Brugerdiskussion:Misla

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Misla!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen --Rasmus81 7. jan 2008, 18:29 (CET)

Jumbobøger[rediger kildetekst]

Hejsa! Du behøves ikke længere at indsætte "Kategori:Anders And-universet" artiklerne om Jumbobøger, da "Kategorien: Jumbobøger" nu er en under-kategori af ovennævnte. Fortsat god arbejdslyst fra --Pusleogpixi 31. aug 2009, 21:15 (CEST)

Paranteser[rediger kildetekst]

Paranteser i artikeltitlerne skal kun anvendes ved flertydighed - dvs. tilfælde, hvor mere end én ting hedder det pågældende. Hvis man ikke kender til andre ting, der hedder det pågældende, kan man fordel udelade parantesen. Mange jumbobøger har titler, som de næppe deler med andre værker. F.eks. findes der næppe andre værker med titlen Af banen! - måske uden udråbstegn. Men den burde så blot hedde "Af banen!" og ikke "Af banen! (Jumbobog)".

Se også navngivningsnormen. --|EPO| COM: 2. jan 2010, 19:15 (CET)

Grunden til mit valg af navngivning er, at jeg bare udfylder de manglende sider på Jumbobog, hvor der allerede er oprettet links til alle jumbobøgerne med (Jumbobog) bagefter. Jeg er med på at der egentlig ikke er nogen grund til dette i langt de fleste tilfælde, men jeg synes umiddelbart ikke jeg ville ændre på noget allerede oprettet. Er jeg helt galt i skoven? --Misla 2. jan 2010, 19:34 (CET)
Det er naturligvis et problem, når de henvisningerne i den artikel er "forkerte". Dette bør naturligvis rettes. Hvis der ikke kan argumenteres for at beholde parantesen, er titlen sådan set i strid med navngivningsnormen - og det bør rettes. At du så ikke orker det, kan jeg skam godt forstå. Jeg vil undersøge, om arbejdet kan udføres vha. en bot. --|EPO| COM: 2. jan 2010, 19:46 (CET)
Bruger:Wegge/Bruger:WeggeBot har fået flyttet rundt på en masse jumbobøger, så de skulle ligge nogenlunde rigtigt efterhånden. Der er nogle enkelte titler, der skal kontrolleres for flertydighed i morgen. Hovedartiklen bliver tilsvarende rettet igennem i morgen. Så i morgen kontrolleres det hele for at være på den sikre side. --|EPO| COM: 2. jan 2010, 21:47 (CET)

Husk kilder[rediger kildetekst]

Hej Misla. Kan du ikke finde et link omhandlende de jumbobøger du opretter artikler om, og så derefter indsætte det på rette sted. Jeg vedhæfter en lille skabelon. Mvh. --Pixi Uno 4. nov 2011, 17:09 (CET)

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
For at forbedre Wikipedias overordnede troværdighed, bør du angive kilderne til de informationer, du bidrager med i artiklerne. I redigeringsvinduet klikker du på og udfylder. Husk at se efter, om artiklen har en {{Reflist}} nederst.
God ide, Jeg vil prøve at finde noget. --Misla 4. nov 2011, 17:13 (CET)

Jumbobøger igen[rediger kildetekst]

Hej Misla

Som du måske har bemærket, så har Pixi Uno sat skabelonen {{uencyklopædisk}} på artiklen om jumbobogen Pølsekrigen, som du har oprettet tidligere i dag. Problemet er den ligesom mange artikler, du har oprettet om jumbobøger, reelt kun består af en indholdsfortegnelse. Det kan selvfølgelig være nyttigt i sig selv, men man bliver bare ikke ret meget klogere af det. Derudover er det et spørgsmål, om det ligefrem er nødvendig med en særskilt artikel for hver eneste jumbobog.

Så måske det vil være en ide at samle dem i nogle oversigtsartikler, f.eks. Jumbobøgerne 341-360. Her kunne man så samle oversigterne de tyve pågældende jumbobøger. Det vil bla.a. gøre det mere overskueligt, og man undgår en masse små artikler med begrænset interesse. Endnu bedre vil det selvfølgelig være, hvis der også stod noget om, hvad de enkelte historier handler om. For nogle historie eller jumbobøger er der måske også nogle ting, der er værd at kommentere.

Et eksempel på hvordan det kan gøres kan du se i artiklen om mangaserien Princess Resurrection. Her har jeg lavet et tabel med serien tyve bind med udgivelsesdatoer, ISBN-numre og navne på kapitler. For de første ti bind har jeg også skrevet lidt om, hvad de enkelte kapitler handler om, og ved nogle bind er der særlige bemærkninger. --Dannebrog Spy (diskussion) 19. nov 2013, 17:11 (CET)