Brugerdiskussion:Pethol

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, Pethol!
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst; den vil hjælpe dig med at komme i gang.

Du kan starte med at læse vores fulde velkomst, og læse punkterne nedenfor.

Hvis du har brug for yderligere hjælp, besøg da gerne hjælpe- og chatkanalen, hvor du kan få et svar meget hurtigt.

Sidst, men ikke mindst, er du velkommen til at læse vores politikker og normer, for at sikre dig at du ikke bryder dem ved et uheld.

Med venlig hilsen
- Sarrus (db) d. 29. dec 2010, 12:35 (CET)

Wing Tsun / Chun[rediger kildetekst]

Når de to links i Wing Tsun går til organisationer, der benytter ts-stavningen, er du nok nødt til at gå via artiklens diskussionsside, hvis du ønsker at artiklen skal benytte ch-stavningen. --Palnatoke 28. aug 2011, 10:00 (CEST)

Haha - Ja joh. Win Tsun er grundlagt af K. Kernspecht. Kernspechts Sifu er er Leung Ting. Leung Ting er grundlæggerend af Wing TSUN. Leung Ting er Yip Mans elev. Yip Mans "stil" var benævnt "Wing Chun"... Pethol 28. aug 2011, 10:11 (CEST)

Skriv det ind i artiklen :-) --Palnatoke 28. aug 2011, 10:21 (CEST)
Der er sået tvivl om rigtigheden eller tilstrækkeligheden af licensangivelsen for filen Fil:Iwta plum logo r t.gif!

Tak fordi du uploader til Wikipedia - vi er glade for at få frie filer.
Der mangler at blive angivet angivet rettighedshaveren og/eller kilde til filen. Har du fx selv taget billedet kan du skrive "Eget foto" og har du fundet det på nettet bedes du angive et link til siden samt en side, der eksplicit tillader brugen af filen på en måde, der er i overensstemmelse med licensbetingelserne.
Rettighedshaveren og kilden skal angives, og tilladelsen til brug under den angivne licens skal angives.
Hvis der ikke sker afklaring inden en uge slettes den.

Se også Wikipedia:Procedure for billeder med tvivlsom licens.


Jeg ser gerne en begrundelse for, at logoet skulle være licenseret som {{Cc-by-3.0}}. mvh Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 29. aug 2011, 16:28 (CEST)

Giv venligst et forslag for hvilken licens der så skal bruges. (Skrev Pethol (diskussion • bidrag) 29. aug 2011, 16:31. Husk at signere dine indlæg.)

Det kan være licensen er god nok. Det der mangler er en angivelse af, hvem der er rettighedshaver. Hvis det er dig selv der har rettighederne til logoet (og rettigheder hos tredjepart er udelukket), kan du blot erstatte {{Cc-by-3.0}} med {{self|Cc-by-3.0}}. Hvis du ikke selv ejer alle rettigheder til logoet, så vær venlig at give et link til den side hvor du har fundet en billede og hvor der står at det må bruges og ændres frit i enhver sammenhæng, herunder også kommercielt og uvedkommende. Hvis ikke det må det, må det ikke lægges op på Wikipedia og vil så blive slettet. mvh Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 29. aug 2011, 16:37 (CEST)

Har tilføjet en tekst om brug af logoet. Håber det er OK - ellers giv mig et pift.

Der er sået tvivl om rigtigheden eller tilstrækkeligheden af licensangivelsen for filen Fil:Wing Tsun-logo.gif!

Tak fordi du uploader til Wikipedia - vi er glade for at få frie filer.
Der mangler at blive angivet angivet rettighedshaveren og/eller kilde til filen. Har du fx selv taget billedet kan du skrive "Eget foto" og har du fundet det på nettet bedes du angive et link til siden samt en side, der eksplicit tillader brugen af filen på en måde, der er i overensstemmelse med licensbetingelserne.
Rettighedshaveren og kilden skal angives, og tilladelsen til brug under den angivne licens skal angives.
Hvis der ikke sker afklaring inden en uge slettes den.

Se også Wikipedia:Procedure for billeder med tvivlsom licens.

