Brugerdiskussion:Shahzeb02

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gtk-dialog-info.svgHjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Shahzeb02!
Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere (se også den ultrakorte redigeringsvejledning), og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden, eller på IRC-kanalen.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen Masz (Skriv beskedSkriv e-mail) 9. mar 2009, 18:42 (CET)

Hej Shahzeb02. Du har uploaded dette billede op. Hvis du ser på det nederste venstre hjørne kan du se at der er indskrevet noget. Det er en hjemmeside. Vil du fortælle hvor du har billedet fra og om du har fået tilladelse til at lægge det op? --Masz (Skriv beskedSkriv e-mail) 9. mar 2009, 18:42 (CET)

Billede:Lorenorzorro.jpg[redigér wikikode]

Nuvola apps important.svg Der er sået tvivl om rigtigheden eller tilstrækkeligheden af licensangivelsen for filen Billede:Lorenorzorro.jpg!

Rettighedshaveren og kilden skal angives, og tilladelsen til brug under den angivne licens skal angives.
Hvis der ikke sker afklaring inden to uger slettes den.

Se også Wikipedia:Procedure for billeder med tvivlsom licens.

--Masz (Skriv beskedSkriv e-mail) 9. mar 2009, 19:21 (CET)

Overhold ophavsretten[redigér wikikode]

Red copyright.svgRespekter ophavsretten
Hej Shahzeb02. Bemærk venligst følgende:

Kopiering af ophavsretligt beskyttede værker uden forudgående tilladelse er ulovligt

Dette gælder både tekster og billeder fra andre hjemmesider – også selvom der ikke står noget om ophavsret på hjemmesiden.

Hvis du er den eneste ejer af materialet, så skriv et indlæg på artiklens diskussionsside og indsend en erklæring for at gøre opmærksom på dette.
Hvis du ikke er ejer af materialet, skal du fjerne det og evt. skrive en ny tekst med det kopierede materiale som kilde.

Læs gerne politikken om ophavsret og om frie kilder.

Med venlig hilsen Kåre Thor Olsen (Kaare) 9. mar 2009, 19:29 (CET)

Billede:SanjiOnePiece2.jpg[redigér wikikode]

Nuvola apps important.svg Der er sået tvivl om rigtigheden eller tilstrækkeligheden af licensangivelsen for filen Billede:SanjiOnePiece2.jpg!

Rettighedshaveren og kilden skal angives, og tilladelsen til brug under den angivne licens skal angives.
Hvis der ikke sker afklaring inden to uger slettes den.

Se også Wikipedia:Procedure for billeder med tvivlsom licens.

--Masz (Skriv beskedSkriv e-mail) 9. mar 2009, 19:31 (CET)

Billeder slettet[redigér wikikode]

Jeg har slettet de billeder, du lagde op. Jeg tvivler stærkt på, at rettighedsindehaverne har frigivet dem under de licenser, du angav. Billeder (og tekst) man finder på nettet er underlagt almindelig ophavsret, med mindre andet er angivet, og dermed ikke brugbart i Wikipedia, der kræver en såkaldt "fri licens". - Kåre Thor Olsen (Kaare) 9. mar 2009, 20:51 (CET)

Vær venlig at lade andre brugeres sider være![redigér wikikode]

Hej Shahzeb02. Jeg vil stærkt anbefale dig at undlade at skrive på andres brugersider, som du gjorde på Bruger:Kaare, uanset om du ændrer det tilbage igen. Brugeres sider er fredet til brugerne selv. --Arne (Amjaabc) 10. mar 2009, 16:01 (CET)