Brugerdiskussion:Slaunger

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Du skal have vores standardvelkomst:

Velkommen!

Hej og velkommen til Wikipedia. Vi takker dig for dine bidrag, og håber at du vil vende tilbage. Her er nogle gode links at starte med:

--JeppeSN 5. nov 2005 kl. 10:34 (CET)


Se svar om generalfeltmarskal. -- /Poul G 15. nov 2005 kl. 16:58 (CET)

Purpur-Stenbræk[rediger kildetekst]

Hej Slaunger!

Tak for din henvendelse om denne artikel. Det er et fint stykke arbejde, du har lavet, og selv om jeg har rokeret rundt på teksten og tilføjet mere, kunne den sagtens have stået, som den var. Men på given opfordring...

Billedet er smukt, og viser i øvrigt (øverst til højre) et skud af Dværg-Pil (Salix herbacea). Jeg ser med stor glæde frem til, at du måske kan forsyne os med flere billeder fra den grønlandske flora?

Mvh. Sten Porse

M.h.t. kilder, så bruger jeg Mossberg og Stenberg: Den nye nordiske flora ISBN 978-87-02-02997-0 og Frederiksen, Rasmussen og Seberg: Dansk flora ISBN 978-87-02-03032-7. Dem bruger jeg til identificering, bagefter henter jeg yderligere oplysninger på nettet ved at bruge plantens botaniske navn som søgeord.
Mvh. Sten

Fjeldpryd og Kantlyng[rediger kildetekst]

Omsider fik jeg øje på dine spørgsmål. Jeg har efterset artiklerne om Almindelig kantlyng og Arktisk Fjeldpryd, om de tilsvarende slægter og om Fjeldpryd-familien. De bør være i orden nu, så vidt jeg kan se.

Tak for det!

Du har absolut ikke "dummet" dig med navnet Kantlyng. Bindestregen skulle have været der, hvis arten havde hørt hjemme i slægten Lyng, men da den nu ikke gør det, understreger du netop forholdet ved at udelade en bindestreg!

Det var i så fald rent held, at det blev rigtigt, for jeg anede ikke at det var slægtstilhørsforholdet som afgjorde om bindestregen skulle være der. Så meget desto klogere nu.

Jeg vil gerne tilføje min beundring for din energi og for de fine resultater, den bringer med sig (tekster og fotografier).

Mange tak. Jeg er dog ikke nær så energisk som dig her på da.wiki. Jeg slår mest mine folder på commons. Der er har jeg iøvrigt fotos af knap tredive arktiske arter, så hvis du kan bruge dem til flere danske artikler, så brug endelig løs. -- Slaunger 31. okt 2007, 21:58 (CET)

Mvh. Sten

Kategori til Saxifraga hyperborea[rediger kildetekst]

Tak for din bemærkning på Commons. Jeg havde overset systematikken, der er brugt under Stenbræk. Nu er begge billeder kategoriseret under Category:Saxifraga. Det mere principielle i sagen er, at der ofte mangler kategori på de plantebilleder, folk lægger op. Det betyder, at der skal held til for at finde dem, når man skal bruge dem i en artikel. Dette blot til forklaring af min nævenyttighed!--Sten Porse 7. nov 2007, 21:16 (CET)

Jeg er helt med på dit motiv og det er let at overse på en image page at den er linket til et artsgallery. Jeg har jo iøvrigt svaret dig igen på Commons. For jeg er heller ikke helt tilfreds med kategoriseringen til Saxifraga. Der benyttes specielle retningslinier for arter på Commons, det er lidt bøvlet at forklare her, men prøv at se mit svar på Commons på din diskussionsside der. -- Slaunger 8. nov 2007, 15:54 (CET)
Så er jeg helt med. Logikken i systemet er klar nok og let at overholde. Det vil jeg så gøre fremover. Mvh.--Sten Porse 8. nov 2007, 19:56 (CET)
Glimrende. Jeg er glad for at du ikke synes det lyder helt skørt. -- Slaunger 8. nov 2007, 20:38 (CET)

Galler på Pil[rediger kildetekst]

