Brugerdiskussion:Per Rehfeldt

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Info-pictogram.png   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Per Rehfeldt!

Jeg håber at du vil trives her. Begynd gerne med at læse om tips til hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål om hvordan du kommer i gang kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia, eller på nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær ikke bange! Den væsentligste fejl som nybegyndere begår er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. Du kan også bruge forhåndsvisning til at se hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem. Husk blot at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne) så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér" knappen Wiki-edit-signatur.PNG. Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen Glenn 26. dec 2006 kl. 11:33 (CET)


Bemærk at artikelindholdet fra Per Rehfeldt er blevet flyttet til Bruger:Per Rehfeldt. Jeg formoder at det var din hensigt at fortælle om dig selv via linken som Wikipedia-bruger og ikke som person. På Wikipedia er det normalt ikke tilladt at skrive om sig selv i artiklerne, da man normalt har meget svært ved at beskrive sig selv neutralt. --Glenn 26. dec 2006 kl. 11:33 (CET)

Læs venligst: Wikipedia:Selvbiografier. --Glenn 26. dec 2006 kl. 11:35 (CET)

Hej Per
Når man vil indlejre et billede i en wiki side, gøres det ved at isætte f.eks.: [[Billede:Døbefont med dåbsfad i sølv.jpg]] eller [[image:Døbefont med dåbsfad i sølv.jpg]].
I langt de fleste tilfælde isættes formateringsvink: [[image:Døbefont med dåbsfad i sølv.jpg|thumb|300px|right|Billedtekst under billedet.]], hvor thumb signalerer at billedet skaleres (ned); 300px signalerer at billedbredden (om muligt) skal være 300 pixels og right signalerer at billedet skal flyde til højre i artiklen. Bemærk at wiki opfatter store og små bogstaver forskelligt i "Billede:Døbefont med dåbsfad i sølv.jpg", men mellemrum " " må dog gerne erstattes af understregning "_". Der er mere om emnet i Wikipedia:Stilmanual under afsnittet Illustrationer.
Du skal huske at give dine uploadede billeder en wiki-kompatibel licens, ellers bliver billederne slettet efter kort tid. Eksempel på skabeloner du kan isætte og som er kompatible med Wikipedia er her: Hjælp:Valg af billedlicens. --Glenn 26. dec 2006 kl. 12:00 (CET)

Som der står på skribentforsiden skal man lave sine testforsøg i Wikipedia:sandkassen og når det ser ud til at virke kopierer man det til artiklen. --Glenn 26. dec 2006 kl. 12:12 (CET)