--Pixi Uno 29. aug 2011, 17:00 (CEST)

Yep er klar over det. Har et bedre logo som jeg uploader.(Skrev Pethol (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Hejsa. De har lidt andre regler på den engelske wiki, så det billede de bruger derovore, kan desværre ikke bruges her på den danske.
Det billede med Bruce Lee, hvor har du det fra, forresten? Mhv Knud Winckelmann 29. aug 2011, 17:14 (CEST)
Bruce Lee??? Jeg huske ikke jeg har uploadet et billede med Bruce Lee. Jeg har uploadet et med Leung Ting, som holder en lang-stav. Men jeg tror jeg giver op med det med billeder og lader andre gøre det hvis de orker det. Alt for meget burokrati for mig. Jeg holder mig til tekst istedet. Pethol 29. aug 2011, 17:18 (CEST)
Hejsa. Det er Fil:Wingchun.jpg denne her jeg mener. Det med staven, er det taget fra en video?
Ja, det kan være lidt bøvlet med billeder, for ejeren skal give lov til at det må bruges til alt, af alle. Derfor er det nemmest at tage billederne selv. Du har ikke mulighed for evt. at tage nogle billeder selv, der kunne illustrere artiklen? Mvh Knud Winckelmann 29. aug 2011, 17:22 (CEST)
Jeg har egne billeder af Leung Ting med staven, men kvaliteten er horribel. Jeg vil se om jeg kan skaffe noget fra Tyskland.

Billeder/Grafiske filer[rediger kildetekst]

Blot for at informere, at jeg ikke har lyst til at bruge tid på at kæmpe med burokrati, når jeg giver noget gratis til andre... Så ingen billeder fra mig. På et tidspunkt kommer det sikkert også til at gælde tekst og til den tid vil jeg helt holde op med at skrive. Hvor er det en skam, at information ikke få lov til at leve i frihed. Pethol 29. aug 2011, 17:27 (CEST)

Det er skam hovedformålet med Wikipedia at al information skal være fri til ethvert brug. Men netop derfor er det vigtigt at det der ligger her, virkeligt også er frit.
Så længe at tekst er originalt, dvs. ikke kopieret noget steds fra, så vil der ikke være nogen problemer overhovedet, så det behøver du ikke frygte. Mvh Knud Winckelmann 29. aug 2011, 17:44 (CEST)

Jeg hader copy/paste. Der er en rar tilfredsstillelse ved selv at skabe noget. Men billeder er selvfølgelig en helt anden sag. Mest af alt tænker jeg hvor besværligt det er blevet at uddanne folk derude med korrekt materiale, med alt det lov-plidderpladder. Pyt skidt. Det er læsernes tab - ikke mit.(Skrev Pethol (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Det er faktiskt ganske simpelt at få lagt billeder op, hvis man selv har taget dem. Du kan f.eks. se på dette billede, som jeg har taget. Jeg angiver bare at det er mig, der har taget det og hvilken licens, det er udgivet under.
Nu ved jeg ikke hvor i landet du er placeret, men det kunne da egentligt være sjovt, hvis man kunne formidle en eller anden form for kontakt med udøvere af sporten eller alternativt komme med en liste over billeder, der kunne være relevant at have i artiklerne. Så kunne man evt. få et eller andet samarbejde op at stå, hvor de fotointeresserede Wikipedianere (f.eks undertegnede) kunne tage nogle billeder, der er relevante? Mvh Knud Winckelmann 29. aug 2011, 17:56 (CEST)
Jeg bor i Spanien, og træner/underviser i tre former af Wing Chun. De fleste billeder fra IWTA og EWTO kan bruges, sålænge man blot angiver hvoe billederne er kommet fra. Jeg kunne tage billeder af mig selv, hvor jeg viser teknikker/koncepter og måske få lokket en af mine elever til at deltage. Jeg er igang med at skrive en bog om Wing Chun, og har en god stak materiale fra Hongkong. Men også det materiale vil der være tvivl om rettighederne. Men at tage sådanne billeder kommer nok til at tage noget tid, men det er helt sikkert en mulighed. Jeg kunne også lave en video der viser den første form. Jeg ved blot ikke om det er muligt at oploade videoer på Wikipedia. Pethol 29. aug 2011, 18:25 (CEST)

Husk forhåndsvisning[rediger kildetekst]

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl. Med venlig hilsen Pelle Hansen 2. sep 2011, 10:09 (CEST)