Hej Slaunger. Fremragende billede! Så vidt jeg kan se, må der være tale om galledannende mider af slægten Eriophyes. Desværre kan jeg ikke få øje på noget blad, hvor gallerne kan ses fra undersiden. Hvis jeg har ret, vil man dér kunne finde et lille, men tydeligt hul op til gallen. Hvis dette hul ikke findes, er der i stedet tale om galledannende bladhvepse. Mindes du noget om undersiderne?--Sten Porse 22. nov 2007, 21:46 (CET)

Nåh, meget og meget. Det har været mit arbejde i snart 35 år at undervise i disse ting, så det er vel ikke så sært, at der er hængt lidt ved...Miden på Stellariaen er en blodmide (de lever af blod fra insekter og edderkoper). Med hensyn til bladhvepse, så kan du godt have set dem, for de er ofte ganske små og kan flygtigt minde om fluer i både udseende og bevægelsesmønster. Men jeg hælder nu mest til bladmiderne, så selv om du ikke har set indgangshullet, kan du vel nævne miderne med et spørgsmålstegn? Mvh. --Sten Porse 22. nov 2007, 22:27 (CET)

Ukendt Firling[rediger kildetekst]

Hej Slaunger! Jamen, er du sikker på, at det i det hele taget er en Firling? For mig at se er der flere ting, som peger på Draba: Bladene sidder tilsyneladende i roset og ikke modsat op ad en spinkel stængel; bladene er lancetformede og ikke linjeformede; bægerbladene er rettet fremad-opad og ikke vinkelret ud til siden. Jeg kunne - meget løseligt, for jeg er ikke bevandret i Grønlands flora - foreslå Fjeld-Draba (Draba fladnizensis) som en mulighed...Mvh. --Sten Porse 26. nov 2007, 20:08 (CET)

Terima kasih[rediger kildetekst]

Terima kasih − which is 'Thank you' in Bahasa Indonesia − for your recent comments elsewhere. Some things need to be said publicly. And be let drop.

See;

There's more about this on my talk page. It would be nice if these images got integrated into the article. While I could take a stab at it, my Danish is, uh, nil; I can't put captions or title attributes on any of these images and I'm not really sure just where to put them. I did write fairly detailed descriptions on the Commons pages and will answer any questions that you might have. Cheers, Jack Merridew 2. aug 2008, 09:25 (CEST)

Hi Jack, "Intet problem", which means no problem in Danish. I will take a look at the article when I get time, or urge someone else to do so. I am not much of an article writer myself. My "home" is really Commons, as media are my main interest. -- Slaunger 7. aug 2008, 13:10 (CEST)
I added a few of the images as a gallery to get things rolling. I'm currently spending most of my effort on id:wp and that involves a lot of image transfers to Commons. My Indonesian is light; I do code related things such as navigation templates. Real name is David; see the user page. Jack's from the Lord of the Flies. Cheers, Jack Merridew 9. aug 2008, 10:56 (CEST)

Strandarve[rediger kildetekst]

Hej Slaunger, det glæder mig, at du kan se, hvordan dine smukke billeder kommer til nytte. Jeg har tidligere rost dit arbejde, og det er der fortsat al mulig grund til. Tak! Mvh. --Sten Porse 21. jan 2009, 19:53 (CET)

Hvad er det nu lige det hedder[rediger kildetekst]

Hej Slaunger, se mit svar på diskussionssiden. Mvh. --Sten Porse 28. jan 2010, 22:10 (CET)

Synonymer[rediger kildetekst]

Hej Slaunger, Så er artiklen oversat og findes som Synonym (taxonomi).--Sten Porse 29. jan 2010, 12:16 (CET)

Article requests in Danish[rediger kildetekst]

Hi!

Do you do article requests in Danish or know someone who writes articles about music? There is a Danish band that uses Commodore 64 music but it does not yet have a Danish article. Thank you WhisperToMe (diskussion) 26. jun 2013, 23:45 (CEST)

Wikispecies[rediger kildetekst]

Du är nu autopatrollerad på Wikispecies. Och nu finns även {{Bruger Wikispecies}}, se Skabelon:Bruger Wikispecies. Dan Koehl (diskussion) 7. mar 2015, 08:30 (CET)

WikiProjekt Fysik[rediger kildetekst]

Hej @Slaunger:

WikiProjekt Fysik er for nyligt startet. Har du lyst til at være med? :)

Mvh. Inc (diskussion) 25. jun 2019, 14:33 (CEST)