjemmesider – også selvom der ikke står noget om ophavsret på hjemmesiden.

Hvis du er den eneste ejer af materialet, så skriv et indlæg på artiklens diskussionsside og indsend en erklæring for at gøre opmærksom på dette.
Hvis du ikke er ejer af materialet, skal du fjerne det og evt. skrive en ny tekst med det kopierede materiale som kilde.

Læs gerne politikken om ophavsret og om frie kilder.

Med venlig hilsen --Pixi Uno (diskussion) 26. dec 2013, 15:18 (CET)
Aalborg Kommune er en offentlig organisation, som ikke skal tjene penge og ikke har nogen kvaler med, at man bruger deres logoer i gode Wiki-artikler. --Marc.soegaard (diskussion) 26. dec 2013, 16:42 (CET)
Ophavsretsloven tillader ikke formodet god tro. Enten har man tilladelse, eller også har man ikke. At Aalborg Kommune ikke skal tjene penge betyder blot, at tilladelsen nok er rimelig nem at indhente, så bestemt ingen undskyldning for at bryde ophavsretsloven. --Patchfinder (diskussion) 26. dec 2013, 17:08 (CET)